Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

 

 

Vilmak, ir Gražulį jo rinkimų apygarda ilgus metus vis išrinkdavo. Yra gerų pokyčių, bet jie lėti. Ir seniūnai nebe paskiriami juk tapo!

 

Aha,pas mus panašiai 😄Baškienė...ir labai manau, kad ji ir dar pabus..Nes reik matyti, tas susitirpusiais iš laimės pagyvenusiais moterėles, kai po susitikimo praeidama ponia pakalbina, o kartais pasiūlo kokią kaimynką pavežti..

Ir seniūnai jau bus renkami,labai tuo džiaugiuosi..Bet vis dar sėdi tas pats..

 O tas stadiono lošėjas bus pralošęs ir Šiaulių policijos komisariato statybą, nes administravo iki gruodžio mėn,kol kas viskas tik projekto lygmenyje,nors 2026 turėtų didžiulis pastatas stovėti...Kiek iš čia įsisavino,nežinau 😄

bet tą veikėją gi FNTT buvo užkabinusi prieš kelis metus, bet prokuroras "nematė" problemos...

Tai dabar sakysit, kad man ir teisėtvarka nepatinka  :rolleyes:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 07 vasario 2024 - 21:35

Laba.

Oi diskusija... Bet jau nebesiplėsiu. Kaime gyventi gerai, kai esi pats nuo savęs priklausomas turi su kuo važiuoti ir už ką važiuoti. 

Atsakyti

Nu. Tai kad čia papasakosit tas savo tiesas, matymus ir mintis, tikrai nieks nepasikeis :hihihi:​ 

Atsakyti

Nu. Tai kad čia papasakosit tas savo tiesas, matymus ir mintis, tikrai nieks nepasikeis :hihihi:​ 

Kodėl?

Nekalbėjimas - sovietmečio traumos dalis, įkerojusi į mus giliai. Kalbėtis, diskutuoti, reikšti savo nuomonę buvo ir labai pavojinga.

Atsakyti

https://www.lrt.lt/m...ities-antspaudu

Atsakyti

Nepatinka man mirkti negatyve. Ne todėl, kad būčiau naivi ir nematyčiau negerovių. Bet vien jas matyti/akcentuoti man irgi nepatinka.

Ai, patylėsiu geriau. 

Atsakyti

Kadangi aš tik naktim galiu diskutuoti, o pasisakyti noriu :), tai klausimas jau ne į temą. Kokių galų kaimas emigravo į miestus, kad dabar verkia, kad kaimo neliko. Tai tegul grįžta kaimiečių vaikai atgal į kaimą ir bus vėl sukurta infrastruktūra. Pasakė antros kartos vilnietė. :)

Atsakyti

Ir ne nuo seimo, ne nuo premjero, ne nuo ministrų priklauso mūsų valstybės gerovė. Ir ne nuo prezidento. Priklauso nuo kiekvieno, kuris dirba ministerijose, departamentuose. Ar jūs įsivaizduojat, kad ministrai sėdi ir galvoja, kaip čia sutaupyt, kokią reformą padaryt?

Atsakyti

Mes kadangi keliuose kaimuose turim artimųjų, tai matom tą Lietuvą, kurią Vilma aprašo. Ir labai skaudu dėl to, kad Lietuvos dvi. Nepasigilinus norisi mesti - o tai ko b

nevažiuojat kur geriau - į Vilnių, į UK. Bet čia ir problema, kad visi gudresni jau išvažiavo, o valstybė nepakrutino nei piršto. Regionų politika apgailėtina. Likę žmonės ten nieko nepakeis, nes gyvena baimės atmosferoje, bijo seniūno, bijo mero, bijo bet kokio su pareigom. Nes tamsūs ir viskuo tiki. 

O kad po žingsnelį keisti galima, pavyzdys yra Vilniaus rajonas. Dešimtmečius buvo lenkų rezervatas. Bet pagaliau susivienijus drąsiems išsirinkom naują merą, išsirinkom lietuvius seniūnaičius, pradėjom viskuo domėtis iš vidaus ir suliūliavo pelkė. Ir viskas tik žmonių iniciatyva. 

Viskas baigiu plėstis, .negadinsiu nuotaikos negatyvu :) Įsivaizduokim, kad visur taip gera kaip Vilniuj :wub:​ 

Atsakyti

Aš Vilmak postus skaitau visiškai kitu požiūriu- ne kaip 'negatyvą', bet kaip 'graudžią realybę'. O informacijos sklaida yra ok. Ir mes senai, nusprendę, kad čia - kaip skelbimų lenta, bendraujam ne vienos 😂😂 tai ir verta visokiom temom kalbėt. 

Viliaus draugei kojines baigiau. Džiūsta. Gal net šiandien gaus :) dabar sugalvot, ką daryt su tvido rankovėm.

Ir galėsiu vyrui megztinį pradėt. Modelį išsirinkau. Pusgolfis.

Atsakyti

Labas rytas

Aš jau stengiuosi visur pliusus įžvelgt. Minusų ir taip pakanka. Pvz ši žiema ir parkavimo problemos miestuose. Nusikasi sau stovėjimo bietą, o į ją storas dėdė pasistato. O ką?!?! Tavo asmeninė? Ne... Kaimuke nusikasiau ir žinau kad rasiu. Nebent kelyje užstrigsiu. Bet čia taupymo politika ir paskui gyrimosi kiek sutaupė.... Nes kelias valstybinės reikšmės, tik su numažinta kategorija. teko ir furų sustojusių matyt....   Viešasis transportas važiuoja. Ryte pati nuvežu. Vakare su autobusais grįžta, nebent jau treniruotės ar meno mokyklos diebos. Tai tenka vėl taksuot. Mieste vištų nepaauginsi, daržovių, vaisių  nepaauginsi. Nervina vasarą ravėt, bet žiemą pamiršti tuos vasaros vargus... Elektrą jau beveik turim savo, tuoj nuo eso atsijungsim. Vandens irgi jei kas nutiktų būtų.  Darbas. Man pasisekė kur gyvenu, ten dirbu. Truputi gailiuosi, bet vėl ieškau pliusų. 5 min koja už kojos, taupau kurą, laiką ir t.t. kiti važiuoja po 30 km į Kauną. Bet taip....  Esame miegamas kaimas. Medicina. Mieste, kaime tik ambulatorijos iškaba... Paminėtoji kolanoskopija Kaune su narkozėm tyrimą gavo 4 dienos po skambučio. Taip ne kaime, bet vėl kai turi su kuo nuvažiuot ne bėda.  Bėda bus kai kelią uždarys ir vietoj 6 km teks 15 važiuoti ar dar daugiau... Bet ten laikinai, tai kažkaip ištversim. Nors dar neleido uždaryti, bet valstybinės reikšmės projektams negali trukdyti. Tai tiek kaimietės minčių rytinių. 

Kartais atrodo mesčiau tą kaimą, bet paskui mieste greit į realybę grįžti ir pagalvoji kaip gerai tam mano kaime. 🤣 O kas bus kai man bus 70 ar daugiau tai tada ir žiūrėsiu. 

Atsakyti

Aš irgi vyrui sakiau, kai būsim pensijoj, gyvensim Palangoj. Dar nepatikėjo 😁 O kai bus, tada ir galvosim kiek ir kaip mes čia norim ir pajėgiam.

Atsakyti