Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Grįžau po darbų, labai intensyvu ir prošvaistės kol kas nesimato.

Tai tik noriu paklaust nuoširdžiai, jeigu kas žino - tai už kokius protingus balsuot? Kas tie stebuklingi gelbėtojai galėtų būt? Ar kada kuo nors esam patenkinti? Pabambėti visur apie viską galima rasti, Ir kitose šalyse taip daro.Įdomu, ar kur nors visi patenkinti valdžia ir jos sprendimais?

O tema tai prasidėjo nuo to, kas galima rast ir pozityvo. Aš su ta nuotaika ir noriu pasilikt, nes ji man labiau padeda kasdienoj. Murkdymasis blogybių ieškojime žinau, kur gali mane nuvest, tikrai ne į prasmingą veiksmą. Tai aš labiau kaip Katukas - jeigu nežinau, kaip padaryti geriau - verčiau patylėsiu. 

Atsakyti

Man tai kitas klausimas - gal po gerulio operos fantomo mes vistik liksim be gan aukšto pobaisio vyriškio prezidentūroje?

Aš po pirmos karštos treniruotės jaučiuosi puikiai, eisiu ryt vėl. Užsiplanuosiu visam mėnesiui. Ir jau mėnesio gale tikėsiuos apčiuopiamo poveikio!

Taip ir su politika - elementariausias poveikis yra balsas per rinkimus. Galima biuletenyje prieš visus pabalsuoti, tada į bendrą statistiką nueis. 

Atsakyti

Norėčiau balsuoti už. Nežinau, už ką...

Atsakyti

Manau, kad turime pradėt nuo savo vaikų švietimo. Ir tikėtis, kad bent ateity bus protingų. Todėl aš pirmiausia tvarkyčiau švietimo sistemą. Nuo čia viskas ir prasideda. Protinga valdžia taip pat. 

Ir prisimint reiktų, kad bet kokiem pokyčiam reikia laiko, kad jie taptų įpročiais. 

Atsakyti

Man tai visada įdomu tas momentas...

Esam mes ir yra mūsų sistemos. Kaip du atskiri elementai. Valdžia sakote viską sprendžia... o tą valdžią renkam mes... ar esat kokiam nors atstovui išsakę savo prašymus, pastebėjimus, siūlymus. Ar bent kokiam susitikime buvę? Faktas, kad nuo vieno žodžio nieks nepasidaro,bet jeigu tikrai norėtumėt,gal įmanoma kažkaip? Arba kodėl patys į tą valdžią neinat? 

 

Tai aš kadangi nieko nedarau, kad būtų kitaip, tai ir neburnoju :rolleyes:

 

Apie onkologijas sovietmečiu. Kiek išvis nustatydavo tokių onkologinių? Ir kokios srities? Ir koks tas gydymas buvo? Nėra ko lyginti.

Ir beje, sovietmetis buvo gerokai prieš mums gimstant. Kokios ten tos sistemos veikė? 

Ir kodėl tokia santvarka neprigyja kitose šalyse, nu išskyrus Š. Korėją ir gal Kiniją. Ir kiek ten prievartos ir kontrolės gal žinot? beje, mūsų sovietmečio pradininkės nelaikau pavyzdžiu. Ten tos sistemos žinokit lygiai taip pat neveikia kaip ir pas mus. Ir kaimai merdi. Ir net nesistengia.

Katuk, niekas negiria sovietmečio, kaip sistemos. Jau sakiau..

bet buvo neblogų momentų ir toje sistemoje, kaip yra prastų šiandieninėje.

Dėl diagnostikos- tai čia lyginti šių dienų transportą ir arkliu kinkomą vežimą, progresas medicinoje milžiniškas, aparatūra, technologijos per 30 metų pažengė smarkiai. Ir todėl diagnozuojama anksčiau, daugiau...(beje, sovietmetyje praėjo mano vaikystė ir mokslo metai, kad ir senokai tai buvo, bet visgi ne taip seniai :) )

Kai pradėjau dirbti ,echoskopų nebuvo. Apie kokią diagnostiką galima kalbėti..

Ir taip, esu ėjusi į susitikimus, esu ėjusi pas mūsų n-tąją kadenciją sėdinčią ,būtent-sėdinčią,Seimo narę, taip gražiai šypsomasi, bet tik tiek..Ir aš už ją niekada nebalsavau, bet ji sėdi jau kelis dešmtmečius..

Seniūnai iki neseno laiko, iš viso nebuvo renkami, o paskirti kažkada ir sėdintys savo nejudinamoje kėdėje,,Tai kaip jį įtakoti?

Ir kodėl gydytojas, norintis gydyti, jei nori suteikti paslaugą taip, kaip ji turėtų būti suteikta, o ne kaip sugalvojo taupantis ministras, turi eiti į politiką?? Kas tada gydys? Ar tas geras gydytojas bus geras politikas? Ar neturėtų tiesiog visi SĄŽININGAI dirbti savo darbą dar ir vardan tos?..

 Visiškai sutinku su Liniuka- valstybė ,deja, nesirūpina savo piliečiais...

Ir man dėl to skaudu, ir neišeina užsidėti rožinius akinius, kai bėdos ir problemos lenda vos ne kasdien, ir jom sprendimo, deja ,nėra..O kenčia mažiukas žmogus..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 07 vasario 2024 - 20:14

Manau, kad turime pradėt nuo savo vaikų švietimo. Ir tikėtis, kad bent ateity bus protingų. Todėl aš pirmiausia tvarkyčiau švietimo sistemą. Nuo čia viskas ir prasideda. Protinga valdžia taip pat. 

Ir prisimint reiktų, kad bet kokiem pokyčiam reikia laiko, kad jie taptų įpročiais. 

Katuk, jau užaugo nauja karta, bet valdžioje sėdi dar ir  "anie" ir dabar ten braunasi jų palikuoniai...Įžūliai...jie savose šeimose užaugę...

Jauna karta graži, daug labai pozityvaus, veržlaus jaunimo...bet..JAV- didžiulė šalis su keliais šimtais milijonų gyventojų, bet man sunku suvokti  jų  pretendentus  į prezidentus...

 O švietimo sistema būtent dabar gauna milžiniškus pinigus. Sesė dirba univere ir mokykloje, pati šiurpsta, kaip taškomi visiškai beprasmiškai kosminės sumos..Niekiniams kursams, mokymams, projektams, analizėms ir t.t., ir pan. Ir tų darbų autoriai- kažkieno švogeriai ir švogierkos, kuria tuos projektus "Į nieką", kad tik gautų , 'įsisavintų" tas didžiules sumas..

Jei turite pažįstamų toje sferoje, paklausinėkite. Turėtų nustebinti...Jei tie pinigai būtų panaudojami sąžiningai ir prasmingai, švietimo rezultatai aplenktų gal net japonus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 07 vasario 2024 - 20:18

diskusiją baigiau :) 

prikalbėjau už pratylėtą pusmetį... :D

 

nežiūrint pusnių, užjutau pavasarį, einu paprikų sėklų paieškoti...

Atsakyti

Daug tau, Vilmak, prisikaupę...

Man tai sėja visad nelaiku ateina, kai pilna galva vien tik darbo reikalų.

Atsakyti

Nu aš kadangi šiltnamio neturiu, tai man sėja dar neatėjo. Nors kelis pomidorų pakelius jau nusipirkau prisižiūrėjus svajonių sodų.

Atsakyti

Vilmak, suprantu tavo nuoskaudas. Nu bet yra gi ir gero toj mūsų valstybėj. Matai ir kalbi tik apie  blogą pusę. Aš tikiu mūsų jaunimu.

Beje, ir vėl kalbama apie dvi lietuvas. "maži žmogiukai" ir "kažkieno švogeriai". Visi tie žmonės - tai mes patys.

Ai, einam skaityt knygas. Mažu protingesnėm tapsim

Atsakyti

Pomidorus priminėt, užsisakiau du vazonus stebuklingų kieminių.

Vilmak, ir Gražulį jo rinkimų apygarda ilgus metus vis išrinkdavo. Yra gerų pokyčių, bet jie lėti. Ir seniūnai nebe paskiriami juk tapo!

Pas mus vis prireikia kokio visuomenę sukrečiančio precedento, kad atsirastų reguliuojantis įstatymas. Va, šiuo metu susizgribta, kad lošimų ir investuotojų priežiūra gana skylėta.

Atsakyti

Ne,aš matau realų gyvenimą,ir nebandau užsimerkus apsimesti,kad taip nėra,nes aš negaliu įtakoti.. Nes matau realią moterį su ascitu,kuri pusę metų nesulaukia gydymo. Aš pažįstu tą moterį,kuri turėjo laukti kolonoskopijos virš metų,ir kuriai pašalinta pusė inksto,ir jį turėtų būti sekama,kas pusmetį,bet niekas jos neregistruoja. Tai čia tik mažytė dalis,su kuo susiduriu dirbdama..Ir nei mano,nei šalia dirbančių gydytojų valioje to pakeisti. Aš pažįstu tuos iš Santarų ir VGN išėjusius gydytojus,nes krūviai nerealūs...Ar vis vien turiu sakyti,kad sveikatos sistema dirba gerai?..

 

Bet taip,Lietuvą išgražėjusi . ,😍Labai.Net mažyčiuose miesteliuose gražiai trinkelėmis išgrįstos aikštės,bet žmonių ten vis mažiau ten gyvena ir tomis aikštėmis vaikšto.Nes niekam neįdomu,ar patogu žmonėms ten gyventi.

 

Ir ar jums nejuokinga,kai neperrinktas Seimo narys gauna didelę išeitinę? Ar kas ateinantis dirbti terminuotam darbui gauna išeitinę?bet niekas sau šakos nekerta,

Ir taip,nežinau už ką balsuoti. Visada žinodavau,po šios kadencijos nebežinau..

Ir tas atėjęs jaunimas visiškai manęs nedžiugina.. Bet rinkimai artėja.. Ir bijau,kad nusivylę šiais,žmonės vėl užlips ant grėblio..Nes nėra nei jaunesnių,nei vyresnių už ką balsuoti..bet balsuoti reikia...dilema..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 07 vasario 2024 - 21:29