Man tai visada įdomu tas momentas...
Esam mes ir yra mūsų sistemos. Kaip du atskiri elementai. Valdžia sakote viską sprendžia... o tą valdžią renkam mes... ar esat kokiam nors atstovui išsakę savo prašymus, pastebėjimus, siūlymus. Ar bent kokiam susitikime buvę? Faktas, kad nuo vieno žodžio nieks nepasidaro,bet jeigu tikrai norėtumėt,gal įmanoma kažkaip? Arba kodėl patys į tą valdžią neinat?
Tai aš kadangi nieko nedarau, kad būtų kitaip, tai ir neburnoju
Apie onkologijas sovietmečiu. Kiek išvis nustatydavo tokių onkologinių? Ir kokios srities? Ir koks tas gydymas buvo? Nėra ko lyginti.
Ir beje, sovietmetis buvo gerokai prieš mums gimstant. Kokios ten tos sistemos veikė?
Ir kodėl tokia santvarka neprigyja kitose šalyse, nu išskyrus Š. Korėją ir gal Kiniją. Ir kiek ten prievartos ir kontrolės gal žinot? beje, mūsų sovietmečio pradininkės nelaikau pavyzdžiu. Ten tos sistemos žinokit lygiai taip pat neveikia kaip ir pas mus. Ir kaimai merdi. Ir net nesistengia.
Katuk, niekas negiria sovietmečio, kaip sistemos. Jau sakiau..
bet buvo neblogų momentų ir toje sistemoje, kaip yra prastų šiandieninėje.
Dėl diagnostikos- tai čia lyginti šių dienų transportą ir arkliu kinkomą vežimą, progresas medicinoje milžiniškas, aparatūra, technologijos per 30 metų pažengė smarkiai. Ir todėl diagnozuojama anksčiau, daugiau...(beje, sovietmetyje praėjo mano vaikystė ir mokslo metai, kad ir senokai tai buvo, bet visgi ne taip seniai )
Kai pradėjau dirbti ,echoskopų nebuvo. Apie kokią diagnostiką galima kalbėti..
Ir taip, esu ėjusi į susitikimus, esu ėjusi pas mūsų n-tąją kadenciją sėdinčią ,būtent-sėdinčią,Seimo narę, taip gražiai šypsomasi, bet tik tiek..Ir aš už ją niekada nebalsavau, bet ji sėdi jau kelis dešmtmečius..
Seniūnai iki neseno laiko, iš viso nebuvo renkami, o paskirti kažkada ir sėdintys savo nejudinamoje kėdėje,,Tai kaip jį įtakoti?
Ir kodėl gydytojas, norintis gydyti, jei nori suteikti paslaugą taip, kaip ji turėtų būti suteikta, o ne kaip sugalvojo taupantis ministras, turi eiti į politiką?? Kas tada gydys? Ar tas geras gydytojas bus geras politikas? Ar neturėtų tiesiog visi SĄŽININGAI dirbti savo darbą dar ir vardan tos?..
Visiškai sutinku su Liniuka- valstybė ,deja, nesirūpina savo piliečiais...
Ir man dėl to skaudu, ir neišeina užsidėti rožinius akinius, kai bėdos ir problemos lenda vos ne kasdien, ir jom sprendimo, deja ,nėra..O kenčia mažiukas žmogus..