Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Sovietinė sveikatos sistema..nu kažkaip veikė, bet nepasakyčiau, kad labai sklandžiai. Biškį tokia imitacija. Ir man kartais atrodo, kad ir dabar ji bando likti ten pat, dėl to ir neveikia. 

oi, gerai būtų, kad ji būtų likusi ten pat.. 

Tarkim, onkologija. 

Seniau buvo ta dispanserizacija,ir ji veikė-žmmogus buvo periodiškai tikrinamas tam tikrą laiką...Net įkyriai, privalomai...Ir reikdavo atsiskaityti, kad iškvietei , surašei siuntimą žmogui, ir būtinai sulaukti atsakymo.

Dabar veikia tik tas "žalias koridorius"- diagnozei patikslinti. Jei reikia opreacinio gydymo, taip, išoperuoja, bet va chemoterapijos moteris iš Klaipėdos apskr. laukia 5 mėn..Kaune,sakė, ta pati situacija..

O po gydymo yra rekomendacija- tirtis kas pusmetį..bet pabandyk užsiregistruoti..ypač, jei vyresnis esi, o vaikai toli.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 07 vasario 2024 - 12:27

Siaubo istorijos.

Esu buvus kelionėje į ateitį: Austrija saugo savo kaimus, atsirenka gyventojus (nes bijo tapti miegamuoju rajonu, kur gyvenimas - tik po darbų mieste), atkuria vietines mokyklas,skatina bendruomenių veiklą. 

Skaitėt, Dulkys pareiškė, kad eiles suvaldys 10 procentų "nereikalingų siuntimų" atsisakymas. Koks, kažin, bus "nereikalingumo" kriterijus...

Atsakyti

Na, kaimai klesti ne vien prie sovietų. 

De labai šauniai kaimuose gyvenasi, ir ne vien didžiųjų miestų pakraščiuose.

Kaimai gražūs, su savomis šventėmis, bendrijomis, tradicijomis, vaikų darželiais, mokykliniais autobusais kursuojančiais visą dieną ir pan.

Aišku būna tokių keistuolių kaip mes, kad tuo autobusu sugebam nepasinaudoti ir nemažai taksuojam, bet čia jau mūsų bėda, nes vaikai važinėja į kitą rajoną traukiniu. 

Man liūdna matyti nykstančius Lt kaimus.

Kažkaip kai pagalvoji, gi net dvasioje ne visi miestiečiai, o savotiškai priversti keltis miestan,jei nėra sąlygų kaime gyventi.

Atsakyti

Man tai liūdniausia, kad valstybė pas mus įsijautusi į pelno siekiančio UAB vaidmenį. Mažai gyventojų kaime, reiškia neapsimoka išlaikyti paštą, polikliniką, autobusą - naikinam. Valstybė turėtų rūpintis gyventojais ir į minusą arba ieškoti alternatyvų. Kol kas tai jų nei vienos nėra, tik naikinimai. DE turbūt tik ir skiriasi, kad nenurašo kaimų.

Atsakyti

Man tai visada įdomu tas momentas...

Esam mes ir yra mūsų sistemos. Kaip du atskiri elementai. Valdžia sakote viską sprendžia... o tą valdžią renkam mes... ar esat kokiam nors atstovui išsakę savo prašymus, pastebėjimus, siūlymus. Ar bent kokiam susitikime buvę? Faktas, kad nuo vieno žodžio nieks nepasidaro,bet jeigu tikrai norėtumėt,gal įmanoma kažkaip? Arba kodėl patys į tą valdžią neinat? 

Tai aš kadangi nieko nedarau, kad būtų kitaip, tai ir neburnoju :rolleyes: 

Apie onkologijas sovietmečiu. Kiek išvis nustatydavo tokių onkologinių? Ir kokios srities? Ir koks tas gydymas buvo? Nėra ko lyginti.

Ir beje, sovietmetis buvo gerokai prieš mums gimstant. Kokios ten tos sistemos veikė? 

Ir kodėl tokia santvarka neprigyja kitose šalyse, nu išskyrus Š. Korėją ir gal Kiniją. Ir kiek ten prievartos ir kontrolės gal žinot? beje, mūsų sovietmečio pradininkės nelaikau pavyzdžiu. Ten tos sistemos žinokit lygiai taip pat neveikia kaip ir pas mus. Ir kaimai merdi. Ir net nesistengia.

Atsakyti

Jei pro kaimą X važiuojantį autobusą nuėmė, nes tame kaime liko vienas gyventojas, tai pas ką jam eit? Ir už kurią partiją balsuoti?

Atsakyti

Pas seniūną, pas rajono valdžią. 

Ir klausimas, kodėl jis ten liko vienas. 

Nu ir faktas, kad valstybė nėra tokia turtinga, jog kiekvienam vienkiemiui skirtų po vairuotoją. Kodėl neturtinga, čia atskiras klausimas.

Atsakyti

Jei pro kaimą X važiuojantį autobusą nuėmė, nes tame kaime liko vienas gyventojas, tai pas ką jam eit? Ir už kurią partiją balsuoti?

Kur dar tas autobusas važiavo? Ar tik pro kaimą neužsuka? Viso maršruto neliko?

PS valstybė pokiauriai tvarko mūsų suneštus pinigus. Va, stadiono projektas taupiai tąsomas aplipdytas ES pinigo pritraukikais, tik tokiu tempu, kad galimybės gauti ES pinigo nebeliko, o prilipdukai dar papildomai lipdomi.

Atsakyti

Taip, katuk, nuėjau ir idėjas pasiūliau. Nepasijudinus niekas ant galvos nenukrenta, net po varvekliu reikia atsistoti.

Atsakyti

Katuk, esu ėjusi, esu daug kalbėjusi ir po šiai dienai tebesinešioju traumą nuo Lietuvos valdininkų. 

Baisu. Tokio naglumo, tokio bendravimo daugiau niekur nesu sutikusi.

Įsitikinau tik vienu - pinigai valdo.

Bijau pagalvoti, kaip tas kaimo žmogelis nuėjęs pas kokį rajono merą turėtų mažesniu už mažą pasijausti. 

Atsakyti

Ne už tokią Lietuvą kovojom, ane :D 

Nebenoriu tęst šitos diskusijos, ji niekur neveda. Tiesiog mes daug dejuojam ir skundžiamės, o tas realiai nieko nekeičia. Nesu patenkinta visom sistemom, bet nieko ir nedarau, kad kažkas pasikeistų. Tai ir turiu, ką turiu.

Atsakyti

Aš irgi tingiu diskutuoti, lieku prie savo nuomonės, kad valstybė nesugeba pasirūpinti savo piliečiais, nes valdžioj avigalviai susirinkę😀 Ir net nėra už ką balsuoti, nes protingi nelabai į valdžią veržiasi. 

Atsakyti