Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Gerai toj Lietuvoj pas mus - tik patvirtinot, mielosios "užsienietės" :). Realiai visur visko yra, bet tik išvažiavus supranti, kaip pas mus gerai. Kažkaip netikėtai teko pastaruoju metu su  3 lietuvaitėm Italijoj gyvenančiom pabendrauti, su viena netrumpus tokius pietus turėjom. Tai eikit sau, kaip galima uodegą pasikelt, kaip čia pas mus faina, net oro (ne)drėgnumo tema, o ir šiaip - kultūros/veiklų turtingumo, žmonių žingeidumo, noro kažką daryt ir pan. prasmėm.  3 kolegės vaikai irgi UK šiuo metu bazuojasi - ir mediciną pakeikia, ir traukinius/autobusus be normalaus grafiko...

O aš va nueinu pas dantistę (7 min kelio), kuri jau arti 30 metų mano dantis prižiūri (buvau šiandien profilaktiškai, kad pažiūrėtų, kaip man sekasi su naujais kramtomaisiais paviršiais), galiu nueiti pėsčia (18 min kelio) iki kirpėjos, kuria visada lieku patenkinta. Už tų pačių kelių minučių pas šeimos gydytoją galiu nueit ir ja esu patenkinta, paskambinus pastovios sesutės iš balso pažįsta :).

Suveikė man tas paracetamolis po kokių 2,5 val.  Tikiuosi, ryt, neužeis vėl tuo pačiu metu  :B .

Žakardines kojines aš ir vėl norėsiu išbandyt, tik reikia dar dukrai megztinį žakardinį baigt (vakar gražiai ir paskutinis, trečias raštas ant kūno be klaidų ir ardymų susidėliojo), gal dar kokias pirštines smagumui numegzt. Norėčiau išbandyt, ar eitų man ant savo kojos pakankamai paslankias žakardines kojines numegzt. 

MsuM - man atrodo, kad tu teisingai siūlus susidėlioji - kuri spalva nori, kad išryškėtų, tą ir dedi arčiau mezginio arba širdies, kaip sako ta dizainerė, kurios megztuką dabar mezgu :). Yarn dominance matters :).

Atsakyti

Tik nesupraskite neteisingai, aš neabsoliutinu. 

Būtent ta sritis man tokia silpnoka atrodo. 

Na dar kliūna vaikų sveikatos bendra priežiūra, nėra jokių kasmetinių prieš mokyklą patikrinimų, kraują jiems tiria tik itin retais atvejais. Bet yra ten visokių kitokių programų, tai gal ir nieko. 

Bet yra vietų kur tikrai galiu pagirti, mano vaikas būdamas mažiukas sunkiai sirgo, tai gavome nerealią priežiūra tiek ligoninėje, tiek reabilitacijose. Pati turėjau problemų, tai esant rimtiems įtarimams buvo labai greit suplanuoti vizitai, tyrimai ir net man pačiai nieko nereikėjo daryti

Matomai kaip ir visur yra pliusų ir minusų. 

Atsakyti

Taip, gal pas mus visko daugiau galima gaut ir ne kritiniais atvejais, dėl to eilės ilgesnės. Nors, jei už tas pačias paslaugas sutinki dar ir susimokėt, tai gali be eilių gaut- kad ir sekančią savaitę. 

Atsakyti

neiškęsiu vėl... dėl sveikatos apsaugos...

Eilinį kartą akivaizdu, kad yra Vilnius, Kaunas, kažkiek -Klaipėda, ir visa likusi Lietuva.

Spėkite iš 5 kartų, kiek reikėjo laukti kolonoskopijos su narkoze, jei pagal programą rado kraujo...Veiksmas Šiauliuose, ne kaimukyje..

Atsakau: PERNAI vasario mėnesį registravosi valdiškoje įstaigoje, prieš  2 SAV paskambino, kad būtų galima kovo pabaigoje.

po operacijos pas reabilitologą eilė -3-4 mėn. Ar bereikalinga tada reabilitacija? Tik tiek, kad galima išnaudoti, jei su darbu išeina suderinti.Nes net nedarbingumo tiek niekas netęsia..

Kas darosi pačiose Santariškėse, Vilniaus gimdymo namuose...Greit ten visiškai nebus kas dirba...Nes keletą gydytojų, jaunų,gabių ir perspektyvių žinau, kurie išėjo ir ton pusėn bijo pažiūrėti...Išėjo į privatų sektorių.

Braška traška sveikatos apsauga...Net labai...Didmiesčiai dar kažkiek laikosi, provincijoje visai blogai..

Mezgate gražiai.

Nemezgu,ir jokio noro kol kas nėra..Kažkiek skaitau...Vaikštau...

Bet man visada tamsiuoju metu laiku taip..

Dienos ilgyn, norų daugyn.

Atsakyti

Taip, Vilmak, pilnau sutinku dėl 'dviejų Lietuvų' daugeliu atžvilgiu. 

Aš taip uošvius vis vežioju į akių kliniką Kaune, nes po pakeisto lęšiuko- nemato. Čia rado akių uždegimą, ten gydytoja nusprendė, kad 'gerėja'... nors jai kiekvieną kartą sako, kad nieko nemato. 

Atsakyti

Nu, iš tos nemalonios serijos. Nuveža greitoji keletą metų paralyžuotą moterį dėl galimai pablogėjusios inkstų f-jos(jai inkstų nepakankamumas keli metai)...Grįžta su išrašu-po kambarį vaikšto..kaip tikėt,kad iš viso buvo apžiūrėta.... Kita močiutė,visiškai demenciška,ir dar su paūmėjimu,po apžiūros gįžta su išrašu-kontaktiška... Kažkiek normalesnės apžiūros senas žmogus gali tikėtis tik,jei šalia reiklūs namiškiai..  Patikėkite,tikrai neperdedu ...

 

Dar prisiminiau..prieš kelis metus viename Rytų Lietuvos rajone dirbo pensinio amžiaus neurologė,praktiškai akla,viską surašydavo už ją sesutė.Kaip ji apžiūrėdavo ligonį ir nustatydavo diagnozę,galime nuspėti.Ir gydytoja ruošėsi tęsti darbą,rinkosi mokymų valandas naujai licencijai...Bet netikėtai mirė...

  Dėl visuomeninio transporto irgi galiu pasakyti -irgi jokio gėrio,tarkim iš kokio Pasvalio į Palangą visuomeninių nuvažiuot, turbūt, šansų beveik nulis...Arba,jei nuvažiuosi,grįžt nebus kuo....ir net traukiniais pasitikėti,deja,jau nelabai įmanoma.. pati grįždama iš Vilniaus dukart pastrigusi buvau...O važinėju ne taip jau dažnai..

 

Bet vistiek myliu Lietuvą  :lietuva:

 

 

  

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 06 vasario 2024 - 23:48

Visur  visko yra,  ir, kaip ir viskas, labai priklauso nuo žmonių, kurie  dirba.

Mūsų patirtis su paskutiniu mamos gulėjimu rajono ligoninėj buvo labai gera. Pasitaikė labai geras gydytojas, padarė visus reikalingus tyrimus, labai rūpinosi, viską išaiškindavo artimiesiems. Taip pat  ir kitas personalas pasitaikė geras, labai rūpinosi. Pati mama, tai nieko nepapasakodavo, bet pirmas dienas palatoje  gulėjo moteris,  su kuria mano sesuo susibendravo. Tai ji pasakodavo, kiek tas gydytojas ateidavo pas mamą, kiek ten visko darė ir gyrė seseles. Bet ji pati sakė, kad gulėjo  prieš metus kitame aukšte, tai ten seselės buvusios baisios.

O iš tokių atvejų, kaip vilmaK, dalinosi, tai mano tetai prieš kelis metus labai ūžė ausyse. Šeimos gydytojas nusiuntė pas neurologę. Tai ji  pasakė - pasileisk radiją garsiau ir negirdėsi ūžimo.

Ir dėl transporto pritariu - ypač kaimo vietovėse gyvenant, tai jei pats nevairuoji, niekur nenuvažiuosi. Priemiestinių autobusų beveik nelikę. Aišku žmonių kaimuose irgi nedaug likę, nebeapsimoka  tuos autobusus leisti. O vietines parduotuves, ambulatorijas, mokyklas uždarinėja. Tai tiems likusiems žmonėms vis sunkiau.

Atsakyti

Iš tų pliusų, kaimo vietovėse.

Šiais metais tikrai sniego nemažai, vienu ypu priverčia per naktį. Mūsų kaime nebuvo atvejo, kad ryte būtų nepravažiuojama. Iš pat ankstaus ryto du traktoriai pravalo visus keliukus. 

Man asmeniškai gimtinėje gera. Yra visokių iššūkių, bet labiausiai tai gal norėtųsi tų orų biškį švelnesnių.

Bet jeigu būčiau gimusi kitur, tai ten būtų geriausia

Atsakyti

Labas rytas  :4u: kaip sako grazios dienos ir skanios kavos visoms  :hihihi: 

Issiploviau galva :flirt2: si karta viskas super, tik pas mane tie plaukai ploni, bet ju laaaabai daug, kol as issidziovinu, buna lieka gale kokia sruoga dregnesne ir nebelygus plaukai  :oh: reik mokintis daryti kazkaip ta issifenavima, kad plaukai kristu lygus ir grazus kaip po kirpejos  :bigsmile: 

Gavau rekomendacija sampunui - reikes bandyt pirkti nes maciau atsiliepimu daug, o pas mane problematiska labai galvos oda, gal pades  :ax: sake dazymas padetu bet nera nei vieno zilo plauko dar atsidazyti spesiu  :mastau:​ 

As tai negaliu labai skustis angliska medicinos sistema apart to, kad durna biurokratija uzsiveise yra ir ji griuna :D bet kiek man teko rimtai apturet kazkokiu problemu tai ir greitoji atvaziuodavo minuciu greiciu visada, ir ligoninei visi labai malonus ir viskas super  :rolleyes: aisku apie poliklinikas yra atskira tema - bet sitoj vietoj jau senai vyrui sakiau, kad reikia abiems darytis gera med draudima ir tada jau pagal ji eit privaciai  :ax: 

LT medicina man stipriai susidurti neteko, tik kiek su mociute tekdavo lankytis tai nelabai man ten kiek pamenu  :ax: ir mociute karta gryzus is anglijos LT priimamajame sake, kad anglijoj tai kol lauki arbatos ir sumustinuku atnesa o cia tai nesulauksi nieko  :oh:  :lol: (aisku mociute neprigirdedavo tai daznai garsiai visas mintis reiksdavo)  :lol: 

UK viesuoju transportu visiskai nesiskundziu, kekviena diena keliauju i darba - atvaziuoja visada laiku - tik, kad aisku as su autobusu vaziuoju apie 6:50 tai dar kamsciai nebuna susiformave nes dazniausiai velavimai butent nuo ju ir kyla nes visi po viena masinose sedi  :bigsmile:  :ax:  :oh: 

Atsakyti

Visur  visko yra,  ir, kaip ir viskas, labai priklauso nuo žmonių, kurie  dirba. 

Tą patį norėjau rašyt, Istorijų visi iš visur galim pripasakot. Nebūtinai visur sistema kalta, nes dar yra žmonės su savais ypatumais. Labai ryškiai galėjau palyginti, kai tėtis gulėjos Kauno klinikose, o paskui atsigulė Alytaus slaugos ligoninėn. Iš besišypsančio ir bandančio bendrauti žmogaus, kuriam nedaug pritrūko iki reabilitacijos, liko totali nieko negebanti, nieko neatpažįstanti daržovė...

Kadangi neseniai turėjom vizitą į Lietuvos geležinkelius, tai galiu paskayti, kad jie tikri šaunuoliai, turi labai gražias modernizavimo ir elektrifikavimo vizijas. Tai, pvz. trukdžiai ruože iki Klaipėdos pasitaiko dėl dabar vykstančių elektrifikacijos darbų. O vienas mūsų savanoris, ilgą laiką gyvenęs užsienyje, tame tarpe ir UK, labai gyrė mūsų traukinius :)

O kai kalbat apie tai, kas nyksta, ko nebelieka, tai bereikia paminėti, kad prie sovietų buvo geriau :). Nes viskas buvo - autobusai į kaimus po kelis kartus per dieną, darbas visiems ir pan. 

Sorry. Vėl tuo pačiu metu ima skaudti galvą, dantis, akis - kaliau šiadien Ibupromo, gal anksčiau praeis...

Atsakyti

Sovietinė sveikatos sistema..nu kažkaip veikė, bet nepasakyčiau, kad labai sklandžiai. Biškį tokia imitacija. Ir man kartais atrodo, kad ir dabar ji bando likti ten pat, dėl to ir neveikia. 

Atsakyti

Restar, nereikia ironizuoti..

Sovietmečio nenoriu, ir sakau, kad visus ,kurie jo išsiilgę, užtektų dienai teleportuoti laiku, tuoj atgal pasipraštų..

Bet...

Susisiekimas buvo nepalyginamai geresnis.

Ir Sveikatos sistema buvo puiki..

Dabar užburtas ratas- gyventojų kaime nėra, nuima reisus, uždaro mokyklas..Bet kaip gyventi kaime, jei nėra kuo į darbą nuvažiuoti( deja, bet ne visi vairuoja), kaip gyventi jaunoms šeimoms kaime ,jei nėra mokyklos? Vienam dirbti taksistu? Tik nekalbėkite apie autobusiukus, nenorėtumėte, kad vaikas išvažiuotų prieš 7 val.ir galėtų grįžti vakare, kalbos apie būrelius ir kitą užklasinį lavinimą jau nė nebūtų...

 jau kažkada rašiau, kad iš kokios Akmenės ,norint visuomeniniu transportu nuvykti gydytojo konsultacijai į Vilnių, tam reikia 3(!!!) dienų..

O Sveikatos sistemą matau iš vidaus.Joje gyvenu...

Dėl kaimo kelių- ta pati taisyklė-Vilniaus rajonas, yra Vilniaus ,ne Akmenės rajonas...Bet ir čia  irgi visaip būna. Va, kol iki darbo nuvažiuoju, pervažiuoju 3 rajonus, tai kelio valymai ir skiriasi 3 kartus- viename rajone kelininkai laukia, kol nutirps, kitame kažkiek prabraukta, trečiame,rodos, ir sniego nebūta,,,

Atsakyti