Restar - koks grozis!!
![]()
![]()
as vis kurpiu minti zakardines kojines nusimegzti, bet mane gazdina, kad nesutempti ju, nes jau kai lapces mezgiau tai rankoves tokios tokios gavosi
man kazkaip uzsiverzia kai mezgu sonus kur pratraukiu vis virbalus
ar su 5 virbalais ar su valu mezgi?
Del greicio tai cia labai pagelbejo mano bloga savijauta, geros 5 dienos praleistos ant sofkes su silto vandens pusle - va ir mezginiai du prajudinti gerai, tik suknele labai jau ne fotogeniska kol neuzsidedu, nes susitraukia visa mazyte tokia atrodo
vakar pabaigiau uzsiaurinima liemens, pasimatavau nes mezgiau tokiu 'kaip bus taip bus' principu su dydziu, norejosi, kad aptemta graziai butu - bet viskas super, tiek kad tokia eskimo sarvine suknele bus, nesusalsiu tikrai
Taip ir įsivaizdavau visus slapta rankiojančius savo šiukšles iš kaimynų kiemų .
Dabar jau mezgu ratu su valiniais, kai pagaliau nusipirkau normaliu valu (Chiagoo) virbalus. Nes Addi raitymasis buvo užknisęs negyvai.Kažkaip mažiau trukdžių, greičiau įsibėgėt išeina. Ypač patogu pirštines, kai realiai ir yra 2 pusės. Tos jungimo dalys ir yra pačios problematiškiausios, tikrai ne viskas gaunasi tobulai. Kažkaip geriausiai su tom lapų pirštinėm išėjo. O kojines žakardines kol kas tik vienas esu mezgus, va šitas: https://www.ravelry....-creative-socks. Lyg ir normaliai gavosi, gerai tampėsi, kaimynei dovanojau, kuri dievina visokius vabalus. Tik tiek, kad rudas siūlas (nors metražas tas pats) atrodė daug plonesnis, tai ne toks tobulas vaizdas, kokio norėčiau. Bet ruošiuosi ir kojines žakardines megzt, kai pirštinės nusibos . Ryte pabudus palyginau jausmą, kai mezgi žakardą ir kai ne
. Kai turėjau prie ko krapštytis, ryte viena mintis - kaip niežti nagus nors eilutę megztelt, labai įdomu
. O dabar mezgu baltas buklė pirštines dukrai (vietoj pamestų smėlio spalvos) ir galvoju - kad reikia pabaigt greičiau, bet jokio įdomumo ir tikro noro, tik pareiga. Nors juda daug greičiau.
O tavo suknelė, nors stora, bet merinas, tai nebus Laplandijai skirta . Jau kokia islandiška vilna tam labiau tiktų, o gal ir laplandiškos vilnos yra? Islandiška vilna ir lopopeisa yra ir mano gal kokio penkmečio planuose.