Pamačiau ir apie Qqtę iškart pagalvojau Net aprašymas yra ;)
Padaržus salotoms gaminu tik pati: citrina+medus+garstyčios, aliejus. Arba citrina+medus+aliejus
Pirktinio pomidorų padažo nesuprantu. Jei pažiūrėt etiketę tai iš vis
Mano pats didžiasias gardumynas - pomidorų pasta
Blogis, kad vakare turiu gamint "tvirtą" maistą. Sunkiai, fiziškai dirbančiam žmogui trys lapai salotų ir kelios kruopos - ne valgis.
Na, o kai pagaminta, tai negi dar sau virsiu ir dar atskirai vaikams...
Ir žliaugiu, kas pagaminta
Kuo toliau, tuo labiau imu net nekęsti maisto gamybos
Liniuka nu rodyk ir aprašymą tada jau nert tokią įdomu būtų tik nesuprantu ar jinai man graži, tokia ant ribos, vieną dieną gražu kitą nebe turbūt
Nemoku per telefą įkelt nuorodos, pagooglink pagal vaizdą. Man tai jinai graži ir būtent tokios spalvos.
O augantiems ėdriems organizmams kruopas ir daržoves galima supenėti apgaulės būdu Pvz. kotletams pusę faršo keisti virtais grikiais. Net lapė nesulos Arba pusė faršo pusė tarkuoto kopūsto. Dar yra variantas maišyt faršą su varške ir špinatais, bet įtariu sunku būtų prakišt O ir kaina varškės kaip mėsos
Verdu balandėlius. Be padažo. Pradžioj abu raukėsi, bet su laiku įprato.
O augantiems ėdriems organizmams kruopas ir daržoves galima supenėti apgaulės būdu Pvz. kotletams pusę faršo keisti virtais grikiais.
Tinka tik tuo atveju, jei valgo grikius
Mano menku supratimu, jei faršas savos gamybos, iš kokybiškos mėsos, ne pirktinis, tai geriau nei kruopa
Šarange, nebūtinai turi būt padažais apipilta.
Dėl restoranų, o ypač italų-jo. Bet gal aromatas nuo šviežumo? T.y. padažai gaminti čia pat. Nu ir tikslas-suviliot
tai va, prirašiau receptų, o ką pati gaminsiu, tai ir nežinau
jooooooooo kotletai su grikiais , baisiau nebuna prisiskaicius, kad tap daro, sumaisiau perpus su farsu. tai seimyna atbulais dantimis kramte. o paskui kelis menesius kalbejo, koks bjauraus skonio farsas is LIDLO . nu nes as neprisipazinau, kad grikiu dejau... vat tau ir apgaule. nebent ziopliukus apgaut galima
Beje, apie mėsos vartojimą. Nesveika visokia ten apdirbta-dažniausiau rūkyta. Ir dideliais kiekiais. Ir dažnai
Už kotletus būt sveikiau šiaip šmotas išvirtas. Riebalo ir priedų mažiau.
Ristina, kažin ar taip jau pažintų tuos grikius mėsos masėj.
Lusasita, nu per pusę tai gal daugoka biškį
tai vat paskaiciau, kad vien is grikiu kepa. sakau pradzioj pamakaluosiu ...nu gal ne puse buvo gal ketvirtadalis, bet vistiek grikis savo specifini skoni duoda o dar ir birumas gaunasi ... as dedu manu , del sulipimo, bet sauksta koki sausu . aisku shhhh tie manai ... bet kita vertus. mesa su kruopom blogis o vat i malta mesa kruopas dedam...
pas mus visi vertina mesos smota, o ne maltos mesos gaminius. na bet paivairinimui ir to reik.
Ristina, kažin ar taip jau pažintų tuos grikius mėsos masėj.
Man asmeniškai grikiai - smirdi tai užuosčiau iš toooli. Pačioj masė nesimato. Bet skonį keičia.
Tada geriau avižos. Tos beskonės.
aga, kartais aviziniu dribsniu imetu , bet irgi sausu., del sulipinimo . nu nes bulku nevalgom, tai ir neturiu as ju .
Tai kad maniškiai valgo ir daržoves, ir kruopas, skųstis negaliu. Bet vieno jom neužkiši.... O dičkis iš grikių tik blynelius valgo. Man dieviškai skani grikių košė iš Jagelavičiūtės knygos, ten esmė - kubeliais morkos, ne iki galo iškeptos. Taip skanu pakramtyt ♥. Žodžiu, iš tiesų tai man skaudu, kad nesupranta nei kad sveika, nei kad skanu, tas mano pirmagimis. Dėl to aš ir nesupratau tavęs, Katuk, kai tu jaudinaisi dėl dukrų maitinimosi. Aš būčiau laiminga ir mielai pasineščiau ant kitokio maisto, jeigu tik jis būtų pageidajamas.
pasidariau užtepėlę va tokią neseniai:
Sudėtis:
padaiginti saulėgrąžų branduoliai (galima tik išmirkytus per naktį dėti);
pora saliero stiebų (pjaustyti);
3-4 saulėje džiovintų pomidorų skiltelės;
citrinos sultys;
Viduržemio jūros prieskoniai, malti juodieji pipirai.
Viskas dėta smulkintuvan su S peiliuku ir sutrinta. Baigiant dar kelias šakeles krapų įdėjau.
Tepiau ant cukinijų žedukų ir... Skanu! ;)