Kastasy bokashi ir kaip jį padaryt?
Google gali pasirinkt norima kalba info. Pirkt yra ir lietuviškai, receptą imu angliškai pasidarymui. Pagrinde komposto susidarymo paspartinimui, bet ir gyvuliukus šeria, žodžiu.
Kastasy bokashi ir kaip jį padaryt?
Google gali pasirinkt norima kalba info. Pirkt yra ir lietuviškai, receptą imu angliškai pasidarymui. Pagrinde komposto susidarymo paspartinimui, bet ir gyvuliukus šeria, žodžiu.
Apie tuos oranžinius maišiukus maisto atliekoms... Aš tai niekaip nesuprantu, kodėl kompostinių, kurias irgi kažkada dykai dalino, aprašyme buvo suminėta n dalykų, ko į jas šiukštu negalima mesti, kaip antai banano žievių, citrusinių ir kt. egzotinių vaisių, nieko kepto, nieko virto, jokios mėsos ir t.t., o štai jau tie oranžiniai maišeliai – praktiškai viskam, kas nuo stalo. Tai jų turinys bus kažkaip kitaip apdorojamas, ne kompostuojamas? Ir jei pvz. mes šiaip ar taip turime kompostinę, bet naudojam ją pagal instrukciją, tai negi tiems aukščiau minėtiems dalykams, kurių susidaro santykinai nedaug, dar ir oranžiniais maišeliais apsirūpinti? Prasmirs, kol visą maišą užpildysim, o beveik tuščius mėtyti – kur ta ekologija?
Man irgi keistas. Turinys.
Bet yra ir daugiau keistų dalykų. Pvz rajone ir metalas, ir kartonas ir plastikas keliauja į vieną ir tą patį konteinerį. O mieste kartonas turi atskirą.
Bet čia turbūt nuo turimų perdirbimo/rūšiavimo įrenginių priklauso.
Tai gal ir su tom maistinėm atliekom?
Aš pvz į savo kompostinę perdirbtų maisto produktų nemetu. Tik žalias atliekas. Ai ir citrusinių, nes jie tipo užrūgština kompostą.
Ir dar kas įdomu, kad savo komposto nebenaudoju ūkyje. Nes kažkuriais metais radau šito grambuolio lervų
katuk mieste irgi bendri kartono plastiko metalo konteineriai
ir jau seniai
tik stiklo atskiri ir buitiniu atliekų
Nubaus visus. Padidindami mokestį už atliekų išvežimą.
Nežinau, man irgi tas visas reikalas toks neapgalvotas atrodo, nors apskritai idėjai pritariu.
tai vistiek didina gi nuo naujų
Kokia egzotika
Screenshot_20231214_182954.jpg 448,13KB 8 Parsiųsta kartų
Ir dar kas įdomu, kad savo komposto nebenaudoju ūkyje. Nes kažkuriais metais radau šito grambuolio lervų
Mūsų kompostinę tai labai vertina šliužai ir sraigės.
O kaži į oranžinius maišus galima mesti obuolius (na puvėkus, dideliais kiekiais)? Jų gi net žaliųjų atliekų aikštelės nepriima.
Kažkodėl pas mus darbe atskirai. Kartonas ir plastikas
atėmė individualias šiukšlines ir pastatė koridoriaus gale rūšiavimo. Dabar su kiekvienu š..duku eini išdidžiai per visą koridorių
Smalsute, rašo, jog graužtukus ir liekanas nuo vaisių/daržovių galima. Apie puvenas nieko nerašo.
Manau, kad bus visokių ir visaip tų maišų. Bet iš kitos pusės, po ilgesnio laiko priprasim. Kažkada išvis šiukšlių maišų nebuvo....