Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai


Ligvita tai ko gero bulbes pavasariop ir be lupenos reiktų virt kad tas solaninas nusiluptų :)

tikrai taip :)


Atsakyti

pas mus niekada riebaluose niekas neplaukia. vyras nuo pat atskiraustymi i musu namus  vis sakydavo, kad riebu. tai ir visos mesos ir kepiniai su kuo maziau riebalo  buvo.:)  jam ir tortai su  sviestiniu kremu nevalgomi, nes baisiai  riebus :)  pvz koks napoleonas, kur as labai megau, jam nevalgomas.

tai keptas riebaluose maistas  galim sakyt buna tik karbonadai, kai jau jie buna.. dar keptos bulves , ar bulviniai blynai, bet ir tie neplaukia riebaluose.

visokios mesikes, kotleciukai, tai  pakepinamos ant pateptos  aliejum keptuves, kol skystis isgaruoja ir troskinamos paskui, ipylus vandenuko.

makaronai skaniausi su  suriu ir pompadazu. kai pirma karta  dariau su kepintu farsu, vaikai  nevalge, nes atrodo, kaip jau  valgytas karta maistas ( isv...) , vyrui buvo labai riebu ( tik nezinau nuo ko)

vaikai  nevalgo jokiu kepintu spirguciu nuo pat vaikystes. is kugelio iskrapstydavo ant cepelinu dedavomes tik mes su vyru . cepelinai pas mus tik su varske. .

ir atrodo valgom viska, neissidirbinejam. bet va vienas to nenori, kitas ano nenori, trecias vel kazko nenori, ir gaunasi tas pats per ta pati.  dabar tai isvis...  pagaminu vyrui savaitei isidejimui ko nors ir psio.  dar sunaus atsiklausiu ko jis nori. ao as valgau, kas man skanu  :)

Atsakyti

Ei neskubėkit su receptais :D 

Nors ok pasakysiu savo vieną mėgstamiausių paskutiniu metu :rolleyes:  Patiekalas ne rimtas, o kaip salotos.

Perlinės kruopos, sauja gražgarsčių arba kokių šiaip lapelių, sauja alyvuogių pasmulkintų, kokie 5 saulėj džiovinti pomidorai susmulkinti ir truputis aliejaus nuo jų. Apsivalgymas garantuotas ir darbo minimaliai.

Ech koks kaifas yra atostogos :wub: Atsikėliau, ramiai pagėriau kavos, nuvažiavau pasportuot, tada apsipirkau, užvažiavau pas gėlininkę, nusipirkau astilbių, paplepėjom. Jei kas kokių daugiamečių augalų ar medžių krūmų norit, tai labai rekomenduoju Papiškių gėles :wub: Labai nuoširdi ir miela moteris prekiauja, visi augalai puikūs, dideli ir už normaliai. Reklama čia buvo :D 

Atsakyti

va dar bemesis megstamas musuose ir vaiku  patiekas, tai keptos pupeles :)

baltas pupeles uzmerkiu is vakaro. isverdu. pakepinu svoguna, pupeles, ir uzpilu pompadazo . patroskinu. valgom su duona ( bet seniai  nedariau, vis pamirstu pupeles uzsimerkt )

Atsakyti

Liniuka, čia tas įvažiavimas su karučiu ir gėlėmis? ir užrašu AUGALAI?

Atsakyti
oi juokiausi is Manto neseniai, nupirkau bandeliu. Mantas valgo su kokosu ir su cinamonu, ta proga ir sau pasiemiau pora su razinom, ir sudejo taip, kad su cinamonu maisiuko dugne, tada mano su rainom ir vel jo su kokosu. Gryztu namo, sakau radai bandeles, sako aha tik kodel tu sau tiek daug pasiemei o man tik viena? Pasirodo suvalge su kokosu, buvo maza vienos, giliau maisely nepaziurejo, paeme su razinom - bandele suvalge, razinas ant stalo i kruvele sudejo :D
Atsakyti

va dar bemesis megstamas musuose ir vaiku  patiekas, tai keptos pupeles :)

baltas pupeles uzmerkiu is vakaro. isverdu. pakepinu svoguna, pupeles, ir uzpilu pompadazo . patroskinu. valgom su duona ( bet seniai  nedariau, vis pamirstu pupeles uzsimerkt )

Mantas kategoriskai atsisako pupeles valgyt, o as taip megstu jas, net sriubos nevalgo... reiks issivirt kai dabar jis pas anyta daugiau buna. Nors siaip tai skaniausia budavo babos peciuj virtos dideles pupos


Atsakyti

mano ir dideli vaikai vis dar razinu nevalgo ir jokiu dziovintu vaisiu  nevalgo ... jei bandeles sunui perku, reik ziuret, kad varske be razinu butu :D

Atsakyti

Liniuka, čia tas įvažiavimas su karučiu ir gėlėmis? ir užrašu AUGALAI?

Taip.

Atsakyti

dideliu pupu turiu  visa maisa.  mamai patikdavo virtos.    bet ka is ju dar idomesnio padaryt galima butu. pernai prisiauginau, siemet  net nesejau .

katuk, nenaudoji dideliu pupu??? gal irgi kokius "kotletus"  kept galima. kazi skanu butu .  

Atsakyti

knitted-pasta.jpg

8854542944f77ea92ad5908085c15c30.jpg

Atsakyti

Liniuka tu valgai alyvuoges ? :blink:

mano vaikis tai didis lęšių ir pupelių gerbėjas, anksčiau ir avinžirnius valgydavo bet pastaruoju metu nebenori...nevalgo tik paprastų skaldytų džiovintų žirnių :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 06 birželio 2017 - 12:13