Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Jo, yra skirtumas gaminti dviem ar 6iems.

Šeštadienį gaminau daržovinį plokštainį. Atrodo, ne tiek daug ėmiau tų ingredientų, bet pagaminau tai mažiausiai 6 porcijas, tokias rimtas :D 

beje, plokštainis gavos skanus, dėjau bulves, svogūnus, tarkavimo mašina smulkiai tarkuotus, stambiau tarkuotus kopūstą, moliūgą, morką, cukiniją. Biškį česnako, manų,  kiaušinį.  Kepiau gal 1.5 valandos. Skanu.

Atsakyti

Savo akim mačiau niumos gaminamus kiekius. Nors niumos mamma yra WAU moteris, viena kaire rankyte priraito puodus PUODUS patiekalų ir pasidažius be prakaito išbraukia draugytės 80-metin. Bomba!!!

Vistiek - bet čia mano nuomonė - kad nepilnametės asmenybės, gyvenančios namuose, juos tvarko, gamina visiems gyvenantiems pagal išgales ir šiaip, turi laiko dafiga, nes nedirba.

Atsakyti

Žaviuosi visoms bombom, kurios viena rankyte priraito puodų puodus, turbūt, kasdien. Matyt, aš ne tokia, nes man reikia abiejų. Mano puodų puodai bei skardos kažkokie mažoki, nes parūksta vėju. Ir nesakau, kad man sunku padaryti 1am kartui pavalgyti. Man sunku padaryti, kad užtektų dviems kartams. Nes mylėdama save nenoriu gamint po kelias valandas kasdien. Anksčiau pavykdavo, dabar nelabai, ypač, kai dičkis grįžta, o dar ne vienas.

O tas nedirba, tai taip sąlyginai. Viena išeina iš namų ~ 7.18 ir 3 dienas per savaitę grįžta 19-20.30... Dar visokios repeticijos sekmadieniais ar šeštadieniais. Kitai dukrai pamokos šeštadieniais iki 14 val. , nekalbu apie šiokias dienas, kai pamokos iki 16 val arba vėliau. Pernai būdavo iki 17-19, užtat nebūdavo šeštadieniais... Šiaip žmogus po darbo jau gali bent smegenis pailsinti, bet ne vaikai, nes dar namų darbai, privalomi eskizai. Laisviausias gal tas, kuris tik sportuoja 5-6 dienas per savaitę ir nebedirba, kai šalta ir sniegas. Va, pabuvo su gipsu 10 dienų, tai laisvesnis, bet nedaug tos pagalbos, kai dešinė ranka gipsuota. Daug visokios projektinės veiklos, filmavimai, montavimai - abi savaitgalio dienos didele dalim tam buvo skirtos - namų darbai.

Užtat ir sakau, kad aš laisviausia, nes man svarbu, kad kiti pailsėtų, nepervargtų ir dėl to nesirgtų, kad kuo sveikiau/įvairiau ar bent sočiau maitintųsi. Pati sau laiko irgi pasiimu, kiek man reikia, nesiskundžiu.

Atsakyti

Tas paskutinis sakinys esminis. Super!

O kam vis stengtis padaryt dviem kartams, jei 98 pr. @tvejų taip nesigauna?

Noriumiaaagzt!!!!

Laimėjau vietą į NATO mokymus Rygoj!!!!!!!! Woolyhyraikammmm!!!

Atsakyti

O... Tai kada žmogai išmoks gyventi (tvarkytis, skalbti, planuoti biudžetą, pirkti produktus, gaminti ir sutvarkyt po gaminiko)?

Atsakyti
Nesilyginkim smile.gif
Buna visaip, visur, pas visas. Žinom, kad gyvenam/darom, kaip tuo momentu atrodo geriausiai. Aš išmokau gamint daugiau ir įvairiau - ne per metus smile.gif Auga vaikai, auga poreikiai. Šiuo metu iš viso daugiausiai valgo vidurinis. Tas jausmas, kad maisto gadintojas biggrin.gif Nu, bet į ūgį tįstelėjęs per metus kokia 15 cm, jei ne daugiau. O kai tingiu gamint, nesibodžiu pusgaminiais.
Atsakyti

O tai kada vieni žmonės nustos mokyti kitus kaip gyventi pagal save? :D

Dirbu šiandien iš Kauno :) O tiksliau tai iš mamos :wub: Nei valgyt daryt nereik, nei kuo rūpintis šiandien :D Pietūs patiekti, kava padaryta  :wub:

Aišku, darbiniai nesąmoningi reikalai niekur nedingo, bet tie niekad nesibaigia, tai nieko naujo :D

Planuoju dar suspėt ir eglutę Kauno aplankyt. Oras toks paniuręs, bet labai smagu, kad yra sniego, vis šviesiau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 04 gruodžio 2023 - 14:37

O, kokią liaudies išmintį į temą radau: Nemaišyk kito puodo, žiūrėk, kad tavo neprisviltų :).

Aš tai niekuo nesibodžiu. Pamiršau parašyt, kad ir taupiai dar bandau gamint...  800 g Beatos koldūnų užteko 3 žmonėm  :B . Šiandien mirtinai jau laukiau algos, nes ne ant nulio, o į minusą išėjau geroką, teko santaupas naudoti visiems reikalams, nebenorėjau daugiau jų judint.

Pasirodo, viską žmonės greit išmoksta, jeigu turi gerą pavyzdį :). Kaip aš momentaliai pradėjau gaminti viską, ką buvau mačius močiutę gaminant, išėjusi "ant savęs", tai ir didysis sūnus. Savo panelei vakar sakė: "tik pasakyk, ką norėsi valgyt - viską galiu pagamint“. Net neabejoju, kad nei vienas neprapuls.

Limit post'as kaip idiliškai nuskambėjo, su mama  :wub: , jos maistu ir eglute  :wub: . Hm, galvoju, gal dėl to, kad žinau, ko man labai trūko nuo 15-os metų, pati stengiuosi duoti savo vaikams, ką galiu kuo daugiau? :hmm: . Ne tik maistą, bet maistas buvo mano močiutės meilės kalba, tai, matyt, ją lengviausia išmokti.

Atsakyti

Noriu dirbt iš maaamos! Bet dirbsiu Kaune, kas yr neblogai.

O čia kaip? Paklaust, tai jau iškart mokint? Man labai logiška, kad žmogus, kol moklus, mokosi VISKO. O paskaitau internetuose, tai tokie aplink dalinai įgalūs, viešojo transporto nepažįstantys, vežiojami ir maitinami... Beje, kelių mano turtingiausių pažįstamų (milijonierių, kurių kasdienoje pabūnu) vaikai vasaromis dirba/dirbo ir visus metus turi namuose pareigų. Ir aplikavo į konkursus gaut stipendijas mokslams (JAV). Ir gavo.

Mokintis reikia visko.

Ir kiemą kasti.

Aš savo laisvalaikiu indų plaut nemėgstu. Visi kiti kur kas puikiau tai daro.

Mano mamma sako negirk vaikų pati, kiti pagirs. Ir išvis, nekuklu. Mam, sakau, ne tau vienai su nuostabiais vaikais pasisekė. Tada šypsosi ir einam kavos.

Atsakyti

Noriu dirbt iš maaamos! Bet dirbsiu Kaune, kas yr neblogai.

O čia kaip? Paklaust, tai jau iškart mokint? Man labai logiška, kad žmogus, kol moklus, mokosi VISKO. O paskaitau internetuose, tai tokie aplink dalinai įgalūs, viešojo transporto nepažįstantys, vežiojami ir maitinami... Beje, kelių mano turtingiausių pažįstamų (milijonierių, kurių kasdienoje pabūnu) vaikai vasaromis dirba/dirbo ir visus metus turi namuose pareigų. Ir aplikavo į konkursus gaut stipendijas mokslams (JAV). Ir gavo.

Mokintis reikia visko.

Ir kiemą kasti.

Aš savo laisvalaikiu indų plaut nemėgstu. Visi kiti kur kas puikiau tai daro.

Mano mamma sako negirk vaikų pati, kiti pagirs. Ir išvis, nekuklu. Mam, sakau, ne tau vienai su nuostabiais vaikais pasisekė. Tada šypsosi ir einam kavos.

Atsakyti

Su nuostabiais vaikais pasisekė visiems. Kitaip ir būt negali.

Bet iš kitos pusės-tą "sėkmę" patys ir sukūrėm.

Atsakyti

Aš šį savaitgalį turėjau martelę svečiuose, susimokiusios darėm dičkiui staigmeną, iki paskutinės minutės nežinojo, kad ji atvažiuoja. Sunkiausia užduotis buvo priversti susitvarkyti kambarį ir pasikeisti patalynę. 

Ko tik neprimelavau, bet pasirodo gali, kai nori...

Restar, taip gražiai perskaičiau apie tavo, viską galintį, įsimylėjusį, sūnų 😊... Vistik ką ta meilė daro.

Pati buvau maloniai nustebinta, kai mūsų saldžioji porelė, šeštadienį po pirties, įsiprašė pas mažąją į kambarį ir iki dviejų nakties lošė su ja Mario Kart ant Switch'o.

Paprastai ji turi pusę namų ruošos darbų pažadėti už jį padaryti, kad jis kokią valandikę su ja papliektų🙈

Atsakyti