Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Smalsute, nu tu man nelimpi, ir viskas. Tada ir klausimą perskaitau su menama pretenzija, ir atsakau su sarkazmu. No hard feelings.

Atsakyti

Nelimpa žmogus, kurio niekada nematei, tik skaitei jo parašytą tekstą :hmm:​ 

nors gal jo, kartais knygų tiesiog negali skaityt ir sakai, jog nemėgsti autoriaus...

Atsakyti

Tai jau anksčiau, kai Gadget reklamavo, buvau pastebėjus, kad visai ne dėmėms skirtas. Bet gal ir gerai tokį turėt, kai nebežinai, ko griebtis.

Mano savaitgaliai kažko baisiai darbingi patapę - daug maisto pirkimo, daug gamybos visą savaitgalį (vis nori bent kiek į priekį pasigamint, kad nors pora šiokių dienų nereikėtų sukt apie tai galvos), bet kai būna dičkis, o dar su panele, tai nedaug ko ir lieka... Kažkaip baisiai ėdrūs mes visi :(. Per tą gamybos laiką n kartų turiu valytis virtuvę...  

Vakar po poros bulvinių patiekalų pagaminimo (vienas nebemėgsta kugelio, kita nevalgo dzūkiškų bulvinių bandelių su varške) supratau, kad jeigu prisėsiu, tai gal ir užmigsiu. Užtat užsidėjau savo greitaeigius batus ir sulaksčiau iki senamiesčio, labdaros mugės Rotušėj, eglutės - apėjau visus kioskus, apžiūrėjau, kas kur,  netyčia nusipirkau kanapių aliejaus, nes įsiūlė paragaut ir nebegalėjau susilaikyt - tik sykį esu tokio turėjus, kai negalėdavau praeit pro šalį to butelio - vis norėdavau gurkštelėt, tokio skanumo tas kanapinis... Praėjau pro ledą Valdovų rūmų kieme. Paprastai nebaisiai mėgstu vaiškčiot be tikslo ir dar viena, bet buvo smagu. Nes taip NORĖJAU. Vyras sode turėjo reikalų, vaikai nenorėjo.

Šiandien tik po vėlyvų pusryčių peržiūrėjom pora Tūkstantmečio vaikų laidų, laidą apie gamtą, vyras - Puaro, tai nemažai pasistūmėjau su pirštine. Antra. Net nepasakosiu, kokia durna galva, dėl kurios teko daug ardyt...

Bandelės ir aliejus iš kioskelio skamba puikiai.

Receptas????

Gundausi mielinių sluoksniuotų spirginių bandelių receptu.

Važiuoju namolio po manikiūro, breinstormingo ir mažuliuko apsipirkimo. Virsiu jautienos šonkauliukų sriubą.

PS kas jau matė Napoleoną?

Nėrinys!!!!

Atsakyti

Priedas  Screenshot_2023-12-03-21-00-59-06_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg   712,14KB   0 Parsiųsta kartų

 

 

PS draugė pamaitino vyro keptu kugeliu. Adventiniu, nes mėsa "beveik nesimato". Oooo, kokio gardumo!

Atsakyti

Pradeda jaustis kalėdinė nuotaika. Vakar eglę apžiūrėjom, po žieminį Vilnių pasivaikščiojom su vyru romantiškai. Šiandien su kaimynėm advento vainikus pynėm. Liko išgyventi tris crazy savaites ir atostogos.

Atsakyti

Restar, galima plačiau apie bulvines bandeles?

Atsakyti

Restar, galima plačiau apie bulvines bandeles?

Ir aš, ir aš noriu edukuotis!

Turiu gnocci su gorgonzola. Irgi neblogai.

Kai noriu pamiegot, pamiegu. Net ofise turiu pasnaudukinę sofutę. Ir du mielus gyvulius beigi dukrą, kurie visi jeigu kartu prisiglaudžia, tai prisimenu tik pirmas tris žinių minutes.

Atsakyti

Teorišksi blizgis baigtas 🥰 Praktiškai- liko susiūti rankoves ir išskalbt, o jau už savaitės jam suplanuota premjera :) 

Dabar teks mest kauliuką: žakardas ar tvidas :D Abu panašaus storio/plonio. Žakardas tamsus. Tvidas šviesus. Žakardas- žymiai ilgiau. Tvidas- realu šiai žiemai :D 

Atsakyti

Tai kad nėra ką pasakoti - panašu, kaip kepti cepelinai su varške :). Varškę skaniai su kiaušiniu, prieskoniais pasidarau, bulvių prisitarkuoju (visada dar kokį svogūną įmetu), jas šiek tiek nusunkiu, svarbu ne perdaug, bet kad būtų rankoje formuojama bandelė, įmušu kiaušinį, druskos, pipirų, nu ir darau savo delno dydžio bandeles. Kepu keptuvėje ant mažos ugnies, kad nesudegtų, bet iškeptų. Močiutė, kaip ir bandas, sumerkdavo į grietinės/sviesto, gal ir su spirgiais, nebepamenu, padažą, o aš mėgstu dar traškią bandelę prapjauti, įdėti ten sviesto, kad tirptų ir valgau su grietine. Didžioji dalis šeimos mėgsta, kaip ir aš, bet kai kas turi atskirąją nuomonę. Gaminu retokai, kokio žiemos savaitgalio  pietums.

Maistas ne iš lengvųjų. Kadangir šiaip netur  iu perdaug energijos, tai steng iuosi, kai turiu jėgų ir noro, susiaktyvinti, nesusnūsti, nes paskui blogai jaučiuosi, ir brangaus savaitgalio laiko gaila. Šiaip išsimiegu, kiek man reikia, naktį. 

Liniuka, faina, kad lauki atostogų, matyt kažką faino suplanavus. Aš tai labiau mėgstu kasdienybę. Nes vaikų atostogos man reiškia tik daugiau maisto gamybos... Gal per šias atostogas sužadinsiu ir jiems norą ką nors pagaminti šeimai.

Ai, baigiau ką tik pirštines. Ryt noriu  naujas pradėt.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 04 gruodžio 2023 - 00:10

Labas rytas!

Sveikinu, niumuk, su didelio mezginio pabaiga! Su tiek veiklos, ligų ir vienišo mamizmo beigi gaminimo cieliem trim bernam in corpore beigi vieno vnt Emilio išklausymo - turbo apsukos mezgime!

Restar, tikrai prabandysiu! Skamba kaip maistas miško dienai.

Awwwwww! Mano kačiukinis vaikas kalba apie savo simpatiją. Awwwww! Būsiu supažindinta.

PS maistą penkiolikos metų diva gamina reguliariai, gaminimo knygą gavusi džiaugiasi. GAMINU PATS pas mane buvo du egzemplioriai, po vieną asmenybei. Kiek po gaminimo lieka švaraus ploto ir kur dingsta šakutės, istorija nutyli. Mammos mėgiamos W&B pyyyyypt šakutės!!!

Kūčioms nužiūrėjau pristatomą vakarienę, nes su mano exo įpročiais planuoti 2024 taip ir neateitų. Tai kiek per Kūčias konkrečiai mano namuose bus žmonių, totaliai neaišku. Kartais rimtai pagalvoju, kad pritrenkt ir pakast būtų dovana ne tik man, bet ir pasauliui. Paskui pagalvoju, kad kalėjime gali kilti uždaros erdvės baimė, ir atidedu.

Va toks rytas. Pūkuota aš tik pagal katuko apibrėžimus :)

Atsakyti

Labas rytas.

Labai gražiai sninga žiūrint pro langą. Gerai, kad niekur važiuoti nereikia...

Atsakyti

Panašu, kad esu mažiausiai užimtas žmogus šeimoj. Jeigu laukčiau, kol man kas ką pagamins - mirčiau iš bado. Dičkis pastoviai gamina sau ir panelei, padeda ir man, kai grįžta. Savaitgalį buvo išvis pasaka - darė viską, ko prašiau be menkiausio atsikalbinėjimo, net pats paskambino, paklausė, ar siuntinį parnešt. Kiti vaikai irgi, beveik idilė buvo :)

Kiti irgi pasigamina, ką nori, kai manęs nėra arba negaminu. Planavimą ir apsipirkimus darau aš, reikia gamint, kas tiks daugumai, taigi valdau situaciją, nelabai patiktų, jeigu kažkas sunaudotų kitam patiekalui numatytus produktus. Pasigaminti sau ar 6-7 žmonėms yra biškį skirtumas. Ir dar valgiems :). Vakar, pvz. dariau a la čenachą dideliam ketaus puode, gal 7 litrų. Tai liko 1 ar 2 porcijos šiandien pasišildymui.

Kūčioms, tikiuosi, vėl pakvies anyta. Vešimės kokios silkutės, pyragėlių su grybais ir, matyt, tradiciškai lašišą.

Atsakyti