Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

;)

Katuk, koto genialumas tame, kad jis pratimuose lazda dirba. Pažiūrėjau į save iš šono, ir nusprendžiau imtis korekcijos. O šluota - per trumpa, nors dar ekonomiškiau būtų ;)

Gal ir D pasidarysiu, kitam ketvirtyje, su kita donacija. TTH - smalsu buvo. Čia gi pasiskaitau keiksmažodžių visokių medicininių, smalsu pasidaro.

Atsakyti

TTH, kaip suprantu kažkoks skydliaukės  paramentras...

 

Man vis daug kas liepė darytis skydliaukės tyrimus - ir gydytojai, ir šiaip žmonės. Dėl storumo. Bet kai pernai pasidariau kažkokį didelį tyrimą, kur ir skydliaukė įeina, tai pasirodė, kad viskas gerai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 28 lapkričio 2023 - 08:25

Pats savaime vienas TTH tai jokios info neduoda. Ypač jei jis normoj. Kur dar TH4, TH3 ir ATPO.

Pvz pas mane ATPO tik yra nenormalus. Bet to užtenka diagnozuoti autoimuniniam tiroiditui. Ir tai gali turėti įtakos daugeliui dalykų, tame tarpe ir svoriui.

Dėl baimės įtakos savijautai. O taip. Žinomas ir tas dalykas. Kai smegenis suspaudžia iki skausmo. Bet toks staigus stresas sukelia mažiau nuostolių organizmui negu lėtinis stresas. Ir stresą mes patiriam visi, daugiau ar mažiau. Visa esmė tame kaip su tuo tvarkomės. Individualios atsipalaidavimo priemonės turėtų neleisti ūmiam stresui pereit į lėtinį.

Teoriškai tai daug žinau, o vat praktiškai... gaunas ne visai taip :D 

Mezgiau. Truputį :rolleyes: 

Noriu sportuot. Truputį :D  o tai visai kažkaip raumenys atrofuojasi,net jaučiu fiziškai

Atsakyti

TTH gali būti geras, o reikalai su skydliauke jau gali vykti. Tai kai tiria iš esmės daug daugiau parametrų tikrina. Bet jeigu jau kažką nustato, tai paskui tik TTH ir tetiria. Labai daug niuansų tame, bet nenoriu plėstis. Man tik gaila, kad per vėlai sužinojau tai, ką žinau dabar, kai post factum ir esu pririšta prie geriamų hormonų. Deja, mūsų medikai tik taip gydo, niekas niekada neužsiminė apie mitybą ar gyvenimo būdą.

Žakardines pirštines numegzt man užims apie 40 valandų, jei ne daugiau, ypač, kai tenka paardyt. Tai kokia jų kaina turi būti, norint parduot.... Niekada neapsimokės. Ai, savo mokytojai pasakysiu, tegu moka, kiek jai pasirodys vertos.

Atsakyti

Laba sušalusioms. Jungiuos į tas gretas

Gadget kotas priminė kaip pas mus kaime pilatesas vyko ir reikėjo lazdų, Frekė išradinga motera capt už fiskarinio lapų grėblio. Galva pastrigus nenusiima. Tai su visu grėbliu ir nuvariau. Kita atvarė su namine šluota. Ot prisijuokėm mes tada. Kad mes.moteros paprastos. Nuo darbų į sportą nuo sporto į darbus.

Siūlų inventorint nebijau. Labiau baisu medžiagas. Bet jas reik labai sumažint.... Kažkaip...

Atsakyti

Katukas kaip medprofesorė pasisakė :).

Kerpena  :4u: . o tai stresas kaip tu sakai per durną galvą - tai dėl rimtos priežasties buvo, ar įsivaizduotos? Galva mano, tai tfu tfu, lyg nereaguodavo dar į stresą, bet  nepamiršiu panikos priepuolio beveik lygioj vietoj, kaip kaupiamojo streso pasekmės... Ačiū Dievui, nebepasikartojo.

Turiu šepečio kotą, kur šluotos jau nebėr, o jis man tarnauja, kai prisidirbu su petim tiek, kad su dideliu noru imu mankštintis :).

Atsakyti

Oj, tai su kotais jo, man net kineziterapeutė sakė namie naudot buitines priemones :D​ 

Atsakyti

Freke :lol:

 

 

Kerpena  :4u: . o tai stresas kaip tu sakai per durną galvą - tai dėl rimtos priežasties buvo, ar įsivaizduotos?

 Priežastis buvo reali, kur visi kažkiek jaudinamės, bet  protingam žmogui nebuvo ten ko  TAIP stresuot. :)

Anksčiau yra panašiose situacijose buvę, kad truputį kažkur pakaušyje  tokį spaudimą pajuntu, bet  šitaip stipriai, kad beveik iki alpimo, niekad nebuvo.
 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 28 lapkričio 2023 - 10:31

Kerpena, visos mes skirtingai jautrios. O tu labai protinga savo sudėtingame statistiniame darbe.

Kotų tema tiesiog!

Atsakyti

Aš tai galvoju, kad ir resursai mūsų dėvisi. Jeigu prieš kažkiek laiko į tą pačią situaciją reagavai vienaip, tai dabar gali visai kitaip. ir tos organizmo reakcijos nei labai nuspėjamos, nei valdomos, jeigu nuolat nepraktikuoji kokių nors technikų, kurios padėtų kritiniu atveju suvaldyt tas reakcijas. ir tai be garantijos, nes treniruotės viena, o gyvenimas - nenuspėjamas su savo situacijom. Todėl dėl reakcijų aš savęs nepieluočiau, bet reflektuočiau, kas čia taip užtrigerino, kad taip sureaguota. Gal tai buvo paskutinis lašas į taurę, kuri net nesusijus su situacija... 

Daugiau nefilosofuosiu, nebent vakare :D. Reikia varyt dovanų pasiimt, o paskui i renginį gyvai. Turėsiu 3 dienas iš eilės vis kitokius renginius, kuriuos organizuoju.

Atsakyti

Laba diena, 

Šiemet kaip niekad su dovanom ir aš pavariau!!  :lol:  :lol: 

Turiu jau net tris!  :nail: 

O viskas nutiko tik todėl, kad sekamdienį nusprendžiau į skalbyklą savo dideles kaldras nuvežt. O ten ir parduotuvės šalia. Pradžiai tai knygą buvau pasiėmus skaityt, bet paskui pagalvojau, kada dar toks man šansas, kai parduotuvės panosėj :D Nu ir susikaupiau ir apėjau ratuką. Pavargau siaubingai, nes žmonių milijonas, o vaikščiojau be idėjų konkrečių. Ypač esu patenkinta dovana vyro sesei, kurią šiemet ištraukiau.

Darbe irgi keičiamės dovanomis ir galim šiemet palikt sąrašą, kas ko norim. Tai kai kurie labai sėkmingai supildė ir tikrai palengvino darbą, nes su nuorodom, kur gauti :D O ir daiktas bus reikalingas. O va kai kurie tai turbūt nusprendė, kad nori beleko :D Tame tarpe ir mano tas laimingasis :D Naujas vaikinukas, nepažįstu jo net  :rolleyes:  Idėjų kol kas irgi 0...

Šeštadienį atšventėm Rusnė gimtadienį taip, kad šiandien namie liko :oh:  Vakar ir sekmadienį dar kažkaip išsilaikė, bet gerklė šiąnakt  dar labiau užsidegė..  Tikiuosi, nesikartos praėjusio sezono scenarijus, kai sirgi kaip kokia darželinukė... Kažko praradus atparumą šalčiui :rolleyes:​ 

Atsakyti

Aš vieną dovaną jau net įteikiau :D (daniškai dukrai Airfryer-idėja mano, užsisakė pati, pinigus pervedžiau :D 

antra kažkur pakeliui (vyrui Kindle- tikiuosi gauti sveiką ir tinkamą)

Trečia žinau ką, bet kol kas paieškose (raudonas šalikas antrai dukrai, jai dar ir tapkes iš flokati, dar norėjo patalynės-ūkiškai šįmet žodžiu)

Nu ir ne kaži kas liko. Jei su anyta susitiksiu- tai pasigedau anąkart pas ją puodkėlių :D jei su sese-kažkokį valgomą/geriamą rinkinį :D jei kokie vaikai- tai sulkmenos. 

Atsakyti