Oi koks sudėtingas tas mamytiškumo klausimas.
Aš turbūt neturiu irgi kažkokio geno ar hormono, kur verčia alpti dėl kūdikių ar vaikų, vadinti juos lėliukais, angelėliais ir pan. Lygiai taip pat negaliu klausyti visokių "tau mano mamyte" stiliaus liaupsių. Labai ryškiai prisimenu, kaip pradėjusi eiti į mokyklą, išgirdau kovo 8-osios proga (kas tada buvo ir mamos diena) visokius saldžius eilėraštukus ir daineles per renginį, tai buvo taip šlykštu ir nesuprantama.
Jau kažkada klabėjom apie knygą (filmą) "Švyturys tarp dviejų vandenynų", tai man visiškai nesuvokiama, kaip taip beprotiškai galima norėt vaiko.
Niekada nebuvo jausmo - oi kaip noriu vaiko, bet tuokiantis buvo labai gilus įsitikinimas, kad jei tie vaikai, kaip meilės pasekmės atsiras, tai juos priimsiu nesvarstydama Tai va. Iš vienos pusės didelio noro ir idealizavimo nebuvo net ir nei vieno vaiko dar neturint. Iš kitos pusės labai norėjau būti gera mama savo vaikams, buvau daug prisiskaičiusi, prisiklausiusi ir labai stengiausi. Kad nelabai pavyko, kitas klausimas.
Kaip ir savo tėvams, turbūt galėčiau pasakyti, kad nejaučiu meilės. Bet jaučiu ramią pagalbą ir atsakomybę prieš juos. Pripažįstu ir vertinu jų geras savybes, tai ką dėl manęs kaip vaiko darė pagal savo suvokimą ir galimybes.
Iš vis tėvų vaikų santykiai vienas painiausių dalykų gyvenime. Kaip kažkur buvo pasakyta - pusę gyvenimo mums gadina tėvai, kitą pusę vaikai.