Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Vaikai - žmonės, o žmonės man patinka :)

Jau primokinau draugės dukras!!!

Atsakyti
Freke, - cholesterolis (vėl mus seka biggrin.gif ):
https://muge.eu/7-mi...WG9s_z5nS5D0HRA
Atsakyti

Vaikai - žmonės, o žmonės man patinka :)

Jau primokinau draugės dukras!!!

Atsakyti

Ai, vakar svarsčiau apie mamystę. Papilsiu žibalo, arba, kaip dabar populiaru - išsakysiu savo požiūrį :)Žiūriu, madinga tai (mamiškumą) neigti darosi. Nu kažkaip tie vaikai atsirado, kažkaip geri užaugo, kažkaip tie nerealūs gimtadieniai susiorganizuoja, kažkodėl tie vaikai jau ūgtelėję ant kelių sėdasi dar. Ane? Visos esam mamos ir taškas. Su savo mamystės stiliais, kurie keiasi, nes auga vaikair mus augina. Kai pirmas vaikas, vienaip elgiesi, 4-tas - kitaip jau, dėl auklėjimo šeimoj, dėl patirties, dėl amžiaus, dėl prigimties, nuostatų, dar dėl ko nors.  Mamiška/nemamiška - stereotipai, ir tiek. Ar nors viena turim savo kopiją kur nors?

Aš iš prigimties biškį protestantė, tai būsiu nepopuliari - vadinsiu save mamiška. Nes žinau, kad tie vaikai ne kažkaip atsirado pas mane, o iš noro juos turėti. Aišku, nežinojau dar, ką tai reiškia :). Bet nei sekundės nesigailėjau dėl nei vieno, kaip bebūtų sunku. Taip, nepaisant visų sunkumų su mažais vaikais, dabar matau, kad buvau tada užimtesnė, bet tikrai laimingesnė dėl to grąžos, kurios tiek daug duoda maži vaikai - jų apsikabinimai, juokas, niurkymaisi, klausimai, bajeriukai, naivumas, pūsti žandukai. Daug lengviau buvo patenkinti jų poreikius, o tuo pačiu saviškius  - matyt, mano poreikis apsikabinimams yra gana stiprus. O dabar ir seilėjuosi į foto žiūrėdama, nes sunkūs dalykai jau užsimiršo, lieka tik šviesūs prisiminimair ... dėmesio trūkumas dabar :). Problemos jau sunkiau išsprendžiamos, trūksta kompetencijos, santykiai aštresni, noro leisti laiką kartu - daug mažiau, apsikabinimų gaunu retair dozuotai :). Vienas dičkis iš bernų jau vėl leidžiasi niurkomas, o kitas dičkis - jau nebe. Panos kaip kada.

Nu tai ar aš labiau mamiška, ar labiau egoistė ir susireikšminus? Atsakyt nereikia, tokios vidutinio amžiaus moters refleksijos kyla man. Kaip šiandien perskaiau - į geriausius klausimus nereikia atsakymų, jie tik sukelia dar daugiau klausimų.

Atsakyti

Man atrodo,  madinga ne neigti mamiškumą, o apskritai lygintis, kuri labiau mamiškesnė.

Atsakyti

Cholina jau ir spektaklį apie TAI pastatė ;)

Atsakyti

Bet nu šiaip, kompetencijų ir įgūdžių būti mama man netrūksta, bet vat pamačius kūdikį jokių širdučių akyse nepamatytum. Tai kaip tai pavadinti?

Aš tai sakyčiau  kad tiesiog hormonų komplektacija skirtinga :D​ 

Atsakyti
Ką mezgam?
Aš va visą laiką 'nemačius' tvido sugalvojau, kad noriu šviesaus. Ir nerandu, kokį įsivaizduoju smile.gif Arba per mažai noriu smile.gif
Atsakyti

vo katuk gerai sakai kad gal hormonai

aš pvz visad geriausiai jaučiuosi būtent tam amžiaus tarpsny ir būsenoj kokioj esu

pvz kai laukiausi buvau laiminga tuo laukimusi

kai vaikas mažas buvo irgi buvau laiminga ir nesvajojau apie tą laikotarpį kai laukiausi, bet tikrai nenorėjau būti paauglio mama dar

o dabar žiūriu į mamas su vežimėliais ir galvoju nu aš taip joms nepavydžiu :D 

matyt ateis laikas kai ir anūkų norėsiu :) bet dar ne dabar, po kokių 15 metų. Gal :)

Atsakyti

kojines kojines kojines....o svajoju apie megztini dryžiukais smulkiais, mintyse siūlus derinu

ir tvidinį megztinį su pynėm

ir žalią kašmyrinį ploniuką kalėdoms (nespėsiu aišku nes dar reikia moherinuką po kojinių nuraityt) KAIP IŠMOKT PASAKYT NE?

Atsakyti
Aga, vyras vis juokiasi iš manęs, kokia aš močiutė būsiu ir bumbėsiu kam anūkus suvežė. Nea, sakau, pirma bumbėsiu, kodėl neatvežė, o už valandos jau bumbėsiu, kad pasiimt turi lotuliukas.gif
Atsakyti

Lygintis apskritai nemėgstu. Gal buvo periodas - kieno dantukas pirmiau išdygo, kas vaikščiot greiau pradėjo :D. Su pirmu. Paskui viskas dzin.

Vat aš irgi myliu žmones. Ypač fainus, simpatiškus, draugiškus. Brolio mergiotes niurkiau dar netekėjus ir labai mylėjau, nors iki to vaikams buvau abejinga. O vyro sesės mergaitė tokia baili augo, jautri, uždara, kad taip ir nesusidraugavom. Gerbiu ribas. Nu ir paaugliai uždari, kartais atžarūs. Sunku man su besąlygine meile 100 proc. Turiu vis persiauklėt...

Hormonai turi įtakos, žinoma. Kaip ir dar daug kas :).

Vežimėlir aš nepavydžiu niekam :).

Atsakyti