Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Vaje, ale tai kokios atsivertėlės visos per kelis metus tapot :). Išskyrus tas, kurios neseniai prisijungė arba visada tokios buvo :).

Jeigu kada nors nevalgyčiau mėsos dėl kokių nors įsitikinimų, tai jau nekeisčiau niekuo, kas itin panašu į mėsą. Nes kažkaip keistai.

Nors man tai  netrukdo :). Aš noriu bent kažkiek mažais žingsneliais imtis ko nors sveikiau. Tikrai mano parmezanas nepretenduoja į sveikuolišką vakarienę, nors ir nedaug ten tų gramukų patarkavus susidaro :D. Nes kai pagalvoji, kiek visko reikia daryti "teisingai" - kvėpuot, valgyt, gert, judėt, sėdėt (geriau nesėdėt...), miegot-nemiegot, mąstyt... eina sau, nepakeliama našta. Nebent gimtum tokioj tobuloj šeimoj.  O jau mezgėjų baliai ir ėdimas iki nakties visokių marmalų išvis nesveikybės viršūnė, bet gal atperka dūšios džiaugsmas plepant, dalinantis, sužinant naujų dalykų? Žodžiu, nežinom, nuo ko mirsim, deja, deja... Mano tėtis visą  gyvenimą gėrė ir rūkė, pragyveno mamą 30 metų beveik, o pabaiga bus nuo tokios banalios priežasties... Žodžiu, nusifilosofavau, sorry, kažakaip taip man šiandien mąstosi...

Girdėjau bliūdas tarškant, kažko jau dičkis pasigriebė...

Atsakyti

Restar va su tuo keitimu kazkuo labai tiksliai nusakei ka as jau senokai sau mintyju ir garsiai nesakau :sutinku:

Atsakyti

QQut, ir aš seniai mąstau, šiandien patraukė už liežuvio... Soją paskutinį kartą valgiau gal kokiam trečiam-ketvirtam kurse, net pagamint nemokėčiau, nes metų ohoho kiek praėjo.

Tas Coton Merino itin gražiai gula, tai įsivaizduoju malonumą megzt ir vaizdą net procese.

Atsakyti

Lace, nu vilioji tu mane baisiai tiesiog.... dabar net pasimečiau, ar norėt dryžiaus ar chaki medvilnės. O gal ir to ir to :D  nu rimtai, reiktų ir to ir to, tik kada megzt tiek....pasverk kandis su kiniečiais, pradėsim nuo dryžiaus. :4u:

Vilioju toliau :rolleyes: Kandis pasvėriau - yra apie 360g. Nitės medvilnės likutis - apie 90g, o vat kinietiškas gėris kažkur mezgykloje padėtas, ieškot reikia. Bet iš atminties jo turėtų būti likę 150g (man į šitą dryžių suėjo gal 75g)  :rolleyes: 

Norėk dar ir chakio, ką  :ax:  tikrai žinau, kad nieko iš jo nemegsiu.  :unsure: jis toks tamsokas, reiktų su kažkuo ryškiu kombinuoti...

ale mano naminis gyvūnas turbūt atostogaut į užsienį išvyko - aš čia siūlus parceliuoju, o jis net nesumirksi....  :hmm: 

Atsakyti

Nekiškit nagų - čia bus mano drakiaus desertas :D

Pasakei ir gipsas  :D 

Atsakyti

Pasiskaiciau apie jusu sveika maista ir nuejau sokoladao ieskot :D alia bet taciau radau tik plombyro porcija uzsilikusia...

Atsakyti

Virbalai jau Vilniuje, rytoj per pietus bandysiu nuvažiuoti pasiimti.  :rolleyes: 

Atsakyti

Restar, jei tave paguos, tai aš atsivertėlė į priešingą pusę, gal geriau sakyti nupuolusioji visom prasmėm.

Norėčiau atrast būdą bent kiek palieknėt, bet šiuo metu bet koks bandymas save motyvuot, duoda tik priešingus rezultatus.

O visokių maitinimosi krypčių pasirinkimas gerai, kai atrandamas laiku, dėl kokių problemų ir duoda gerus rezultatus.

Aš jaunystėj buvau labai smarkiai sveikuolių idėjomis susižavėjusi, kai dar neturėjau jokių problemų nei dėl svorio, nei dėl sveikatos. Maitinausi netoli vegetrizmo, praktiškai nevalgiau jokių cukrų bulkų ir visko ką supratau, kaip nesveika. Bet iš to nemėgimo gaminti  maitinausi tikrai skurdžiai. Galvoju, kad nuo tada gali būti mano smegeninėj nusėdęs kažkoks persisukęs ratukas, kuris neleidžia man dabar normaliai ko nors imtis, nes visi mano badymai baigėsi atkritimais, o po kiekvieno vis sunkiau atrasti motyvacijos. Užburtas ratas, nuo kurio šlykštu, bet blogiausia,kad tas šlykštumas nemotyvuoja keistis.

O kalbant apie tai kiek reikia visko teisingai daryt, arba iš vis kam nors skirti laiko tikrai yra nepakeliama našta. Kai kartais susimąstau kiek tarkim reikia gydytojų kas kažkiek laiko profilaktiškai aplankyt, po to grožio specialistų, po to kiek kasdien kokia tvarka ant saves susitept, nusigremžt ir t.t. paskui kiek laiko skirt judėjimui, kiekvienam vaikui, pabuvimui su savim, gerai knygai ir t.t. Jei taip iš visų sričių rekomendacijas susirinktu, tai paros tikrai neužtektų. :)

Atsakyti

Lace, o apie siūlus negirdėt? Nors gal kažkieno kito adresu užsakyta? Aš tai nieko nakčiai nevalgau, užtat kyla noras siūlus pačiupinėt :). Bet šiaip tai žiauriai noriu miego... Labanakt :4u: .

Atsakyti

Saikas ir judėjimas. Nu ir aš apie tai.

Jei kalbėt apie kruopas, tai jos turi nemažai ląstelienos, lengviau virškinamos. Gal nereikėtų jų prilyginti cukrui ir bandelėms.

Be abejo, kruopos geriau nei bandelė. O/bet/tačiau, man, kaip siekiančiai rezultatų sporto salėje, tiek bandelės, tiek kruopos lygiai taip pat sugadintų rezultatus.

Iliustravimui to, apie ką kalbu: tris metus sportavau, bet valgiau viską. Rezultatas praktiškai nulinis buvo. Na taip, truputį ištvermingesnė tapau, truputį stipresnė. Bet minimaliai. T.y. pavyzdžiui spaudimas svorio kojomis. Pradėjau nuo 20 kg, po trijų metų spaudžiau 40kg. O kai susitvarkiau mitybą taip, kad būtų stiprinamas raumuo, t.y. baltymai ir gerieji angliavandeniai, per metus nuo 40kg perėjau iki 180kg. 

P.s. neišsipūčiau, rūbų dydis nepakito. Bet tapau nepalyginamai stipresnė.

mano vakariene mano akimis tai sveika atrodo, nors mitybos zinoves turbut iskritikuotu iki  .... :)

ant  saukstelio sviesto pakepiau  spinatus ir uzpyliau  2 kiausiniu ir sauksto  graikisko  triju bernu  jogurto  plakiniu. valgiau su pomidoru. o paskui kad uzsimaniau agurko :) tai jau po vakarienes agurko gabalelius  valgau . 

Taigi puiki vakarienė  :essen: 

Atsakyti

Lace, 05 Bir 2017 - 22:26, parašė: ale mano naminis gyvūnas turbūt atostogaut į užsienį išvyko - aš čia siūlus parceliuoju, o jis net nesumirksi.... :hmm:
Neeee, jis tikisi kad tu jam lauktuvių parveši :D
Atsakyti

Vilioju toliau :rolleyes: Kandis pasvėriau - yra apie 360g. Nitės medvilnės likutis - apie 90g, o vat kinietiškas gėris kažkur mezgykloje padėtas, ieškot reikia. Bet iš atminties jo turėtų būti likę 150g (man į šitą dryžių suėjo gal 75g)  :rolleyes:

Norėk dar ir chakio, ką  :ax:  tikrai žinau, kad nieko iš jo nemegsiu.  :unsure: jis toks tamsokas, reiktų su kažkuo ryškiu kombinuoti...

ale mano naminis gyvūnas turbūt atostogaut į užsienį išvyko - aš čia siūlus parceliuoju, o jis net nesumirksi....  :hmm: 

Nu gerai gerai, kol tavo drakius nemato ir negirdi, imam viską. :rolleyes: 

su kokia spalva miksuotum tą chaki? Šisip įdomu, nes man patinka tavo spalvinis jausmas.


Nu jau čia kažkaip nuskambėjo tas mėsos keitimas.... ir jaučiu, kad į mane nukreiptas. Tai tiesos dėlei pasakysiu, kad aš sojos nenaudoju itin dažnai. Kokius du kart per mėnesį, kai fantazijos pritrūksta. Kotletai mano sojos nematę išvis. Ir plovą aš darau tik su daržovėm, pupelėm arba grybais. Tie sojos ruošiniai gal ne itin, bet pačios sojos pupelės tai turi daug baltymų. Kurio žmogaus organizmui reikia ir kurio daug yra būtent mėsoj. Tai jei aš jos nevalgau iš vis, gal siūlot sintetinių maisto papildų? 

ir išvis toks lyg ir klausimas buvo iškeltas, ką vietoj jos, nes nelieka ką gamint, tai paprasčiausia ir greičiausia soja.

nors, kai gerai pagalvoji, daug tos dojos pas mane kitais: pienas, jogurtas, sūris, majonezas....


Terezza, nu manau pas mus kalba buvo ne apie sportininkes, o apie eilines moteris, kurios nori būti sveikos ir laimingos. Kai kurioms sunku be maisto skanaus to pasiekt...

Aš šiaip net nelaikau savęs sveikuole. Žinove irgi ne.

Atsakyti