Gana liūdna, bet tik keisdamas darbą su atlyginimu gali judėti į priekį, na nebent karjerą darai, tada atitinkamai ir atlyginimas kyla. Tai tie senbuviai turi susitaikyti, kad jų algos bus gerokai mažesnės negu naujokų, ir net mažiau patyrusių. O jei nenori susitaikyti, tai eini į kitą darbą.
Liniuka, nu bet kodėl? Kodėl judėjimas į priekį galimas tik tokiu atveju?
Aš pvz grįžtu visada į mažesnį atlyginimą, nei mano kolegos turi tuo momentu. Ir po truputį jį pasikeliu. Nes esu puikus darbuotojas ir mano darbe senbuviai nėra su mažesnėm algom už atėjusius šviežiai.
Restar-visi mano rašinėjimai yra tik teoriniai. Aš galėčiau. Jei aplinkybės priverstų. O tai, ko aš norėčiau yra visai kitos diskusijos tema jei grįšit anksčiau į mano postus, rašit parašyta, jog gyvenu geriausiai nei iki šiol. Tai kodėl turėčiau keisti ir ieškoti kažko. Kad įgyvendint norus? Matyt ne tokie jie ir dideli, jei nieko nekeičiu.
Pvz norėčiau kažkaip pastiprint kūnelį. Pinigų tam rasčiau. O vat kitų resursų (laiko ir jėgų) kažin. Nu tai ūkininkavimas čia turbūt nepadės
Kaip tik ieškojau FB savo kaime, kas ten su vandens atjungimu, ir radau skelbimą, jog bus nemokami kursai apie daržovių, vaisių, uogių bei vaistinių ir prieskoninių augalų perdirbimą-kaip alternatyvią veiklą. Ir kad bus išduodami kvalifikacijos sertifikatai.
Nu ir o kodėl ne? Jeigu ieškočiau kokios veiklos, va prašom ir galimybės.
Katuk, VT viskas kiek kitaip, visokie rangai skaičiuojami. O privačiam viskas priklauso nuo padėties rinkoje ir gebėjimo save parduoti. O kai jau tu niolika metų esi parsidavęs, tai kam gi rūpi tau algą kelt Ir taip lojalus Čia kaip su kokios Bitės naujais klientais
Buvau pas šeimos gyd., sako net neįsivaizduoju kas čia per dalykas Kraujas puikus. Eisiu dar vakare pas LOR, kad gerklę apžiūrėtų, bet viskas su ja gerai. Na ir pas odontologą reikia. Gal kartais seilių liaukoje koks akmenukas.
Bet tau vis dar skauda? Pagerėjo, pablogėjo?
Man už 2,5 mėn stukltelės pusamžio jubiliejus.
Greiciau i tavo pasakyma 'nieko nemoku', 'nera galimybiu papildomai uzsidirbti' atsakiau. Ju yra, rysius ir galimybes irgi galima susikurti. Visai kitas dalykas, jei nenorima (del X priezasciu).
Man kitais metais irgi pusamzis sueis, taigi esame tu paciu metu gimimo.
Mano sunus i LT grizo budamas 25m. Baige tarptautini versla, pagal specialybe nedirba, dirba tik su fr klientais (kai kurie jo klientai yra ir mano klientai). Lietuviskai kalba be akcento, bet yra nerastingas (net minciu lietuviskai ant popieriaus isdestyti nemoka, nekalbant apie gramatines klaidas; nors skaito knygas lietuviskai, tai gal su laiku susidelios ir galvoje kalbos niuansai).
Bet tau vis dar skauda? Pagerėjo, pablogėjo?
Stabiliai skauda. Nei į vieną, nei į kitą pusę.
Niuma, tu tai išvis, turbūt, visą gyvenimą vienoje darbovietėje. Kažkur skaičiau, kad kas 5 metus reikia keisti arba darbdavį arba pareigas.
3,5 metų kitam darbe.
O šitam: 20 metų tas pats Holdingas-t.y. savininkai tie patys, bet 3 skirtingos darbovietės; 3 skyriai; 2 skirtingi viršininkai; 2 dekretai po 2 metus nedarbo.
Tai po dekretų būdavo kitas skyrius ir kita veikla, kiti klientai, kiti produktai, viskas nauja.
Prieš Emilio nėštumą ilgas stabilus periodas tęsėsi- 6 metai, tada dekretas ir visai kita sritis.
Ir dabar kaip tik 6 metai, tai ir noras didelis vėl viską keist.
Va toks tas- vienas darbas visą gyvenimą
Taip, tarptautinėse, paprastai, yra algų kėlimo biudžetas, kuris sudaromas atsižvelgiant į pelningumą, infliaciją ir kitus rodiklius. Dažniausiai tam tikras procentas nuo atlyginimų fondo. Tai reiškia, kad arba visi gauna, sakykim, 10 proc. padidėjimą, arba vienas 12, kitas 8 proc., vienas 20, kitas 0. Kaip galvojat, kam vadovas labiau kels atlyginimą?
O kai priimi naują darbuotoją, paprastai, tvirtiniesi jo atlyginimo rėžius, kurie atitinka rinkos situaciją.
Kodėl 5 metai? Matomai, per tiek laiko viskas pasidaro jau neįdomia rutina.
Gana liūdna, bet tik keisdamas darbą su atlyginimu gali judėti į priekį, na nebent karjerą darai, tada atitinkamai ir atlyginimas kyla. Tai tie senbuviai turi susitaikyti, kad jų algos bus gerokai mažesnės negu naujokų, ir net mažiau patyrusių. O jei nenori susitaikyti, tai eini į kitą darbą.
Na, dar pas mus kasmetiniai asmeniniai pokalbiai su grandioziniais planais, ką darysim kitais metais, ką pernai padarėm ir kiek norim už tai gauti. Tai algos kasmet derinamos, negaliu sakyt, kad jos nesikeičia.
Pareigybes 4 skirtingas turėjau.
Tik šiaip- vidurio amžiaus krizė- kuo noriu būt užaugus. Ir kur
Faktiškai atsakymus visus ir pati žinau, tik reik susirast, kad lūkusčius darbas atitiktų ir judėt toliau.
Stabiliai skauda. Nei į vieną, nei į kitą pusę.
Tai kada ten pas odontologus eisi?
Rytoj.