Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

QUOTE(qqte @ 2023 11 12, 17:51)

Pasirasau po kiekvienu zodziu. Biudzeta pradejau vesti ir seimos finansus valdyti ismokau tik atvykus FR, LT to nereikejo.
Mano sunus pagrindiniame darbe irgi 2000€ neuzdirba (privatus sektorius, VLN). Bet prisiduria kitokiais budais, buna ir kazkokiu papildomu premiju gauna, turi galimybe dirbti is bet kur (tai irgi bonusas; FR istatymine baze neleidzia dirbti FR imoneje is neFR; ir siaip visi darbai is namu pradedami raukti).
Atsakyti

Qqte, paatrinsiu- asmeninis krepšelis/1 šeimos asmeniui :) Ir, žinomas- pastovios išlaidos. 

Kai yr paskoliniai butai, lizinginės mašinos ir vaikai su savo poreikiais- vienaip. Kai gyveni 1 ar 2- kitaip. 

Uždarbio galimybės- nereik absoliutint. Gal nuo profesijos priklauso. Didžiai- nuo žmogaus asmeninių savybių, ryšių ir sėkmės.

Ne be reikalo posakiai- pas kaimyną žolė žalesnė.

Arba- dabartinė realybė: tiesiog egzistuoja dvi Lietuvos.  Su savo skirtingom pajamom ir išlaidom. 

Atsakyti

Rimtos temos

Pritariu, požiūris ir dar vidinės vertybės labai padeda.

Aš šiuo pinigų pigimo metu investuoju į save: mokausi naujų dalykų, tobulinu įgūdžius. Šiandien atsiverčiau 2016 kursų papkutę, prusiminiau dalykus. Kaifas!

Mezgiau. Ugninį traukininį moherį, trigubą. Bus žavios pirštinės.

Ak, qqte, turėti NT, kurio nesidalini su banku, yra WAU. Man atrodo, Kerpena irgi jau be paskolos, arne?

Atsakyti

Kaip niekad pritariu viskam, ką Niuma parašė. Nesiplėsiu. Deja, uždirbt daugiau nesugebu, nei ypatingų gebejimų, nei verslumo dvasios, nei jokių ryšių... Bet ir dejuot labai nenoriu. Tai tik sukandu dantis ir pasimažinu savo norus.

Atsakyti

Man tai patinka požiūris, kad reikia galvoti ne kaip sutaupyti, o kaip uždirbti daugiau. Kai tai taikai, tai visai gerai toj LT gyvent. 

Atsakyti

Aš tai išvis nesiskundžiu. Gyvenu geriau nei bet kada anksčiau. Jei lyginti.

O jei neturėčiau paskolos, tai išvis gėris. Dabar  dar turiu galimybę palyginti kasdienį gyvenimą LT ir DK. Nu ir žinokit manau, kad LT yra gerai gyventi. Mokesčiai ten dideli, maistas nieko gero ir kainų ir kokybės prasme, alus tik pigus :D  paslaugos irgi nemažai kainuoja. Na gerai, alga gal didesnė, bet sunku lyginti, nežinau visų sektorių.

Beje, šiandien su DK dukryte buvom LT pardėse. Žmonių melejonai. Jau vien dėl to sakyčiau, kad gerai tie lietuviai gyvena. Taip-kava kavinėj be proto brangi. Nu ir vis tiek eilės didžiulės :D  gerkit kavą namie-tikrai ne prastesnę galima pasidaryt. 

Atsakyti

O ką jei galim sau leisti kodėl neduot uždirbt kavinėms. Daugiau uždarbio verslui didesno surenkami mokesčiai ir t.t.

Gadget3 turim NT kurio nesidalinam su banku...tai nelaimės dėka tik deja. Buvo draudimas gyvybės vyro kuris ir padengė

Aš rinkčiausi turėt tą paskolą ir negyvent 2 iš to 1500. Nu bet yra kaip yra. Uždirbt daugiau tai reiškia daugiau laiko ir jėgų skirt darbui ir t.t. aš to nenoriu. Man svarbus laikas sau ir vaikui. Net jei jis praleidžiamas mezgant ar drybsant. Man to reikia sveikam protui išlaikyt. Bet nesakau kad visi taip gyvent ar galvot turi. Iš tikro tai gerai gyvenu :)

Atsakyti

A beje. Nusipirkau spintelę siūlams ir komodą šian :) gal pavyks kokią tvarką įsivest

Atsakyti

Laukiau, kada ateis naujas alyvuogių aliejaus derlius... Nu bet šitoks kainų skirtumas per metus :B Gal visgi neremsiu to smulkiojo verslo, nors ir galėčiau :B

Priedas  Screenshot_20231112_192954.jpg   75,39KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  Screenshot_20231112_193028.jpg   190,31KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

A beje. Nusipirkau spintelę siūlams ir komodą šian :) gal pavyks kokią tvarką įsivest

Smagu! As buvau nusipirkus savo rankdarbiam komoda su 6 dideliais stalciais. Zinot kuo baigesi? 
Visi stalciu dugnai isokinejo lauk. Vyras burbuliuoja iki siol kai perku siulu dar  :rolleyes: 

Atsakyti

Man vaikis pareiškė kad ir taip baldų namie daug o aš vis perku :D

Atsakyti

Aš irgi pirkau baldų. Tiksliau pirkau tai gal prieš mėnesį, bet vakar parsivežėm. Pagaliau prisiderinau stalą su kėdėmis prie pakeisto virtuvės komplekto. Dabar liko paskutinis ir sunkiausias žingsnis iškraustyt iš virtuvės vyro indaują su jo visa alko kolekcija :B Nes nu spalva visai netinka prie bendro vaizdo. Bet neatiduoda :B​ 

Atsakyti