Restar, primink, dėl ko įvyko avarija?
Apie draudimą patirties neturiu.
Bet jei gerai sutari su kaimynais, tai gal susėskit ir aptarkit visus tuos reikalus.
Bet turiu patirties su džiūstančiom sienom. Su ventiliatoriaus pagalba džiovinom gal 4-5 savaites. Aišku, ventiliatorius neveikė kasdien non stop. Bet buvo dar šilta.
Kol kas taip nieks ir nepadažė mano sienų. Ir dušo tarpų nesutvarkė. Nežinau nežinau, ryt gresia bent 8 žmonės namie, gerai kad dar vieną dušą turim.
Bet turim netoliese vandentiekio avariją, tai irgi nedžiugina. Tikiuosi iki vakaro atgaut vandenį
Restar, primink, dėl ko įvyko avarija?
Kaimynai norėjo nuorinti gyvatuką (aš prašiau...) ir trūko vamzdis bandant tai padaryti. Jiems tai išvis nieko, o mums varė į plyšius sienoj ir tamsus kambarys plaukė, per sienos siūlę ilgiausią juosta visokių burbulų ir pan.
Noriu ir su kaimynais sutart, kad jų draudimas labai nenuskausmintų, bet norėčiau ir pati nenukentėt per gerumą. Galvoju, kažin, ar įmanoma taip, kad draudimas paskaičiuoja žalą, o tada mes jau tiesiogiai su kaimynais deramės dėl mums priimtinos kainos, draudimą eliminuojant? Jiems turbūt būtų taip pigiau, nes dar administravimo kaštų nereikėtų dengti? fantazuoju.
katuk, va, ir galvoju, kad niekas ten nedžiūna po tais dažais... Bet tai dabar lupt dažus, kad būtų namai pusiau skusti pusiau lupti nežinia kiek laiko - man irgi ne išeitis... Mes dirbam iš namų, savaitgaliai irgi trumpi, tamsūs, iš esmės ne anksčiau pavasario ar net vasarą darytume, kada mums patogu, o ne kaimynams...
Oho, kas ten per glaistai ir dažai, kad 4-5 savaitės
Kiek girdėjau draudimai ir šiaip labai skurdžias žalas paskaičiuoja. Tai gal geriau su kaimynais pasikalbėt? O patys būsto draudimo neturit?
Ir dabar mašiną tvarkydama sužinojau, kad geriau nesidrausti BTA ir Compensoje, nes net servisai su jais dirbti nenori, labai jau skūpūs. Mano kaltininko draudimas irgi BTA, bet kadangi tvarkau jų autorizuotam servise, tai tikiuosi problemų nebus. Bet kitą savaitę visą be mašinos būsiu
Kaip skauda gerklę Vakarykštis danties pulsavimas šiandien pavirto skaudančia gerkle. Bet taip įdomiai tik vienoje pusėje, iš vidaus viskas atrodo sveikai, o vieną kaklo pusę labai skauda vienam taške.
;)
Užuojauta Liniukai.
Aną savaitę guodžiau draugę, vienu ypu išsichirurginusią visus 4 protinius.
Nesusilaikiau nuo komentaro, kad dabar tai durnesnė po protinių netekties, bet kodėl IKI josios taip suplanavo???
Jokio durnumo nematau šalinti visus 4 vienu metu. Vienas vargelis ir skausmelis. Mano viena pažįstama pirma išrovė du, tipo pasiliko kitam kartui. Tai anie du liko nerauti.
Šiaip visi skirtingą skausmo ribą turi. Dukroms irgi rovė visus 4, 2 buvo net neišlindę. Bet gijimas buvo super greitas ir lengvas, net nepatinę nieks, ir nuskausminančių tik pora vakarų pagėrė.
Liniuka, aha, girdėjau ir aš apie BTA tokių reikalų. Nu bet kad ir tie ir anie geras kainas siūlo, tai visi ant to ir pasimauna
Tai jo, mano irgi Compensoje drausta
Mes Lietuvos draudime turim būsto draudimą. Per praeitą užliejimą ( lietus per stogą, ne kaimynai) mums labai gerai paskaičiavo, vyras pats tvarkė, nemažai atliko. Mažesnis plotas buvo, tik prieškambaris. Dabar plačiai nuėjo. Ne vienodai blogai, bet kad tvarkyt reikės ir tamsų kambarį, ir vonią, ir prieškambarį, ir sieną tarp jų iš išorės.
Mašinos juokingam remontui draudimo preliminari suma buvo apie 300, o po remonto autorizuotam servise suma pasidarė virš 1800. Raštelis ant lango buvo "žalos nematau"... Beje, pasirodo mašina irgi LD drausta.
Dabar perskaičiau įdomų faktą, kad gyvatukas yra bendroji namo nuosavybė. Jei kaimynai nesakys, kad patys lindo prie gyvatuko, tai gali ir nebūti regreso. Restar, kaimynams nebus jokio regreso, kol išmoka jums nebus išmokėta. Aš užregistruočiau žala, nepateikčiau visų dokumentų, o kai matysi koks žalos ekspertas, paskambinčiau ir pakalbėčiau. O ką užfiksavo Grinda? Už jos atvykimą moka visas namas ar tik kaimynų butas? Pagal tai galima nuspręsti kieno nuosavybėje įvyko avarija.
Dar mane neseniai paprotino, kad kai draudimas atsiunčia paskaičiuotą žalos kompensaciją, iš pirmo karto nesutikti. Antras variantas būna didesnis. Biznis.
Katuk, jai LABAI skaudėjo, savaitę važinėjo vaistus dėlioti ant danties (geriami nepadėjo).
Praprusau apie draudimą.
Guliu po šunim.