Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kaip smagu atgauti temutę. :D

Restar, baisu tie užliejimai daugiabučiuose. Nesinori patirti.

Šiandien dirbu iš tėvų namų. Sėdžiu su striuke, nes šalta. Kada nors gal tėvas pakurs pečių. :)

Rytas toks nuostabus. Dangus prieš saulei tekant buvo labai gražiai spalvotas. 

Pradėjau megzti blauzdinę. Juodą. :unsure:

Žinojau, kad nėra ko pradėt žiūrėt nebaigto serialo, bet Restar sugundė pradėti ispanišką Dauntono abatijos  versiją. Tai pasivijau jau kiek ten serijų yra parodyta, tai taip nervas ima, kad negali toliau žiūrėti kada nori.  Ot išlepino interneto laikai. :lol:

Pirtis 25 d. ?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 03 lapkričio 2023 - 10:23

Turim lyg ir. Tai tas kiek guodžia. Bet jau susitaikiau. Kaip nors susitvarkysim, tik neaišku kada.

O geležies būna su viskuo vienoj kapsulėj.

Mus vienais metais per Jonines užliejo...lietus.  Baisiai lijo, paaiškėjo, kad latakai ant stogo buvo užsikišę, tai per kaimynus prilijo ir mūsų prieškambarį, daugiausia bėdos vėlgi buvo spintoje.  Tada su draudimu net į pliusą išėjom, nes vyras pats tvarkė. Bet buvo vasara, atostogos, buvo laiko, ilgai šviesu. Dabar, matyt, irgi atostogų teks laukt.

Atsakyti

Mūsų senam bute buvo taip atsitikę. Kartą  vasarą  aš turbūt kaime buvau su vaikais, o vyras pareina iš darbo ir vieno kambario viduryje bala. Lubos ir sienos sausos, be to ir gyvenom  viršutiniame aukšte, nebuvo kam užliet, nebent stogas prakiurtų. Kambary buvo linoleumas, tai bala ir liko pas mus. Tada taip ir likom nesupratę kas atsitiko.  Tik gerokai vėliau paaiškėjo, kad  po langu kažkas negerai ir jei labai smarkiai lyja ir vėjas iš  tos pusės, tai  tada pribėga ir į kambarį. O šiaip tai  po tapetu  padrėksta ir nesimato. O išaiškėjo, kai kaimynė pradėjo skųstis, kad pas ją  drėgta. Tada net koks tai ekspertas ilgai ieškojo, kaip tai atsitinka, kol pasakė, kad  problemai išspręsti mums reikia langą pasikeisti

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 03 lapkričio 2023 - 10:49

Gal ir būna. Geležis su viskuo. Bet gydytoja rekomendavo va tokiais vat papildais pildytis. Aš paklusni :D  ten gi visokios formos tos geležies svarbios, pasisavinimas, toleravimas ir panašiai, blablabla. Pradžiai rekomendavo taip, o po to žiūrėt, ar tinka, ar toleruoja ir pan.

Atsakyti

Restar, vaje kaip nemalonu :4u:​ O tai nėra namo bendro įvado, kurį galima užsukti patiems dar nesulaukus avarinės?

Atsakyti

Tai kokią geležį tau rekomendavo, ką pirkai? Man skysta veležis pradžioj labai padėjo, po gimdymų Tothema. Bet paskui ėmė nuo minties apie ją pykint...

Liniuka, galima, kai žinai tiksliai ką ir kur. Ėjo vyrai žiūrėt, bet kažkas nepasijudino, užrūdiję, o ir tiksliai nežinojo ką, bijojo prisidirbt dar labiau. Tai kaimynas iš kitos pusės paskui išaiškino, kai svarbu viskuo domėtis, prašyt pakeist ir t.t. Mes tai tokie tiesiog gyventojai, vartotojai:B .

Atsakyti

Tardyferon.+neurorubin (nes B12, kažkas gi mėsos nevalgo :rolleyes: )

Bet toks š, nes geriau nevartot tos geležies su pieno produktais, kiaušiniais ir pilno grūdo javais, ankštinais. Bet su maistu. Tai plę, su kokiu maistu man jį vartot???? Ai, nu bulvės matyt :D 

Nors gal ir gerai, kai daktaras liepia ribot maistą, tai savaime gaunas kaip ir dieta. Gal net svorį sumažinsiu :B 

Atsakyti

Smagu, kad SM atsigavo. :rolleyes: Aš vis kaskart pagalvoju, ar nebus šįkart tas pradingimas jau su visam...

Geležies, neurorubino, vit c papirkau, bet vat folinės rūgšties nebuvo, tai ir nepradėjau gert tų papildų, kurie galbūt padėtų bent jau resursus padidint. Suku galvą, kaip čia su tais pieno produktais, tiksliau be jų, teks gyvent.

Be pieno produktų dėl geležies papildo? :mastau:  O kokio tu nusipirkai? Pvz. šito manrods su maistu išvis niekaip nereikia derinti ("nesąveikauja su maisto medžiagomis, todėl neslopinamas geležies pasisavinimas"): https://www.gintarine.lt/tecnofer-plus-30-mg-be-glitimo-ir-laktozes-20-kapsuliu/?sig=vaistailt Restar minėtame papilde geležis berods irgi analogiškame junginyje, bet nurodyta gerti ne valgio metu: https://ecosh.lt/pro...as-90-kapsuliu/

Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2023 11 03, 10:22)
Pirtis 25 d. ?

Taip wub.gif
Atsakyti

Jo, daktarai žino ir  kiša tą Tardyferoną, man jis niekada neturėjo jokios naudos, (tik išmatos juodos būdavo). Mūsų Abelo Tecnofer buvo rekomendavus, sakė, kad geri rezultatai po jo, tai nemažai vartojau (tik labai netvarkingai...), tiesą sakant, ko tik aš nevartojus, paskutniu metu ant Ecosh užsikabliavau... Geriu tik vakare prieš miegą, praėjus nemažai laiko po bet kokio maisto. 

Katuk - su obu  oliu ar daržovėm.  Nors keistai tu ten v iską sureikšmini:). Anksčiau nesi geležies vartojus?

Atsakyti

Tardyferon.+neurorubin (nes B12, kažkas gi mėsos nevalgo :rolleyes: )

Bet toks š, nes geriau nevartot tos geležies su pieno produktais, kiaušiniais ir pilno grūdo javais, ankštinais. Bet su maistu. Tai plę, su kokiu maistu man jį vartot???? Ai, nu bulvės matyt :D

Būtent :D, labai jau kūrybiškai gyventi reikia su tuo Tardyferon ir tai ne kiekvienas organizmas jį toleruoja (iš dalies gal ir dėl tokių drastiškų mitybos pokyčių :mastau:).

Atsakyti

Hm, na, bet geležies dozę palyginkite :hmm: 

30mg, 14 mg ir 80 mg. Tai gal dėl dozės dydžio ir toks poveikis :hmm:  iš kitos pusės, turbūt ir forma turi įtakos.

Nors iš tikro, pati gydytoja sakė, jog nereiktų dideliais kiekiais vartot.

Dar kažką ten kalbėjo apie hemo geležį, jei teisingai nugirdau.

Apie sureikšminimą. Nu aš noriu rezultato. Normalaus. Ir kad nereiktų ilgai vartot tą šlykštalą. Tai reiktų atitinkamai ir laikytis rekomendacijų. Ne šiaip sau jas sugalvoja. 

Maistas. Suprantu, kad mėsa yra pagrindinis šaltinis. Bet turbūt trūkumo vien kepenėlėm dabar jau nebekompensuosiu. Pradžiai pažiūrėt, kaip tie papildai veikia. Nes jei neveikia, tai galbūt priežastis kur nors kitur. Pvz. skrandžio bėdos...

Ai, negąsdinkite. Ir be jūsų gyvenimas nemielas :B 

Atsakyti