Niekada nesu valgiusi raugintų burokų mano vaikystėj buvo tik marinuoti ir švieži. Laikydavom rūsy, kaip ir bulves, tik kokioj dėžutėj. Nors jei šilčiau, tai yra pavojus suvysti.
Jio, aš irgi.
Burokėlius traškesnius išlaiko, jei laiko kaip morkas.
Dėkui mielosios už pagalbą, užsiknisau, pavargau, bet jei pasiseks, vėliau gal pasidžiaugsiu
Oi Restar, ūkininkė iš manęs prasta, vis paskaičiuoju pro šoną.
Mes labai mėgstam vasarą jaunučius burokėlius pagrilinti šalia visokių mėsyčių. Tad bijodama, kad nieko neliks rudeniui, užsodinau "daugėliau", o gavosi, kad šią vasarą apskritai gerokai mažiau grilinome, o ir šiaip... Tad turiu ką turiu.
Bet sudominai su tais korijietiškos burokėliais, būtinai kai kiek atsigausiu pasidarysiu, ačiū!!!
Tą raugimą su kopūstų sultimis irgi pasižymėjau, sulčių mačiau yra pirkti, bet pirma reik sulaukti koks likimas šiandie užraugtų 4 Kg. 😁
Mano žemėje burokėliai dar nei sykio neužaugo. Kažkas baisiai nepatinka. Tai nebesėjau net šiemet. Užtat pagaliau pavyko mangoldų užsiaugint vėl. Kokį sykį sriubą viriau .
Mano vaikystėj tai mes valgydavom tik marinuotus ir virtus, žalius valgyt vyras išmokino, man buvo absoliuti naujiena.
Labai skanios salotikės:
Karamelizuoti burokėliai ( nebūtinai jauni). Supjaustai, kepi ant aliejuko keptuvėj kiek norisi, pabaigoj užspaudi citrinos sulčių, užpili kokį šaukštą klevų/agavų/datulių sirupo ir dar kiek pakepi.
Salotų lapai(sultenė, aisbergas ir kt belekokie)
Kriaušė/mangas/ar kitas saldus vaisius
Raudono svogūno
Karamelizuoti(kaip burokai) riešutukai (graikiniai, anakardžiai/ kedro...)
Fetos!
Balzamiko/alyv aliejaus.
Druskytė pipiriukas pagal skonį
Niam
Dar baisiai mėgstu GrilLondon rūkytų burokų salotas su ožkos sūriu
Vaikystės nostalgija-žuvies kotletai su bulvių koše ir virtais/tarkuotais burokėliais....
Silkė pataluose....
Vinigretas...
Gerai tie burokai
gadget3, 23 Spa 2023 - 19:26, parašė: O! Kokia gera mintis, jaunus burokėlius grilinti!
Aha, kažkaip taip
received_1335937590649617.jpeg 123,07KB 1 Parsiųsta kartų
Vaikystėje pamenu tik marinuotus burokėlius, ir burokėlių sriubą, kurios labai nemėgau.
Net nežinau, iš kur ta meilė dabar tokia.
.
Žalius nėra taip ilgai kepti, kiek tenka juos virti .
O šiaip labai mėgstam virtus pasimarinuoti su soja, citrina, balzamiku, česnaku, pipirais, tada gera saują grąžgarsčių, kedro riešutų (prabangesnis variantas) arba pakepintų saulėgrąžų (irgi puikiai sueina) + ožkos sūrio. Ne taip prabangiai kaip Katuko, bet labai skaniai.
Žalius nėra taip ilgai kepti, kiek tenka juos virti .
O šiaip labai mėgstam virtus pasimarinuoti su soja, citrina, balzamiku, česnaku, pipirais, tada gera saują grąžgarsčių, kedro riešutų (prabangesnis variantas) arba pakepintų saulėgrąžų (irgi puikiai sueina) + ožkos sūrio. Ne taip prabangiai kaip Katuko, bet labai skaniai.
Tai kad tavo labai panašiai! Ir skaniai taip pat aš tiesiog nelabai mėgstu šaltą maistą, kai šalta, tai vat pasišildau burokus
O virti pakaramelizuoti tiesiog greičiau apkepa, nei šiaip žali. Ir minkštesni.
Aš tai perku virtus vakumuotus. Jie laaabai ilgai gali gulėt šaldytuve, tai čia toks paruoštukas pas mane, kai reik greit
O jei verdu, tai turiu greitpuodį
Laba
Dar skanu burokėlių čipsai☺️ tik elektros pagaminimas panaudoja ....
Mes sudejom į žvyrą ir į tokį apšildytą ūkinį. Karkasas, ant viršaus lentos, viduj vata ir osb. Tai per žiemą išsilaikė ir morkos ir burokai.
Nors man paskutiniu metu nėr gerai nuo burokų... Galvojau nuo šaltybarščių, bet pasirodo burokai...