Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

;)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: 23 spalio 2023 - 14:57

Burokēlius rūsin padėti. Paskui palaipsniui sukepti pjaustytus skardoje. Mmmmmmmmm kaip gardu!

Siūlai cik rytojjjjj, šnd darbas trukdo...

Atsakyti

Laba diena,

Kapseika, o ruginių miltų gali ten nusipirkti?

Raugiu visada pagal šį receptą:

https://www.lamaista...ir-kmynais-8691

Mes irgi esam turėję labai keistą supratimą apie nuosavybę, panašiai kaip Kapseika. Mūsų sklype labai geras žvyras :D Tai kaimynas šiūpėliuodavo su karučiu  :oh: kažkaip nesureikšminom kol statybos buvo, bet kai su bobcatu atvažiavo, tai vyras jau ėjo aiškintis :D Gavo atsakymą - o ką?? Gaila??  :lol:  :lol:​ 

Atsakyti

Burokēlius rūsin padėti. Paskui palaipsniui sukepti pjaustytus skardoje. Mmmmmmmmm kaip gardu!

Siūlai cik rytojjjjj, šnd darbas trukdo...

Tai sekantis klausimas būt buvęs, kaip juos rūsiuose, sandeliukuose laikyt? Kaip morkas - kišti smėlinin, ar kokiuose maišiukuose neužrištuose laikyt? 

Matot, mano ūkininko karjera iki šiol buvo orientuota į sėją, sodinimą, auginimą... 

Dabar tenka kreipti link išsaugojimo ir suvartojimo😁

Ot, neturėjo boba vargo🤦‍♀️

Laba diena,

Kapseika, o ruginių miltų gali ten nusipirkti?

Raugiu visada pagal šį receptą:

https://www.lamaista...ir-kmynais-8691

Mes irgi esam turėję labai keistą supratimą apie nuosavybę, panašiai kaip Kapseika. Mūsų sklype labai geras žvyras :D Tai kaimynas šiūpėliuodavo su karučiu  :oh: kažkaip nesureikšminom kol statybos buvo, bet kai su bobcatu atvažiavo, tai vyras jau ėjo aiškintis :D Gavo atsakymą - o ką?? Gaila??  :lol:  :lol:​ 

Limit, ačiūūū!!!

Ruginių miltų kaip tik turiu. 

Ten recepte be druskos, ar taip ir turi būt?

Ir kaip suprantu nevirtus burokėlius raugti.

Tas irgi gerai, kaip tik puodą priruošus virimui, tai sutaupysiu elektros 😁

Vakar griliuje du didžiulius puodus prikepiau, bet dėl jų nepergyvenu - sutarkuosiu, į maišiukus ir šaldiklin. 

Atsakyti

Laba diena,

Kapseika, o ruginių miltų gali ten nusipirkti?

Raugiu visada pagal šį receptą:

https://www.lamaista...ir-kmynais-8691

Mes irgi esam turėję labai keistą supratimą apie nuosavybę, panašiai kaip Kapseika. Mūsų sklype labai geras žvyras :D Tai kaimynas šiūpėliuodavo su karučiu  :oh: kažkaip nesureikšminom kol statybos buvo, bet kai su bobcatu atvažiavo, tai vyras jau ėjo aiškintis :D Gavo atsakymą - o ką?? Gaila??  :lol:  :lol:​ 

bet tokiem dazniausiai jei pas juos taip darytum tai labai net gaila pasidarytu  :D  :D  musiske tai atsimenu kai mes atsikraustem praeita Rugpjuti tai ji ten gale kiemo labai ziurejo kas ten tokie atsikrauste ir tylejo, galvojo mes nesusiprotesim  :D  :rolleyes: o maniskis ten nori namuka vasaros statyt, jam tie keli metrai ten aukso vertes, jis ir i teisma del to plotelio butu daves, kad tik atsiimt. Nu ir aisku kai pirkom nama mokejom uz visa ta zeme, kodel dabar turim atiduot jei ji oficialiai priklauso mum  :rolleyes:​ 

Atsakyti

Ai Limit, ir dar, kai jau jie išrūgsta, po tų dviejų savaičių, ar būtina patalpinti į šaldytuvą?

Aš susiradau gal 18 litrų puodą, galėčiau ten raugti, bet šaldytuve tokiam griozdui vietos tikrai nebus.

Turim požeminį rūsį, bet kol kas be durų.

Arba nešildomos patalpos šalia garažo, gal sakau sueitų🤔

Sorry už tiek klausimų, nu bet ką daryt, kai žmogus pats sau prisidarai reikalų🤦‍♀️

Atsakyti

Kapseika, aš dedu 1 šaukštą druskos 1l vandens. Niekad nerizikavau be druskos. Dabar kai paklausei, tai atsiminiau :D

Burokėliai nevirti. Jei dideli, aš pjaustau gabalais.

Aš, kai po nedaug raugiu, tai man į šaldytuvą telpa. Bet anyta tai rūsy viską raugta laiko. 

Atsakyti

MsuM, tikrai dar gerai jūs pralindot👌

Būna sunku keisti senbuvių įpročius.

 Mes esam turėję Lt situaciją, kai dar statomame name, darbuojamės viduje, o lauke žiūrim vyriškis kažką kasa mūsų kieme. MB išlindo, klausia ką tu čia darai, sako ai atėjau krienų pasikasti, visada taip darydavom😁

Nu ir paaiškink tu žmogui, kad sklypas nebe kolūkiui priklauso. 

O jei jau apie žemės ūkį, tai turiu problemėlę, t. y. pilną karutį raudonųjų burokėlių 🤦‍♀️ Pasidalinkit ką su jais darot, please...  Galvojau užsiraugti, bet visur reikia juodos duonos. Kaži, o be jos ar užrūgtų? 

Oi, kokia ūkininkė Kapseika :). Taip smagiai skaitosi. Seniai raugiau burokėlius, pagal kažkokį kitą receptą, kur reikia raugintų kopūstų sunkos. Va, prisiminiau, turbūt pagal šitą: https://grasole.com/...ozkU8V15u8mkUiA. Daug iškart tai bijočiau daryt, nes kartais nesigauna. Žinau, Limit pasakojo, bet ir man buvo koks litras įgavęs visai kitą spalvą ir kvapą. Kokia negera bakterija, matyt, įšoko :).

Norėjau pavydėt, bet prisiminiau, kad vyro dėdė per vėlines ir mums planuoja duot kokį maišioką burokų. Mes paprastai tai nemažai užsimarinuojam jų obuolių sultyse. Nes taip paskui patogiausia visą vasarą šaltibarščius daryt. Dar kažkokią be galo skanią mišrainę darydavau iš virtų, kur dar reikia tikrai svogūnų pakeptų dėt, pomidorų, daugiau nepamenu. Tai toks garnyras iškart iš stiklainiuko prie mėsytės, vau. Tikrai internete tų receptų panašių esu mačiusi Oi, dar labai rekomenduoju kokį stiklainį burokėlių korėjietiškai pasigamint - ateina tam sezonas, baisiai skanu.

O tu, jeigu turi nešildomas patalpas, tai bus gerai tie rauginti burokai, svarbu vėsiai būtų. Mes tai laikydavom rūsy tiesiog ant cemento kur kampe ar aptvare burokus, ne jokiuose maišeliuose. O raugintus kopūstus - tiesiog kamaroj nešildomoj. 

Sūnui paskyrė to mažojo pirščiuko operacijos datą lapkričio antroj pusėj, prieš pirtį.  Tikiuosi, viskas bus gerai. Reikia raiščius atlaisvint, kad leistų judėt sausgyslei. Tas pats daktariukas, kuris man taip patiko, ir operuot ketina Santarose. Tai jaučiuosi gana ramiai. 

Atsakyti

Restar dėl to siūlo kabinimo ir man taip buvo kažkada seniai.

Močiutė buvo išmokiusi tuo bobutišku būdu megzt. O paskui jau ištekėjus, gavau dovanų mezgimo knygą, pradėjau raštus bandyt ir man vis negražiai gaunasi. Tada atsiverčiau pradžią, kur aprašyta kaip megzti pačias akis ir supratau, kad ten moko visai kitaip kabinti geras ir išvirkščias akis. Tai ėmiau ir persimokiau. Irgi iš pradžių atrodė nesąmonė, kaip lėtai viskas mezgasi, bet gana greitai pripratau.

Atsakyti

aš tai tiesiog persidėlioju tas akis kad gerai man jos pagal raštus gautųsi, man taip greičiau nei išvirkčias klasikiniu būdu megzti :)

Atsakyti

Aš tai persimokyt, matyt, neketinu :). Visą gyvenimą iki šiol viskas buvo gerai. Gal stulpeliai nevisada gražūs, bet kas ten žino kodėl. O visas stulpelinis megztinis... netyčia prisiminiau kažkada žiūrėtą tetos video apie tas akis ir pabandžiau, situacija pasikeitė. Tiesą sakant, kas žino, gal apvaliai mezgant jau būtų gerai ir įprastu man būdu mezgant, bet nenoriu išbandinėt, per dideli plotai, kol pasimatys, o paskui ardyt, jeigu ką. 

Mezgimo knygas irgi mėgau, man atrodė, kad viskas gaunasi :D, niekada nežiūrėjau, kad kaip nors kitaip elementarias akis reikėtų megzt :). pasitikėjimo šitoj srity netrūko, nes net nežinojau, ko nežinau - vienodas akių kabinimo būdas, vienas uždėjimo būdas, vienas užbaigimo būdas  :lol:​ .

Atsakyti

Niekada nesu valgiusi raugintų burokų :rolleyes:  mano vaikystėj buvo tik marinuoti ir švieži. Laikydavom rūsy, kaip ir bulves, tik kokioj dėžutėj. Nors jei šilčiau, tai yra pavojus suvysti. 

Atsakyti