Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar, simple. Pabėgi "iš pamokų" pagrybaut!

Atsakyti

Jau buvau praeitą penktadienį pabėgusi obuoliaut, užpraeitą - pagrybaut :). Į sau biškį nežinomą mišką norėčiau kokio pabėgimo sėbro :D, o tokio tikrai nerasiu, nes ir nuvažiuot/parvažiuot užtrunka, ir dar pagrybaut reikia laiko. Aš drąsi viena tik prie savo sodo. Ir penktadienį gali būti per vėlu, o kitom dienų - darbų daugokoka, o po darbo - ankstokai temsta...

Atsakyti

Ai, man Lidlas šaldytų grybų "prigrybavo"  :rolleyes:   šiaip visai neblogas rinkinukas, aišku, kažkam mažoka būtų vieno pakiuko. Kelmučiai, kreivabudės, voveraitės. Darnet su kažkokiom žolėm. :D 

Visą savaitgalį taisiau senus mezginius. Pasitrumpinau pernykštę liemenę. Kadangi megzta nuo apačios dalimis, kirpau, nuardžiau ir susiuvau atvirom akim. Siūlė pasislėpė dekoratyviniam rumbelyje.

Ir bandžiau įverti gumytę į moherinį/kašmyrinį dangišką megztelį. Nes pats megztukas toks prie prabangesnių, bet ta išskydus atnara gadina visą vaizdą. Bet kažkaip nelabai pavyko gražiai, gal dar pavyks

Atsakyti

Tai man tų grybų nelabai išvis reikia :). Džiovintų yra trilitris dar, žadėjo duoti vyro brolis dar. Raugintų gal 4.2 litrų stiklainis šaldytuve. Mane veža baravykų/raudonviršių radimo jausmas. Visokiausi laimės hormonai tiesiog užplūsta. Jaučiuosi šiemet to jausmo nedagavus... 

Aš žaliavau savaitgalį. Ir net pagaliau pirmą sykį pasimatavau. Keista, kad vos prisiverčiau tą padaryt, nors nebuvo labai sunku. Nemažai megztelėjau, tai vėl reikėtų matuot, kiek dar liko iki kūno užbaigimo, bet kažkaip vengiu to. Nei ką kito leidžiu sau megzt, nei tą baisiai entuziastingai mezgu. Tiesa, gal rankos priprato prie skirtingo judesio, nes įpusėjus kūną, dingo kančia kitaip kabint siūlą.  Bet mintis apie rankoves visai neįkvepia. Gal dar ir dėl to, kad žalia mohera mažėja ir imu abejot, ar užteks... Nemažai akių, ėda ta garmoškė siūlo...

Sunervino darbiniai neapibrėžtumai, noriu pasivaikščiot.

Atsakyti

Sveikos  :4u: Savaitgalis su nuotykiais  :D pasirodo musu kiemo dali buvo kiti kaimynai pasivoge daug metu  :rolleyes: bet atsikovojom per savaitgali, tvora nauja stovi, kiemas didesnis, medi dar gavom i ta kompanija  :D  :D 

Egzaminas  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  tokios baisybes buvau nemacius niekur  :unsure: tikiuosi islaikiau  :cry2: buvo blogai, labai labai.  :cray: Kiek isspresta daug bandomuju egzaminu visi buvo idealus, nu egzamine kazkaip viskas visiskai kitaip. Nesuprantu kodel taip daro... Buvo visiskai kitas tipas klausimo vieno kuris 12 tasku turi. Nu ir pasimeciau as ties tuo klausimu kaip reikalas. Kazkaip atsakiau. 10 dienu atsakymu reik laukt. Gyvenyu dabar tokiom islaikiau/neislaikiau nuotaikom  :( 

Mezgu skara, bandau didint apsukas nes megzt reik dar daug daug iki ketvirtadienio naujo clue. Tikiuosi suspeti  :ax: 

Atsakyti

MsuM - kaip čia paaiškėjo apie tą kiemą, o dar smalsiau - kaip čia taip greit naują tvorą pasistatėt? O dėl egzamino - sunku patikėt, kad tau kas nepasisektų, manau, kad išlaikei,  bet net jeigu ne - juk galėsi perlaikyti? Online reikėjo laikyti?

Atsakyti

MsuM - kaip čia paaiškėjo apie tą kiemą, o dar smalsiau - kaip čia taip greit naują tvorą pasistatėt? O dėl egzamino - sunku patikėt, kad tau kas nepasisektų, manau, kad išlaikei,  bet net jeigu ne - juk galėsi perlaikyti? Online reikėjo laikyti?

Apie kiema tai mum paaiskejo jau pries koki gera menesi ar du. Kazkaip dirbau savo mezgimo kambari (jo langai i musu kiemo puse) ir atejo vyras kazko ten pas mane paburbet. Ziuri per langa, sako kodel musu tvora pasibaigia anksciau nei soniniu kaimynu. Kiemai pagal brezini turi but vienodo dydzio ir baigtis vienodai - o musu baigiasi anksciau daug. Nuejo pasiziuri uz tvoros kas - o ten is vienos puses ziuri primesta siuksliu ir tvira anksciau tiesiog uzdeta - o desiniau kaimyne viena pasiiemus musu ta gabala ir savo kiema prasitesus  :D  Dokumentus persiziurejom - su soniniais savo kaimynais pasikalbejom, jie ir nuleke ziuret pasirodo, kad ir ju gabalas 'pasisavintas'.

buvom nusprende biski veliau cia del to kiemo aiskintis. O praeita pirmadieni vyras sako darosi kava virtuvei, ziuri kad jau ir i ta kita gabaliuka ten 'kesinasi' tvarkosi jau jie ten  :D  :D  tai maniskis jau neiskentes nuleke klaust ka jo kieme veikia. Aisku pasimete, apsizodziavo ten. Sako mes norim pirkt is jusu sita zemes gabala. Sakom gerai, kad jus norit pirkt - mes nenorim parduot  :ploja2: 

Aisku penktadieni kai pradejo, tai isleke kaimynai kuriu net neliecia, bet kur nori savo nosi kist visur kur reik ir kur nereik. Ta mociute kibina, kad uoj cia jie negali taip daryt, gal jus teisiu turit kazkokiu eikit per advokatus, per teismus. Gi idomu visiem is sono stebet kitu konfliktus kai ju neliecia ir jie nenukentes :irnesakyk: bet ta mociute gi zinojo, kad ten jie pasididine ta kiema savo is musu nuvoge gabala, seip ne taip susitarem, gal zmogiskumas suzaide,  atidave ta gabaliuka. Tai greit greit vyras su kaimynu nuleke tvoros ploksciu nusipirko ir susistate tvoras  :mirksiukas:  :bigsmile: Kaimyneliai kur nosi kiso labai nuliude buvo, kad mes cia taip visis susitarem, norejo dramose padalyvauti ilgiau  :hm:. Vakar sedejom visi vyna gerem ir dziaugemes padidejusiai kiemais ir nauja galinio kiemo tvora  :lol: 

Egzamina vaziavau laikyt i egzaminu centra - bet nu kompiuterinis jis ten. Prie kompo sedi padarai, ir iseini laukt i nezinomybe islaikei ar ne   :ax:  Perlaikyt galesiu, tik papildomos islaidos, ir laikas papildomai sugaistas, ir dabar jau bus dar baisiau ten eit ir vel bandyt laikyt jei reiks. Nu bus kaip bus - reiks ir eisiu nebus kur dingt, laikau kumscius dar, kad gal praslydau  :geda:  

Atsakyti

O, didesnis kiemas be didelio konfikto - puiku!

Egzaminas jau buvo. Tau būtina kažkokiu pažymiu išlaikyti ar tiesiog išlaikyti?

Ommm... Sušių tortas ommmmm....

Atsakyti

Realiai tiesiog islaikyt ir tiek. Pazymiai ten labiau del savo pacios malonumo - skirtumo ar ten islaikei idealiai ar tiesiog islaikei galiniam rezultate didelio nera.

Atsakyti

Tai ... Žinias turi, pažymys realiai dzin. Gi išlaikei (jei bandomieji buvo idealiai).

Atsakyti

Nebent aukšta išlaikymo kartelė, kai gali padaryti mažai klaidų. Manau, dėl to ir jaudinasi MsuM. Lauksim gerų žinių  :4u:​ .

O kiemo istorija - šaunu, kad su gera pabaiga. Netiėktai praturtėjot :). Kai jūsų ten multinacionalinė aplinka, o dar svetimoj šaly, tai nesitikėjau, kad taip greit ir gerai baigsis.

Mūsų sodų realybė su planu irgi prasilenkia. Kai nusipirkom, tai buvo stop juostą kaimynai iš kairės įsidėję mūsų sode pažeme, pagal naujus matavimus. Aš tai nieko prieš, nes ten  pakraščio brūzgynai, gali juos imtis. Tik ilgainiui pjaunant žolę ta juosta nusipjovė, kaimynai pretenzijų nereiškė, tai ir gyvenam su senom ribom. Iš dešinės pusės kaimynai mačiau, kad šiemet matavimus pasidarė ir galėtume mes per kokį metrą į jų pusę slinktis. Va čia, tai jau man įdomiau. Nes mūsų sklypas žemesnis,  ant šlaito abiejų sklypus skiria gyvatvorė, kurią reikia pjaut ir kuri man nepatinka. Kadangi nežinojau, kieno ji, kas ją sodino, tai priėmiau - yra kaip yra. Bet jeigu dabar ji jau mūsų sklype, tai mielai ją raučiau lauk ir pasileisčiau plaukus ant to šlaitelio - jau sugalvojau, ko gražaus ten prisisodinčiau. Bet realiai tai reikėtų ir tvorą tada statyt (kad sunkiau stirnom būtų kiaurai vaikščiot ir mano tulpes ėst), o tam man nei didelio poreikio yra, ir pinigų gaila. Gerai su kaimynais sutariam, neapsimoka pradėt rautis...

Atsakyti

MsuM, tikrai dar gerai jūs pralindot👌

Būna sunku keisti senbuvių įpročius.

Mes esam turėję Lt situaciją, kai dar statomame name, darbuojamės viduje, o lauke žiūrim vyriškis kažką kasa mūsų kieme. MB išlindo, klausia ką tu čia darai, sako ai atėjau krienų pasikasti, visada taip darydavom😁

Nu ir paaiškink tu žmogui, kad sklypas nebe kolūkiui priklauso. 

O jei jau apie žemės ūkį, tai turiu problemėlę, t. y. pilną karutį raudonųjų burokėlių 🤦‍♀️ Pasidalinkit ką su jais darot, please...  Galvojau užsiraugti, bet visur reikia juodos duonos. Kaži, o be jos ar užrūgtų? 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kapseika*: 23 spalio 2023 - 14:49