NU kaaaip noriu megzt
ir mezginys salia
ir darbo ne per daugiausia, sunku susivaldyt
dėl cukraus - nu būt gerai jo atsisakyti. bet jeigu jau taip visai ne ne ne, tai reikėtų viską gamintis namuose. dirbančiam žmogui tai sunkiai įmanoma.
dėl produktų be cukraus, irg isunkiai suvokiu, kaip visai šeimai reiktų užpirkti. kainos tai skiriasi.
iš natūralių saldiklių ir namuose gaminamiems labai puikiai sueina datulės. tikrai saldu.
bet šiaip kai pagalvoji, ką aš čia tokio su tuo cukrum valgau iš kasdienių produktų. visokie kečupai, padažai ir duona. na, konservai dar, bet kiek skaičiau, ne ant visų rašo, jog cukraus yra. pieno produktų nevartoju, netgi augalinių retokai.
tai gal ne visai griešna
Sveikos,
Ačiū, kurios pakomentavote. ;)
JurgitaK - spalvotas derinys, labai egzotiški vaizdai, vitaminas tai jau metų mezginys, ane? Koks siūlas? Ten pagal užmanyma visa apačia platėja? Nes pasibangavę ir užpakaly, ne tok priekio kampai. Man tie kampai nekrenta į akis, labiau laisva apačia nugaroj.
Oi, tikrai metų. Mezgiau, ardžiau, mezgiau, ardžiau, pabaigiau. Originalas su trumpintom eilėm, tai priekyje skvernai suapvalinti. Aš mezgiau Vitaminą D-, kur be trumpintų eilių. Apačioje kadangi pridedami užmetimai, tai išplatėjo. Įtariu, kad reikėjo kažkur sumegzti, kad neplatėtų, bet gal tada labai jau užpakalį aptemptų.
Jurgitak, nu man tai viskas ok, toks grynai atostoginis lasivamanis, tai tie skvernai ir ta apačia tokia ir turi būti. spalva graži. koks siūlas?
Holst Garn Samarkand Aqua siūlai.
Žiūrisi, lyg taip ir turėjo būti Ar originale nenukarę kampai?
Labas rytas,
Jurgita, gražios nuotraukos ir megztinis tame fone labai dera, ir tie kraštai visai geri, nežinau, ar ten juos reikia taisyti.
Jurgitak - pasižiūrėjau originalą ir prisiminiau, kad tu kažkaip keitei konstrukciją. Tai ir turi rezultatą . Šiaip man toks laisvas užmestukas visai pravartus daiktas, ir jau skvernų nutįsimas giliai dzin. Nors originale skvernai kaip tik turėjo būti trumpesni.
Keičiau tiek, kad nedariau trumpintų eilių. Taip, jis toks vasaros vėsiam vakarui ar dienai.
Aš perku rudą cukrų, nežinau kiek tiesos, bet atseit sveikiau, jei nekepu pyragų, o kepu retai paskutiniu metu, tai labai ilgai užtenka, reiškia, mažai naudojam tiesiogiai, bet jei jau taip griežtai nevartot, tai tada nieko iš pardės negali parsinešt, viską turėtum gamint Aš net jeigu nedirbčiau, nusišaučiau jeigu reiktų visą dieną praleist virtuvėj, man čia bausmė totali.... Nors gaminu sąžininkai, bet nemėgstu cackintis, mano patiekalai paprasti ir greiti.
Bulves jau beveik išmečiau iš meniu, reikia dažniau apie košes pagalvot, bet vėl gi žinau pagrindines, tris kruopas (ryžius, grikius ir perlines) kurios tiktų pietum/vakarienei, o ne pusryčiam, o ką daugiau...
Abelo, nu bet iš tikro. kažkokia nesąmonė. taigi kai vaikus augini, tai stažas eina a tai kodėl tada nesupliusuoja?
bet tai kiek pamenu kazkiek laiko i staza skaiciuodavo, kai as ejau, tai pirmi vaiko prieziuros metai tikrai skaitesi, bet lyg ir du metus, o jau treti, kuriuos buvo galima imt, nebesiskaiciavo..
Į stažą skaičiuojasi lyg (kiek vyras išskaitė ir suskaičiavo tuos kelis mano išdirbtus metus), bet į kasmetines atostogas ne. Reiks dar gal paskambint pasiklausinėt tiesiai sodroj kaip ten kas. Vyras sako,gi galėtų tada bent kokį procentą skaičiuot,nes jam irgi iškart iškilo klausimas apie dirbančius ne pilną dieną ir net neketinančius uždirbt minimumo,o tik kaupiančius staža. O tam laiške tikrai yra toks punktas "kaip galite sau padėti" ir vienas iš variantų "paraginkite darbdavį" nu tai, su kolegom sakėm reiks eit ragint valstybę kokiu streiku ar kuo,nes gi ji mūsų darbdavys
Man gal labiausiai pikta, kad eilinį kartą pasirodo mūsų valstybės prioritetai: mokėk kuo mažiau, surink kuo daugiau, išdalink tarp savų arba karo žaislams, nes prižadėjai NATO. Nu nepykit, bet mano nuomone,ir durnam aišku, kad tie mūsų žaislai per vieną dieną bus sutraiškyti, o realiai šiais laikais žyyyymiai didesnė tikimybė rimtiems karo veiksmams elektroninėje erdvėje,o ne realybėje. Aišku, visada atsiranda norinčių iš tikrųjų pašaudyt.... o kad mokytojai, gydytojai ir kiti protingi žmonės be machinacijų ir trijų darbų minimumo nesurenka tai ai,tiek to,padirbs papildomus metus kitus,bus daugiau biudžete pinigų.
Aš perku rudą cukrų, nežinau kiek tiesos, bet atseit sveikiau, jei nekepu pyragų, o kepu retai paskutiniu metu, tai labai ilgai užtenka, reiškia, mažai naudojam tiesiogiai, bet jei jau taip griežtai nevartot, tai tada nieko iš pardės negali parsinešt, viską turėtum gamint Aš net jeigu nedirbčiau, nusišaučiau jeigu reiktų visą dieną praleist virtuvėj, man čia bausmė totali.... Nors gaminu sąžininkai, bet nemėgstu cackintis, mano patiekalai paprasti ir greiti.
Bulves jau beveik išmečiau iš meniu, reikia dažniau apie košes pagalvot, bet vėl gi žinau pagrindines, tris kruopas (ryžius, grikius ir perlines) kurios tiktų pietum/vakarienei, o ne pusryčiam, o ką daugiau...
ryžių yra bent keturios rūšys. oi ne, daugiau
paprasti plikyti - šituos naudoju dažniausiai sriubai, arba ten, kur reik, kad nebūt sulipę.
basmati - labai greit išverda, purūs tokie, šiek tiek aromatinti, prie visokių daržovių
apvalūs - naudoju plovui, rizotui.
rudi - prie visokių daržovių, sveikesni už kitus, nes nešlifuoti
laukiniai- dar sveikesni, bet ilgai verda
raudoni - labai skanūs
juodi - egzotika.
čia tik kiek aš žinau ir naudoju....
grikiai dar yra nekepinti, tipo sveikesni
sorų kruopos, kur vaikystėj viščiukams šerdavom
kukurūzų kruopos, nu šitos tai tinkamos tik egzotikai-polentai, arba pusryčiams
lęšiai labai einami pas mane, vėl gi trijų rūšių
burnočiai ten visokie, jau egzotika
kynva irgi iš egzotikos
žirniai, irgi paprasti ir avinžirniai, dar labai sueina šaldyti
pupos kelių rūšių
blyn, pati jau nepamenu, kokių dar turiu kruopų turbūt ir nebelabai daugiau
Mano šeimoj - jokie mitybos perversmai neįmanomi
Vyrs keptą bulvę užkanda virta. Prigamint turiu viedrais ir ribotas racionas. Mėsa+bulvės Man tai yr tragedijų tragedija.
Kruopas valgo tik grikius. Baltus ryžius esu išmetusi iš raciono. Nėra liaudis patenkinta, bet nemiršta. Perku rudus.
Naudoju daug kur sėlenas (kai nieks nemato).
Valgau avižų kruopų košę. Super ir pietums, ir pusryčiams
Man skanu avinžirniai ir kukuliai iš jų
Norėčiau kažąk keist, bet .... sau vienai gamitis nėr noro ir laiko gaila.
Katuk, tu čia apie mano šeimą rašai? Va tai čia mane ir stabdo visas sveikuoliškumas. Maniškiai mielai valgo graikiškas salotas ir iš esmės galėtų vien tik jų pavalgyti (netgi dičkis; ik kuriam laikui?), bet tai kokio didumo bliūdo reikia ir kiek produktų pripirkt, o sotumas itin trumpam... Aš dabar sau visada imu namie mažesnę lėkštę ir valgau su dešimtmete dukra panašiai vakarienę. O paskui jeigu išalkstu, tai pageriu vandens ir einu miegoti . Bet du vyriškos lyties augantys organizmai tai proglotai... Tai paprasčiau juos užkišt mėsa - ilgiau trunka sotumas. Nors ir tai... Piktinuosi savim, kad nieko nemoku pagamint be mėsos ar varškės. Tiesa, turiu pora vegetariškų patiekalų knygų, gimtadieniui gavau, gal reikia atsiverst pagaliau .
Man ryžiai yra ryžiai, vistiek ryžiai, kiek ten jų bebūtų
Avižų kruopos tikrai labai skanu, bet ne visur jų gausi... Primiršus jau jas buvau.
Priminėt žirnius ir pupeles, bet ilgai verda ir pučia vidurius labai
Lęšių niekas neužskaitė...
Sakiau šiandien vyrui Bajorų žuvies nupirkt, o pati eisiu į kruopų medžioklę