Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

NU kaaaip noriu megzt

ir mezginys salia

ir darbo ne per daugiausia, sunku susivaldyt :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 05 birželio 2017 - 14:33

dėl cukraus - nu būt gerai jo atsisakyti. bet jeigu jau taip visai ne ne ne, tai reikėtų viską gamintis namuose. dirbančiam žmogui tai sunkiai įmanoma.

dėl produktų be cukraus, irg isunkiai suvokiu, kaip visai šeimai reiktų užpirkti. kainos tai skiriasi.

iš natūralių saldiklių ir namuose gaminamiems labai puikiai sueina datulės. tikrai saldu.

bet šiaip kai pagalvoji, ką aš čia tokio su tuo cukrum valgau :hmm:  iš kasdienių produktų. visokie kečupai, padažai ir duona. na, konservai dar, bet kiek skaičiau, ne ant visų rašo, jog cukraus yra. pieno produktų nevartoju, netgi augalinių retokai.

tai gal ne visai griešna :D

Atsakyti

Sveikos,

 

Ačiū, kurios pakomentavote. ;)

 

JurgitaK - :super: spalvotas derinys, labai egzotiški vaizdai, vitaminas tai jau metų mezginys, ane? Koks siūlas? Ten pagal užmanyma visa apačia platėja? Nes pasibangavę ir užpakaly, ne tok priekio kampai. Man tie kampai nekrenta į akis, labiau laisva apačia nugaroj. 

 

 

Oi, tikrai metų. Mezgiau, ardžiau, mezgiau, ardžiau, pabaigiau. :) Originalas su trumpintom eilėm, tai priekyje skvernai suapvalinti. Aš mezgiau Vitaminą D-, kur be trumpintų eilių. Apačioje kadangi pridedami užmetimai, tai išplatėjo. Įtariu, kad reikėjo kažkur sumegzti, kad neplatėtų, bet gal tada labai jau užpakalį aptemptų.

 

Jurgitak, nu man tai viskas ok, toks grynai atostoginis lasivamanis, tai tie skvernai ir ta apačia tokia ir turi būti. spalva graži. koks siūlas?

 

 

Holst Garn Samarkand Aqua siūlai.

 

Žiūrisi, lyg taip ir turėjo būti  :)​  Ar originale nenukarę kampai?

 

 

Labas rytas,

 

Jurgita, gražios nuotraukos ir megztinis tame fone labai dera, ir tie kraštai visai geri, nežinau, ar ten juos reikia taisyti.

 

 

Jurgitak - pasižiūrėjau originalą ir prisiminiau, kad tu kažkaip keitei konstrukciją. Tai ir turi rezultatą :). Šiaip man toks laisvas užmestukas visai pravartus daiktas, ir jau skvernų nutįsimas giliai dzin. Nors originale skvernai kaip tik turėjo būti trumpesni.

 

Keičiau tiek, kad nedariau trumpintų eilių. Taip, jis toks vasaros vėsiam vakarui ar dienai.

Atsakyti

Aš perku rudą cukrų, nežinau kiek tiesos, bet atseit sveikiau,  jei nekepu pyragų, o kepu retai paskutiniu metu, tai labai ilgai užtenka, reiškia, mažai naudojam tiesiogiai, bet jei jau taip griežtai nevartot, tai tada nieko iš pardės negali parsinešt, viską turėtum gamint  :oh:  Aš net jeigu nedirbčiau, nusišaučiau jeigu reiktų visą dieną praleist virtuvėj, man čia bausmė totali.... Nors gaminu sąžininkai, bet nemėgstu cackintis, mano patiekalai paprasti ir greiti. 

Bulves jau beveik išmečiau iš meniu, reikia dažniau apie košes pagalvot, bet vėl gi žinau pagrindines, tris kruopas (ryžius, grikius ir perlines) kurios tiktų pietum/vakarienei, o ne pusryčiam, o ką daugiau...  :hmm: 

Atsakyti

Abelo, nu :gun_bandana: bet iš tikro. kažkokia nesąmonė. taigi kai vaikus augini, tai stažas eina :hmm:  a tai kodėl tada nesupliusuoja?

bet tai kiek pamenu kazkiek laiko i staza skaiciuodavo, kai as ejau, tai pirmi vaiko prieziuros metai tikrai skaitesi, bet lyg ir du metus, o jau treti, kuriuos buvo galima imt, nebesiskaiciavo..


Į stažą skaičiuojasi lyg (kiek vyras išskaitė ir suskaičiavo tuos kelis mano išdirbtus metus), bet į kasmetines atostogas ne. Reiks dar gal paskambint pasiklausinėt tiesiai sodroj kaip ten kas. Vyras sako,gi galėtų tada bent kokį procentą skaičiuot,nes jam irgi iškart iškilo klausimas apie dirbančius ne pilną dieną ir net neketinančius uždirbt minimumo,o tik kaupiančius staža. O tam laiške tikrai yra toks punktas "kaip galite sau padėti" ir vienas iš variantų "paraginkite darbdavį" :D nu tai, su kolegom sakėm reiks eit ragint valstybę kokiu streiku ar kuo,nes gi ji mūsų darbdavys :D 

Man gal labiausiai pikta, kad eilinį kartą pasirodo mūsų valstybės prioritetai: mokėk kuo mažiau, surink kuo daugiau, išdalink tarp savų arba karo žaislams, nes prižadėjai NATO. Nu nepykit, bet mano nuomone,ir durnam aišku, kad tie mūsų žaislai per vieną dieną bus sutraiškyti, o realiai šiais laikais žyyyymiai didesnė tikimybė rimtiems karo veiksmams elektroninėje erdvėje,o ne realybėje. Aišku, visada atsiranda norinčių iš tikrųjų pašaudyt.... :( o kad mokytojai, gydytojai ir kiti protingi žmonės be machinacijų ir trijų darbų minimumo nesurenka tai ai,tiek to,padirbs papildomus metus kitus,bus daugiau biudžete pinigų.

Atsakyti

mes neseniai atradom bolivines balandas, nu tai dabar viena mėgstamiausių kruopų...

Atsakyti

Apie kruopas,tai mes esam atrade toki mišinį su lešiais, bulgur ir miežiais. Tikrai tinka su daržovėm. Miežių ir atskirai yra irgi galima ne tik saldžius daryt. Dar kuskusas,bet ten nelabai kruopa gi :) tik miltai suvolioti į grūdelius,kiek žinau :)

Atsakyti

Aš perku rudą cukrų, nežinau kiek tiesos, bet atseit sveikiau,  jei nekepu pyragų, o kepu retai paskutiniu metu, tai labai ilgai užtenka, reiškia, mažai naudojam tiesiogiai, bet jei jau taip griežtai nevartot, tai tada nieko iš pardės negali parsinešt, viską turėtum gamint  :oh:  Aš net jeigu nedirbčiau, nusišaučiau jeigu reiktų visą dieną praleist virtuvėj, man čia bausmė totali.... Nors gaminu sąžininkai, bet nemėgstu cackintis, mano patiekalai paprasti ir greiti. 

Bulves jau beveik išmečiau iš meniu, reikia dažniau apie košes pagalvot, bet vėl gi žinau pagrindines, tris kruopas (ryžius, grikius ir perlines) kurios tiktų pietum/vakarienei, o ne pusryčiam, o ką daugiau...  :hmm:

ryžių yra bent keturios rūšys. oi ne, daugiau

paprasti plikyti - šituos naudoju dažniausiai sriubai, arba ten, kur reik, kad nebūt sulipę.

basmati - labai greit išverda, purūs tokie, šiek tiek aromatinti, prie visokių daržovių

apvalūs - naudoju plovui, rizotui.

rudi - prie visokių daržovių, sveikesni už kitus, nes nešlifuoti

laukiniai- dar sveikesni, bet ilgai verda

raudoni - labai skanūs

juodi - egzotika.

čia tik kiek aš žinau ir naudoju....

grikiai dar yra nekepinti, tipo sveikesni

sorų kruopos, kur vaikystėj viščiukams šerdavom :D

kukurūzų kruopos, nu šitos tai tinkamos tik egzotikai-polentai, arba pusryčiams

lęšiai labai einami pas mane, vėl gi trijų rūšių

burnočiai ten visokie, jau egzotika

kynva irgi iš egzotikos

žirniai, irgi paprasti ir avinžirniai, dar labai sueina šaldyti

pupos kelių rūšių

blyn, pati jau nepamenu, kokių dar turiu kruopų :D  turbūt ir nebelabai daugiau

Atsakyti

Mano šeimoj - jokie mitybos perversmai neįmanomi :D

Vyrs keptą bulvę užkanda virta. Prigamint turiu viedrais ir ribotas racionas. Mėsa+bulvės :oh: Man tai yr tragedijų tragedija.

Kruopas valgo tik grikius. Baltus ryžius esu išmetusi iš raciono. Nėra liaudis patenkinta, bet nemiršta. Perku rudus.

Naudoju daug kur sėlenas (kai nieks nemato).

Valgau avižų kruopų košę. Super ir pietums, ir pusryčiams :bigsmile:

Man skanu avinžirniai ir kukuliai iš jų :bigsmile:

Norėčiau kažąk keist, bet .... sau vienai gamitis nėr noro ir laiko gaila.

Atsakyti

Qqt,o kaip baigės tavo eksperimentas su Beatos knyga? Viską pagaminai? :)

Atsakyti

Katuk, tu čia apie mano šeimą rašai? :) Va tai čia mane ir stabdo visas sveikuoliškumas. Maniškiai mielai valgo graikiškas salotas ir iš esmės galėtų vien tik jų pavalgyti (netgi dičkis; ik kuriam laikui?), bet tai kokio didumo bliūdo reikia ir kiek produktų pripirkt, o sotumas itin trumpam... Aš dabar sau visada imu namie mažesnę lėkštę ir valgau su dešimtmete dukra panašiai vakarienę. O paskui jeigu išalkstu, tai pageriu vandens ir einu miegoti :). Bet du vyriškos lyties augantys organizmai tai proglotai... Tai paprasčiau juos užkišt mėsa - ilgiau trunka sotumas. Nors ir tai...  Piktinuosi savim, kad nieko nemoku pagamint be mėsos ar varškės. Tiesa, turiu pora vegetariškų patiekalų knygų, gimtadieniui gavau, gal reikia atsiverst pagaliau :).

Atsakyti

Man ryžiai yra ryžiai, vistiek ryžiai, kiek ten jų bebūtų :D

Avižų kruopos tikrai labai skanu, bet ne visur jų gausi... Primiršus jau jas buvau.

Priminėt žirnius ir pupeles, bet ilgai verda ir pučia vidurius labai :D 

Lęšių niekas neužskaitė... 

Sakiau šiandien vyrui Bajorų žuvies nupirkt, o pati eisiu į kruopų medžioklę :D 

Atsakyti