Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kalvarijų turguj po 1,50. Praktiškai visi.

Bet kai perki ten 2-4 vnt :rolleyes:  tai ne taip baisiai ir atrodo.

aš rūgščių negaliu valgyt, atrodo, kad visą dantų emalį nuvalgau :D  net kavos gert negaliu.

Apie feritiną. Paklausiu, bet  biškį vėliau. Šiaip dariausi Antėjoj  mokamai,  jie turi tą nemokamą konsultavimą, nepaėmiau, bet gal pasiprašyt :hmm:  visai įdomu, ką pasakytų.  Bet kiek esu girdėjus, jau minėjau, jeigu neįsisavina organizmas, tai gerk negėręs tas tabletes, naudos bus mažai. Todėl reik žiūrėt, ar nėra su virškinimo sistema bėdų, elementarai- gastritas, rūgštingumas. Dar įsisavinimui svarbu vargot vit C, bei nevartot kartu su pieno produktais. Ir šiaip, įsisavinama gal 30 proc ar mažiau , tos dozės iš tabletės.

Aš kadangi turiu bėdų su žarnynu, tai bijau tų tablečių, kad remontuojant vieną vietą, nebūtų blogiau su kita...geležies preparatai kietina vidurius, ech...

Atsakyti

Su žarnynu, skrandžiu neturiu bėdų. Prieš kažkiek metų turėjau tą H Pylori, teko sugert antibiotikų kažkokią ten kombinaciją. Bet dėl feritino nieks nepasikeitė. Gal reik kokio alternatyvaus kelio ieškot  :rolleyes: Vėl pajudint šitą reikalą.

Atsakyti

Katuk - man tai nekietina geležis. Nes ji dar ir labai skirtinga. Su skrandžiu maniau, kad neturiu bėdų, bet pradėjo tarpais sustot skrandis. Reikia padėt su fermentais. dar daktaro Unikausko metodu dariau testą - tikrai labai mažas rūgštingumas. Dar dėl autoimuninių ligų įtariu pralaidų žarnyną. Taigi visa puokštė priežasčių, kodėl tos geležies nepasiima. Man tai pvz, gal ir endometriozė priežastis - gausus kraujavimas. Ginekologė kažkada tarp kitko užsiminė, kad ją turiu, niekada niekas daugiau ir nepasakojo nieko apie tai, tai ir nesuku galvos visą gyvenimą.

Obuolius mėgstu rūgštesnius irgi. Pati pernai mielai dalinausi savo sodo saldžiais, kurie man visai neįdomūs, nes sulčių nusprendžiau nespaust. vargt, mokėt pinigus, o tada užsikelt sau cukrų :oh:​ . Dėl to man nepražuvę naminiai obuoliai daug vertingesni nei pirktiniai. O turguj Vilniuj ir po 3 eur naminius parduoda...

Atsakyti

Restar, koks ten tas metodas Unikausko?

Atsakyti
QUOTE(Limit @ 2023 10 20, 10:19)
Bet jau lyginti parduotuvinius obuolius su naminiais tai ką aš žinau... biggrin.gif kad ir kokio saldumo jie būtų parduotuvėj.

QUOTE(Restar @ 2023 10 20, 10:24)
Mes tai maišais bulves naudojam, obuolius irgi gausiai, kai yra, o kai nėra - labai greit tie pirktiniai išnyksta. Bet to tie vienodi pirktiniai būna tiek visko "prisiragavę", kad ilgai gražūs stovėti galėtų...

O labiausiai kenksminga - gyventi biggrin.gif

Man geriau - obuolys, nei saldainis smile.gif Nei colos, hamburgeriai ir pan.
Nepretenduoju į supermamytes, kurios vien sveikais maistais vaikus maitina. Bet iš abiejų blogybių renkuos mažesnę smile.gif O vaikai- jau atskira eiga irgi renkasi savaip. Taip ir bandau laviruot tarp visų.
Taip kad po 79 cnt Lanagoldai man dabar tikrai skanūs, saldūs ir pati juos valgau.
Ir pomidorai avietiniai iš maximos ne plastmasiniai.

Gaila, kad maniškiai ne bulviniai. Parsivežu bulvių iš anytos, bet aną dieną dvi keptuves bulvinių blynų išmečiau į šiukšlinę - ne5manoma nuspėt, kada jie valgys, kada - ne.
Atsakyti

omg niuma....  :blink: Bulvinius blynus į šiukšlinę  :bijau2: Baisu net skaityt :D Gaila, kad aš ne tavo vaikas, būčiau visus surijus  :lol:  :lol:​ 

Atsakyti

Limit, štai: https://www.lrt.lt/n...tiesiog-namuose

Po kažkurių Kalėdų buvau pradėjus vartot vaistus nuo rūgšties sukilusios, bet suabejojau, ar čia ta priežastis man, išsigooglinau, ir va....

O labiausiai kenksminga - gyventi biggrin.gif

Man geriau - obuolys, nei saldainis smile.gifNei colos, hamburgeriai ir pan.
Nepretenduoju į supermamytes, kurios vien sveikais maistais vaikus maitina. Bet iš abiejų blogybių renkuos mažesnę smile.gifO vaikai- jau atskira eiga irgi renkasi savaip. Taip ir bandau laviruot tarp visų.
Taip kad po 79 cnt Lanagoldai man dabar tikrai skanūs, saldūs ir pati juos valgau.
Ir pomidorai avietiniai iš maximos ne plastmasiniai.

Gaila, kad maniškiai ne bulviniai. Parsivežu bulvių iš anytos, bet aną dieną dvi keptuves bulvinių blynų išmečiau į šiukšlinę - ne5manoma nuspėt, kada jie valgys, kada - ne.

Aš tai tik siūlus Lanagold žinau :D

Nevaidinu šventuolės/sveikuolės :). Tieisog labai vertinu naminius obuolius, tada galliu juos kepti (labai mėgsta visi ir aš pati), kepti pyragus be sąžinės graužimo ir pan. Pirkti man nykte išnyksta nepajutus. O dar jeigu galiu jų gauti iš gerų žmonių - tai ir jiems karmos taškai, ir mano amžinas dėkingumas :).

Atsakyti

oj aš tai tik dėl finansinės pusės turėjau omeny kad tas ant to gaunasi ar pirkt ar kažkur važiuot

bet jo obuolių nelabai mes valgom, pomidorus labiau :D bulvių ir laikyt neturiu kur o ir suvalgom tikrai ne kosmosą kartą per kelias savaites pora kg nuperku ar dar rečiau, kugelių cepelinų pavalgom pas mamą, visokias mėsas dažniausiai su daržovėm tik, retai ten jei kokius balandėlius darau tada reik bulvių, nu dar prie šaltibarščių ar silkės marinuotos, bet ir ta su duona sueina :)

suvažinėjau iki darbo nors iš namu dirbu, bet per piet kineziterapeutės paskaita buvo. Ir tik kai nuvažiavau sugalvojo nuotoliniu kad galima

nu nieko kišenėtą pranešiojau, pasvarsčiau ką su kaklu daryt, kol kas tingiu kažką ten daryt su juo, gal tiesiog pėdkelnes peršviečiamesnes apsimaut reikia, nes dabar ta suknia tokia tamsi, ruda, pėdkelnės nepermatomos rudos ir plikas kaklas, tai keistokai atrodo

Atsakyti

Aš kadangi turiu bėdų su žarnynu, tai bijau tų tablečių, kad remontuojant vieną vietą, nebūtų blogiau su kita...geležies preparatai kietina vidurius, ech...

Kiek aš susidūrus, tai kaip tik atvirkščiai - laisvina, Vienam vaikui vaikystėje buvo skyrę, tai visiškai paleidę buvo, o man pernai po ligoninės irgi skyrė geležį, tai ir man laisvino.

Dirbu šiandien iš tėvų namų.

Tėvai kažkokį virusą pasigavę. Tėvas nuo sekmadienio sirgo, dabar mama. Dar galvojau ar važiuot, kad pati neužsikrėsčiau, bet vakar tėvas vakare toks labai sunerimęs dėl mamos buvo, tai atvažiavau šįryt.  Tai mama ryte nekaip atrodė. Iš miegų tokia pakimus, visai nugeibus atrodė, jau ir aš buvau  truputį išsigandus, bet dabar lyg atsigauna,

Iš tų turėtų dviejų kamuoliukų siūlų, dar trečios kojinės išėjo.

394420228_186724511071375_53811960437361

Bandžiau visai ant kojos visą grožį nuforkint, bet nelabai kas matosi.

393955104_651252493663250_72022518261511

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 20 spalio 2023 - 13:28

O jau ruduo kaip staigiai nusispalvojo. Atrodė kad šiemet jau taip ir nukris  žali lapai. O čia ėmė ir per kelias dienas ištryško spalvos. Dar vis nustembu pamačius. Šįryt viažiavau dar tamsoje, o baigiant atvažiuoti, jau prašvito ir staiga pamačiau, kad pakelės švyti.

O čia vakar vakare gaudžiau tas spalvas, tik nelabai ką pagavau. :)

387494057_867990171589736_55154389302200

394453312_1386159168979963_6762532701786

394325243_196865173444327_28968795702383

393953713_877721420433239_24468608021615

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 20 spalio 2023 - 13:36

Jonagoldai ten!!!

Kas galvoj, tas ant liežuvio Niumai, apie siūlus svajoja.

Aha, rudens spalvas ir aš pastebėjau, grynai per pora dienų pasispalvino. Tik šalta šiandien ojoj.

Beje,jei nesigyriau, tai aš šiandien popiet iš namų dirbu!

Laisvina :hmm:  geležis . Visko gali būt :D  nors lyg magnis laisvina

Atsakyti
QUOTE(Limit @ 2023 10 20, 13:18)
<p>omg niuma....  blink.gif Bulvinius blynus į šiukšlinę  fear.gif Baisu net skaityt biggrin.gif Gaila, kad aš ne tavo vaikas, būčiau visus surijus  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif​ </p>

Aga. Ir man buvo baisu rašyt biggrin.gif Ypač, kad tikrai skanūs traškūs buvo pirmą vakarą. Bet į trečią dieną nepajudintus išmečiau.
Nors prieš tai keptą kugelį suvalgė smile.gif

Jetau kiek šįmet dramų melodramų su antrokais............ Dabar viskas apsisuko kita puse ir mokytoja ruošia ataką prieš tėvus. Kasdien kalnai pastabų, bo nes vaikai 'neauklėjami'. bus antras susirinkimas su vadovybe priešaky.
Atsakyti