Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai


Ristina, gal tiesiog KT netinka? Aš kiek esu gėrus, tai man jokio pašalinio poveikio nebūdavo, bet esu girdėjus, kad kai kurios to išvengia tiesiog pakeitus į kitas  :hmm:

Pasak, gydytojos, nėra į ką keist. Planuoju nebesikankint ir ieškot kito specialisto nuomonės :)

Atsakyti

Katuk, iš kur šitą foto ištraukei? Aš labai panašių turiu, labai graži spalva, tipo medvilnė, bet toks kiekis, kad vis nedrystu kai ką pradėt, nes bijau, kad neužteks, nebent tik mašina plono kažkas išeitų. 

Tokios spalvos tai ir aš noriu, man pavasarį/vasarą standartiškai norisi žalsvų ir pelenų rožių ar pelenų persikų atspalvių, bet va su pastaraisiais labai sunku, nes niekur nerandu tokios spalvos....

Ristina, gal tiesiog KT netinka? Aš kiek esu gėrus, tai man jokio pašalinio poveikio nebūdavo, bet esu girdėjus, kad kai kurios to išvengia tiesiog pakeitus į kitas  :hmm:

nu taigis iš tų 9gijų ir ištraukiau, bet rašo, kad neturi.....

ai, nu gal nieko man ir nereik, va

vakare galiu ir apsigalvoti :D

Atsakyti
 

Ristin, idomi gydytojos nuomone, man kaip ne gydytojai atrodo, kad kiekvienas zmogus sita reikala turi savo susirast, pamenu maniske irgi sake kazkada, kad geriu naujausias ir geriausias, keist nera i ka, bet paskui kai ir geresniu/naujesniu atsirado, nemaciau poreikio keist, nes man idealiai tiko, - jokio pasalinio poveikio... Gal ir taviske ta turejo omeny, kad kokias nors labai krutas vartoji

 

 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ligvita: 05 birželio 2017 - 14:05

Katuk, gal tau mano bordo medvilnės liks :). Bet ji tokia grynai bordo. Ir dar nežinau ar nebūtų gaila dalintis :).

Atsakyti

Aš jau irgi pasiekus tokią maisto atsibodimo valgymo ir gamybos stadiją, net juokavau, kad laikas tapt kokia nors vegane/vegetare ar pan, tik deja, tai problemos neišspręstų, nes būtų dar sunkaiu sugalvot ką ir iš ko pagamint.... O dar kitas dalykas, kad nespėčiau gamint, nes labai trumpam... jei tik pavalgom kažko lengvo, kad ir labai skaniai, pvz salotų, ar ten kokių daržovių troškinio ar pan, bet po valandos kitos jau visi šliaužo po virtuvę....  :oh:  Turbūt reikėtų  adaptacinį laikotarpį kentėt alkį kol įprastume :huh2:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarangė: 05 birželio 2017 - 14:06

Katuk, gal tau mano bordo medvilnės liks :). Bet ji tokia grynai bordo. Ir dar nežinau ar nebūtų gaila dalintis :).

tai kai sugalvosi, aš pirma eilėj. bordo man patiktų taip pat.

Atsakyti

Aš dėl labai nesigąsdinu, nes man atrodo, kad aš nesu smaližė, į kavą dedu šaukštelį, bet šiaip saldumynų nesu mėgėja, nors šiais laikais sako, gi kad cukrus visur, net mėsoj, tai gal tik naiviai įsivaizduoju, kad nesaldžiai gyvenu  :hmm:

Kai sūnui uždraudė cukrų, tai tik tada pamatėm, kiek daug iš tikrųjų jo valgė, nors saldainių, pyragų, tortų neperkam  :) 

Na pvz, keli (buvę) kasdieniai mūsų produktai:

sausi pusryčiai, greit užpilamos košės, jogurtai, varškytės, sūreliai, kt. pieniški desertai, saldūs sūriai, duona, batonas, padažai, sultys.

O taip pat visokie pusfabrikačiai, gatavas maistas iš kulinarijos skyriaus, mokyklinis valgyklinis maistas, šlamštmaistis ir maistas kavinėse. 

Gyventi be cukraus tikrai nėra sudėtinga, juk dabar visko yra be cukraus, net saldainių, šokolado, šokoladinio kremo, ledų! Visur kur reikia berti cukrų (į blynus, tarkim, gėrimus), naudoju steviją. Kur reikia skysto saldiklio (į varškę, košę), naudoju agavos arba spec sportininkų sirupą  :4u: 

Atsakyti

Turiu ir aš bordo, nors kiek menu, kitokio tipažo nei Restar, mano tokia lyg juostelė pinta... Vis kakilnoju, bet nevilioja manęs dabar bordo  :hmm: Nors ne sau visada gražu, o vat sau tai nežinau...

Atsakyti

Nekukliai užsisakiau lino su viskoze ir medvilnės :rolleyes: net vaikai man priekaištauja  :B kam gi tau siūlai, jei namuos, kur pažvelgsi - siūlai. Pasiaiškint neturiu kuom  :D 

Atsakyti

Na pvz, keli (buvę) kasdieniai mūsų produktai:

sausi pusryčiai, greit užpilamos košės, jogurtai, varškytės, sūreliai, kt. pieniški desertai, saldūs sūriai, duona, batonas, padažai, sultys.

Iš šio sąrašo aš asmeniškai sugriešyju tik sūreliais ir juoda duona.

Vaikai dar mėgsta pusryčius, nors labiau Luknė.

Man visad kyla klausimas ar tie pakaitalai sveikiau....??? Nu kai, dėl kokio cukrinio diabeto tai suprantu, bet jei šiaip...?  :hmm: 

Atsakyti

Iš šio sąrašo aš asmeniškai sugriešyju tik sūreliais ir juoda duona.

Vaikai dar mėgsta pusryčius, nors labiau Luknė.

Man visad kyla klausimas ar tie pakaitalai sveikiau....??? Nu kai, dėl kokio cukrinio diabeto tai suprantu, bet jei šiaip...?  :hmm:

va va man kazkaip visada atrode, kad tie sintetiniai pakaitalai (nes naturalios alternatyvos musu iprastam cukrui yra labai labai labai brangios) ir yra vienas is ligu sukeleju...

As pati geriu visus gerimus be cukraus, saldumynus valgom, bet tikrai ne kasdien ir kartais net ne kas savaite...

I panasia tema, ejom sestadieni per parduotuve, ziuriu uzrasas ekoligisi bananai, gal as labai skeptiskai i tai ziuriu, bet... tyliai pakikenau viduj... nu netikiu as ekologiskais egzotiskais vaisiais... LT ir tai kazin kaip sukontroliuoja ta ekologiskuma, o cia is uz juru mariu...


Atsakyti

Aš jau irgi pasiekus tokią maisto atsibodimo valgymo ir gamybos stadiją, net juokavau, kad laikas tapt kokia nors vegane/vegetare ar pan, tik deja, tai problemos neišspręstų, nes būtų dar sunkaiu sugalvot ką ir iš ko pagamint.... O dar kitas dalykas, kad nespėčiau gamint, nes labai trumpam... jei tik pavalgom kažko lengvo, kad ir labai skaniai, pvz salotų, ar ten kokių daržovių troškinio ar pan, bet po valandos kitos jau visi šliaužo po virtuvę....  :oh:  Turbūt reikėtų  adaptacinį laikotarpį kentėt alkį kol įprastume :huh2:

nu panašiai ir yra.

dar vienas dalykas, kad kai šiemyna didelė, tai net ir to troškinio atrodo nekuklus kiekis neužsilaiko, ir tenka vėl iš naujo gaminti.

bet šiaip link vasaros visai optimalu tapti vegertaru, bo nes daugiau pasirinkimo daržovių srity.

kruopos visai maistinga ir sotu. tik kad dažnose šeimose įprasta kruopas laikyti tik priedu prie mėsiško patiekalo.

kai merginos vyko žygin, buvo nupirkta joms veganiškų dešrelių Franfurto, nu kad ant laužo pasikeptų. kadangi laužas neįvyko, dešrelės grįžo namo. savaitgalį dariau Hot dogus. tai nu ką, dešrelėse pridėta visokių kvapiklių ir skoniklių, kad skonis tai visiškai mėsos.

šiaip aš daugumą patiekalų "pasiėmusi" iš senų mėsėdžių laikų, tik mėsą keičiu kuo nors kitu. kai labia tingiu galvoti kuo, tai tiesiog sojų mėsa.

Atsakyti