Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Megzt laiko turiu. Noro- įvairiai :)  Kartais ta dienotvarkė perpildyta, kartais pustuštė. Bet nuo kokių 9 vakarais, bent pora val galėčiau pamegzt visada. 

Pagrindinis, tiksliau- vienintelis atsišildymo metodas- mirkstu vonioj. Kasdien. Ir relaxas, ir nauda. Kartais kvapų prisilašinu. Kartais knygą skaitau. Dažnai scrolinu ar žaidimukus telefone žaidžiu. Mano ramybės oazė.

Atsakyti

Paskaičiau ir pagalvojau, kaip gerai, kad ta korona nutiko ir ofisiniai gali dirbti iš namų. Susitaupo kelios valandos gyvenimo kelionei (aš jas pramiegu), susitaupo, nes nereikia drabužių (kelnės gali būti ir pižama ar treningai, nes per tymsus tik viršutinė kūno dalis matosi), mažiau išgeri kavos (namuose vieno puodelio užtenka). Žodžiu, grįšiu į ofisą paskutinė, nors kalba, kad ir liks taip ilgam. Ieško naujo ofiso, tai planuoja 3 kart mažesnį.

Bet yra ir minusų. Mažiau judu, darbo valandos neribotos, megzt irgi nėr kada.
Šiandien išviriau puodą barščių. Kokius 3-4 litrus, tai su sūnum savaitę valgysim. Atsibos, bet nereikės vakarienės gaminti kelias dienas. Tik grietinės ir duonos nusipirkti.

Užpraeitą savaitgalį pasidariau “marinuotų” kopūstų. Irgi pasiteisinęs sprendimas, nes nereikėjo rūpintis garnyru visą savaitę. Tiko ir prie mėsos, ir prie kepto kiaušinio. Sekmadienį užraugiau porą kilogramų kopūstų. Įdomu kas gausis. Dar noriu morkų kinietiškai pasidaryti.

Turbūt, tikrai, kad žiema bus šalta, nes ant riebalų ir raugintų traukia.

Pas mus jau šildo nuo pirmadienio.

Atsakyti

Niuma, man sūnus kurią čia dieną pareiškė, kad jis žino, kaip aš nusiimu stresą (per gyvenimo įgūdžių pamoką mokėsi apie stresą) - einu į vonią pagulėt. Ir jis - teisus.

Atsakyti

Aš iš nuotolinio darbo renkuosi 1 d per savaitę. Nebent kažkas ekstra (gyd vizitai ar vaikai serga- tada daugiau). Nes vistiek kai mažius grįžta nuo pietų namo, tai šimtą reikalų pas mane turi. O iki dičkių grįžimo noriu būt karštus pietus pagaminus. Tai kartais iš darbo, o kartais iš namų daugiau visko pasidarau. 

O dabar dar, kai vyro nėra, tai sutapo, kad vis tai uošvius, tai mamą po Kauną pas gydytojus  tenka pavežiot, tai kai kurios dienos tikrai pralekia staigiai.

Ryt- susirinkimas vieno mokykloj. Dienos neliks. Pritroškinau išpjovos su bulvėm, iki tol- visi picas išsikepė nesulaukę, tai bent apie maistus nereikės ryt galvot- liko. 

Atsakyti

Labos, voninės! Puikus išradimas yra vonia. Paundinėlinu mielai, L'occitane migdolinis pienukas voniai rudenį uj kaip eina į trasą. Darbotvarkės prasme, vien todėl, kad natūraliai gerai ir trumpai miegu, ir dieną moku pailsėti per pusvalandinį poguliuką, laiko turiu. Priėmiau vieną patarimą: savaitę pradėti sekmadieniu. Taikau jau kokį pusmetį, ir man labai labai patinka! Ypač tie sekmadieniai, kai nueinu į kokią kultūrinę pramogą ar/ir sėkmingai pasodinu rožes :wub: Mezgime tikriausiai esu Margaritos priešybė, nors ir panaši: turiu darbinių kelionių, tai į jas būtinai pasiimu muzikos, knygą, ir mezginį. Tik minučių tikslumu neplanuoju, nes kelionėje nutinka pakeleiviai ir debesys, į kuriuos reikia atidžiai pažiūrėti. Tobula darbinė kelionė: kai esu vežama, turiu kavos ir internetą. Man iki darbo taxi apie 30&40 min., tai suskambinu derinimo skambučius, kavą su kokia drauge pageriu, pavežėją pakalbiniu. Aš dar darbo ministerijoje laikais supratau, kad asmeninis vairuotojas yra toooobula! Parodose kuruodama kokį VIP, ir pati gaudavau mašiną su vairuotoju. Tas pats pirmas buvo labai fajnas, sakė, naudokitės gi manim ir kad jums patogu! Dar gyvenau daugiabutyje, tai buvo teeee pirmam aukšte tokia Svetka-vsio-mne-rasskaži. Sunku jai buvo matyt tonuotą juodą rimtmobilį, katras ryte mane pasiima ir vakare parveža. Man pavežimas uj kaip patiko! Buvau čia prieš porą savaičių parasistėjus, nes ant serijos lb savotiškų kazachų pavežėjų užtaikiau. Kai važiuoji 100+ km, tai nekažką chamukas už vairo. Radau sprendimą - atšaukti nemandagaus, nekultūringo vsiruotojo mašiną ir detaliai parašyti programytėje, kodėl. O kad turiu LANTERN MOON veik pačius mezgančius virbalus su puikiu valu, tai tyliai ir pabaigoje pasakau. Mxm ir Pegasas mane knygom rūpina. Ypač vienos nenorėjau apgadintos skaityt - sušlapusią išdžiovinau, bet... Tai mxm ją naują už 6 eur man parūpino!!!! Sandėliukas - tai tas siūlų gėris šalia manęs. Vakar buvau pamegzt mėginukų, šiobeito parsinešiau (ciklameninius siūlus pervyniojo, iš anos savaitės mėginuko, apsisprendžiau dėl storio). Labai maloni vieta, prilaikoma absoliučios manjakės.

Atsakyti

Dingo pastraipos.... Tai aš siūlvaizdžiais pagerinsiu, nepatogu SM redaguot.

Priedas  received_545660464410610.jpeg   141,67KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Laabos

Aš vonią anksčiau mėgau labai dabar nebe- nuo karštos bloga man, širdis kala, nuo šaltos tik dar labiau stresas :) nuu ir vandenį taupau, man ir dušo gana

Jei rimtas stresas kai jau rankos dreba ir negaliu nei megzt nei skaityt tai man tik ėjimas kur akys mato padeda.

Jei nerimtas tai pamegzt ir kokį serialą paspoksot :)

Atsakyti

Aš irgi ėjikė. Reakcija į stresą manoji yra tikrai ne sustink. Duokgalvonblieeee.

Atsakyti

Nekenčiu vonios :B Per 5 metus buvau du kartus :D Ir vis zyziu vyrui, kad reikia ją išmest ir vietoj to pastatyt dušą. Nu kas realiai reiškia visą kokių 15 kv. vonios kambarį išgriaut ir nuo nulio įrengt :B Tai vis dar turiu vonią :D 

Iš namų dirbt nemėgstu, mėgstu būti įvykių centre :)​ 

Atsakyti
Tą darbo iš namų ar iš ofiso patogumą, manau, kartais lemia žmogaus savybės, o kartais darbo pobūdis. Kur reikia skaičiavimų ir susikaupimo- paprasčiau namie. Kur reikia daug skambučių, bet ir online informacijos atnaujinimo- greičiau susižinot viską ofise.
Bet net ir pas mus- vieni labiau linkę iš ofiso dirbt, kiti- iš namų.
Palangoj pas mus dušas. Tai vien dėl jo laukiu, kol grįšiu namo ir pirmu reikalu einu 'paplaukiot' biggrin.gif O vyras mėgsta dušą. Tik žino, kad bute jo neturės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niuma: 18 spalio 2023 - 09:47

Man vonia yra labai reikalinga. Jaunystėje net mokydavausi vonioje, todėl kartais konspektai būdavo paplaukę.

O taip, kai komanda per visą pasaulį, koks skirtumas ar online meetus turiu iš biuro ar iš namų. Vistiek online.

Atsakyti

Labos,

kol jūs rašėt, aš miegojau :). Taip skaniai susnūdau su serialu (jaunasis Šeldonas), katinu šalia kojų ir mezginiu, kad kai pajutau, jog užvertus galvą ir išsižiojus "mezgu", tai šokau praustis, dantų valytis ir pasiniurnėdama iš malonumo apsikabinus šiltą bambalį smigau :).

Smagu paskaityti apie jūsų malonumus ir šiaip gyvenimo organizavimą. Yra skirtumų :). Galvos plovimo ritualai pas mane tikrai trumpesni, nors ir panašiai žingsnių. Bet ir plaukai, matyt, paprastesni. Arba nemoku aš jų gražiai džiovintis. Nes ir nesvarbu man :).

Labiausiai relate'inu su tuo, ką JurgitaK parašė ir Qqutė :). Vonią gal ir mėgčiau, bet kai neturiu, tai negalvoju, mano dažniausias malonumas - ištiestos kojos ant sofos ir mezginys su serialu. Nuotolinio pliusai gerai, o su minusais kažkaip reikia kovoti. Bet būna visaip, priklausomai nuo užimtumo.

Ėjimas ir man labai patinka, kai ... einu :). Šiuo metu sunkiau išsikrapštyt, reikia tikslo. Na, ir koją reikia susiremontuot, nes  visgi skauda eiti. Vakar užsiregistravau pas šeimos gydytoją. Tai visi kiti žingsniai gali labai užtrukti dar. Streso nuėmimui dar skraidymas ant šluotos padeda :)

Šiuo metu jokio streso nepasiilgus esu, bet kad gerai išsimiegojau, tai ryte  energijos pliūpsnis nutiko kai kuriuos kampus iki darbo apsišveisti.

Pas mus darbe veiksmas, kai gyvas renginys, tada gyvai ir susimatom visos 3.  Dar kartais pabrainstorminti labai verta gyvai susitikti. O šiaip - visos turim savo sritis, kurias savarankiškai valdom, man trukdo dirbti plepėjimai, kai susitinkam. Beje, taip buvo visada, ir iki karantino, kad galėjom dirbti iš namų, bet tą darydavom tik kai vaikai sirgdavo. Covidas tarsi atvėrė akis :).  patiktų, jeigu turėtume bent 1 "privalomą" dieną iš ofiso informacijos pasikeitimui, bet kai kruie žmonės dar labiau nemėgsta tokio organziuotumo nei aš, tai yra kaip yra. Visi susitikimai - tik absoliučiai spontaniški arba itin konkretaus poreikio padiktuoti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 18 spalio 2023 - 10:29