Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Užjaučiu šąlančias.

Atsakyti

Papietavus atšilau. O lauke - išvis. 

Kiek vargo dėl kabliuku virtusio mažo pirščiuko... Rentgenas nieko neparodė, echoskopija šiek tiek parodė, dabar teks dar į MRT jį kišti, kad 3D vaizdą pamatytų, nes sausgyslė kažkur dingsta, po to atsiranda... O paskui, matyt, ir operacija. Daktariukas Antakalnio poliklinikoje (Tomas Indriulionis) puikus, pats ir traumatologas, dar ir echoskopuoja, pats paskambino į Affidea ir asmeninių kontaktų dėka sutarė, kad jau sekmadienį padarys MRT, kas šiaip nerealu. Gal pasikeitė situacija, aišku, bet kai man reikėjo, tai 3 mėn laukiau... Na ir be jokios registracijos po MRT pasakė kada užeiti vėl pas jį.

Tai vizitų daug, gana greiti, tikiuosi, gerai viskas baigsis. Net man dėl savo kojos piršto kilo noras jo paklausti, bet neišdrįsau. Reikės pradėt nuo šeimos gydytojos, nes nu visgi skauda dėl to nelemto paplūdimio tinklinio rugpjūtį.

Atsakyti

Vakare išlindau į lauką ir žemės ūkis laimėjo! Nėjau kinų poezijos paskaiton.

Toks rudeniškas žemės meilumas 

Atsakyti

Mes šiandien lankėmės Karoliniškių poliklinikoje. M turėjo siuntimą pas LOR, tai taip gavosi, kad artimiausias laikas buvo ten. Na ir likau maloniai nustebinta. Priėmė anksčiau, patogi numerėlių sistema prie kabinetų, iškart padarė rentgeną ir gavome atsakymą, ir gydytoja patiko. Nemėgstu didelių valdiškų poliklinikų, bet matyt ir pas juos po truputį tvarka keičiasi. Jau vien ką reiškia registruotis per e-sveikatą, o ne laukiant kol registratūroje pakels ragelį.

O diagnozė iškrypus pertvara, dėl to išburkus viena nosies pusė, kaupiasi sinusinis skystis. Davė purškalą, priešalerginių tablečių ir liepė laukti 20 metų, o tada greičiausia teks tiesinti pertvarą.

Atsakyti

Aš ryt einu su dukra pas gydytoją ;) 

Atsakyti

Liniuka - pažangos daug jau, ypač Antakalnio poliklinikoje, jokių ten "kuris paskutinis". 

Įdomu, kodėl liepė laukti iki 20? Maniškis 16metis laukia nesulaukia 18-os, bent 3 gydytojai iki tiek sakė laukt, kad tą pačią pertvarą operuotų. Kerpenos sūnus operavosi gal baigęs mokyklą. Sunkiai maniškis prakvėpuoja, o ypač blogai būna po pasimaudymo ežere kažkodėl.

Kepu antrą obuolių pyragą šiandien. Vieno neliko nei kvapo, nes didžiąją dalį įdaviau sūnui - martelės gimtadienis.  Nidos obuolių vyniotinį išbandžiau. Dabar Nidos prancūzišką rabarbarų kepu, tik su obuoliais.

Atsakyti

Man atrodo aš tą Nidos rabarbarų irgi su obuoliais kepu :D  nu arba ne tas, jei nėr internete :rolleyes: 

mano nosies pertvara kažkiek koreguota jau suaugus, kai turėjau užsikišusį kaktoj sinusą. Tai tuo pačiu ir pertvarą patiesino. Arba ne. Nes šiuo metu irgi su įtariamu alerginiu rinitu vaikštau :B  arba vėl iškrypo :D 

Ir šią savaitę lankiausi pas neurologą. Esveikata man pasiūlė laiką privačioj klinikoj, bet su ligonių kasom ir siuntimu. Nu labai faina daktarytė. Ir profesionali pasirodė. Su malonumu rekomenduočiau jei reiktų. Toliau gavau siuntimą labai įdomiai sunkiai ištariamai procedūrai-elektroneuromiografijai, kurią daro Marcinkevičiaus ligoninėj. Nu vat patikrinsiu, ar visur tvarka gerėja :D​ 

Atsakyti

Sakė iki 20 metų maždaug dar formuojasi kremzlės ir galimai savaime gali pagerėti, neaišku į kurią pusę krypsta.

Atsakyti

Gal taviškei ir pagerės, pas mano berną ten zigzagas :(.

Atsakyti

Toliau gavau siuntimą labai įdomiai sunkiai ištariamai procedūrai-elektroneuromiografijai, kurią daro Marcinkevičiaus ligoninėj. Nu vat patikrinsiu, ar visur tvarka gerėja :D​ 

Kai man šitą tyrimą skyrė, tai sakė Vilniuj tik grybo g., santarose arba lazdynų ligoninėje daro. O va dar vienas taškas. Tau irgi užspaustas nervas?

Atsakyti

Vienos alkūnės yra įtarimas. 

Ir visom galūnėm dėl tirpimo. Šita dalus greičiausiai ne visai tikslinga, bet gal ką pamatys.

Man esveikata rodo Marcinkevičiaus su siuntimu. Ten viens dėdė toks daro. Grybo g mokama, o Santaros amžinai vietų nėr :D​ 

Atsakyti

Pasikeikė Katukas, nieko nesupratau ir net googlint neketinau. Nenoriu nieko žinot apie ligas. Bet kai apie tirpimus pasakei, tai, matyt, aktualu ir man. Nors nejaučiu ypatingo diskomforto, tai ir neieškosiu kol kas nieko. Ir taip dėl visokių kitokių galų einu (pyp, vėl praleidau ginės siuntimą...) gana sąžiningai profilaktiškai.

Ryt rezgiau mintį darbo metu pagrybaut  :B . Bus matyt, kaip išdegs, jau meetą įsidėjau ryte, dar nežinau, koks oras. Bet taip maga nulėkt į žinomas vietas pirma vyro brolio, kuris vakare atvažiuos :)

Atsakyti