Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Fielmane akis tikrina normalūs gydytojai, kai kurie net itin kruopščiai. Ko nepasakyčiau apie paskutinį lankytą oftalmologą poliklinikoj :D 

Man akinių nelankstė, o pakeitė kažkokį stebėjimo kampą. Kokiu būdu, nežinau Ir ne kažkoks meistras, o ta pati gydytoja, kuri ir regėjimą tikrino. Nu nes miestras turbūt remontuoja visokius mechaninius gedimus-kojelės,noselės, krentantis stikliukas, palankstyta ir panašiai. Tai čia tie 2 metai.O už regėjimo aštrumą jau atsakingi gydytojai. Tai Fielmanas netgi pergamina stiklus, jei yra toks poreikis. Bet per trumpesnį laiką-1-2 mėn. Šiaip geranoriškai sprendžia problemas ir vėliau,bet jau gali tekt susimokėt.

Atsakyti

Mat kaip būna. O tai sugalvojai be gydytojo patikrinimo tiesiog optikoj užsisakyti?

Man akių gydytoja (kai ėjau pasitikrint, ar gerai nustatė), sakė, jei optikoj tikrinot, vadinasi viskas teisingai.

Aišku, turėjau siuntimus, patikrino, bet rado tą patį. 

Atsakyti

Tai optikose būna ir gydytojai, ir optometrininkai, kurie lyg nėra gydytojai. Ai, bet ką aš išmanau, dar esu nesena optikų lankytoja/akinių turėtoja, dar man viskas prieš akis :).

Atsakyti

nu man tai gydytoja poliklinikoj pasakė kad kai norėsiu akinius pasikeist tai eit į optiką tiesiai

Atsakyti
Labas rytas
QUOTE(Restar @ 2023 10 05, 15:31)
darysim kitą savaitę ir darbinę fotosesiją, sakė, rekomenduos kuo apsirengti - taigi nebūtinai aš turėsiu ką nors iš rekomendacijų  doh.gif

Kaip as dziaugiuosi, kad pas mus sugalvojo visus apredyti melynais dzinsais ir baltomis palaidinemis neformaliai sesijai. Nes rubu irgi minimaliai, prekintis nemegstu, turiu kelis megztamus prekiu zenklus, tai dazniausiai apsiperku internetu, kai poreikis ar noras atsinaujinti atsiranda.
Atsakyti

Nu gali būt, kad neturi nei mėlynų džinsų, nei baltos palaidinės :D  arba kažko vieno.

Restar-o aš tai nežinau, kokie ten gydytojai/negydytojai optikose :D  tiesiog ateinu ir klausiu, ar galiu paitikrint regėjimą akiniams įsigyt. Paskiria tau laiką ir tiek. Gali pasitikrint ir neįsigyjant akinių pas juos, tik tada dažniausiai mokama paslauga. Tai daro ne tik Fielman, tikrai žinau. Ir turi jie visus aparatus, gali ir praplėst, jei yra poreikis. Gal net su esveikata bendrauja :hmm:​  bet nesu tikra. Beje, netikrina akių nepilnamečiams.

Atsakyti

Aš kai tik optikoje ir buvau, nors irgi pas gydytoją, tai dabar užsimaniau į polikliniką :). Turiu slaptų norų :D. Nes gal paaiškės, kad man akių vokų užkritimas trukdo regėjimui ir rekomenduos nemokamai operacijai. Tai tą gali ištirt ir siuntimą parašyt ne bet kas. Mano kaimynė tuos kelius praėjo ir džiaugiasi, kad po operacijos regėjimas tikrai pagerėjo. (nors nepasakyčiau, kad aš noriu kokios nors operacijos, bet jeigu reikės, tai reikės, gal tokiu būdu ir gražesnė, kaip Liniuka patapčiau :) ).

Šiadien alergijos , norėjau rašyt - nosies varvėjimo diena, bet šiuo metu lyg ir apstojo bent kiek, tik veidą visą niežti...

Atsakyti

Sveikos sulaukusios penktadienio  :4u:  :yahoo: 

Vakar startavo Westas su skarom, biski buvo uzsimegzta ir siandien jau sunkesnis rytas  :D  :D 

As paskutini karta kai pirkau akinius (pries tai pirkti turbut buvo kokie 6 metai atgal) tai gavus juos issigandau uzsidejus, nes ir gi pykino ir galva sukosi. Sitiek pinigu o man atrodo norejosi juos luptis lauk nuo akiu. Mama tik ramino sake pabuk bent valanda ir tada jei jau vistiek bus blogai nesim atgal. 

Po valandos kaip niekur nieko viskas buvo super. 

Bet vel gi, nepamenu kada issiemus lesius is akiu buvau  :D Reiks gal kada i darba pasidazyt, plaukus susitvarkyt ir akinius uzsidet  :D  :rolleyes:​ 

Atsakyti

Na, kartais valandos neužtenka pripratimui. Dėl to ir duoda 1 mėn. Nors sakė, galima kreiptis ir biškį po mėnesio, svarbu, kad ne po pusmečio ar daugiau.

Restar, tai užsirašyk ir sulauksi tos eilės. Bus tada aišku. Nors, tiesiog išvadą ar rekomendaciją gali turbūt bet kuris gydytojas pasakyt-gali pretenduot į nemokamą ar ne. Nes kiek suprantu, nemokamai operacijai turėtų būt jau gerokai užkritę tie vokai. Jei gerai pamenu, ar ne 50 proc. regėjimo lauko turi uždengt...

Nežinau, ką darau ne taip, nu nelieka laiko  pamezgimui :oh:  šiandien vėl kažin, ryt gal ištaikysiu.... 

Atsakyti

Gali universiteto optika, Restar.

Atsakyti

Mano kolegė darėsi su ligonių kasom, tai nebuvo jie buldoginiai.

Aš turėjau siuntimą, bet dariausi ne per TLK, o pas rekomenduotą chirurgą. Nesigailiu.

Atsakyti

Katuk, aš tai turėjau siuntimus ir sau, ir vaikams, tai domėjausi, paaiškino man. Tai būtent optometrininkas tik nuo 18 m. Vaikams tik gydytojas. Tuo pačiu ir save ten pat į optiką, kur greičiausiai galėjom pakliūti, užrašiau. Su siuntimu - nemokama. Valstybinėj poliklinikoj - sakiau gi, kad rugpjūtį paskambinus, rašo eilei vasario mėn ar panašiai. Per e.sveikatą gali jau ir į privačias optikas (bent kai kurias užsirašyti), rašo, ar mokamas vizitas, ar turi galimybę nemokamai su siuntimu, ar priima vaikus.

Mažė sakė iš pradžių, kad tik mokykloj, kai reikia į lentą žiūrėti, užsidės akinius, bet žiūriu, kad kasdien jau po mokyklos ir grįžta su akiniais. Matyt, apsiprato ir akivaizdžiai geriau mato su jais, tai patinka...

MsuM - vakar pažiūrėjus Gretos video, nulindau pažiūrėti, ką jūs ten su tuo Westu megsit. Nu, eina peklon, kokia ten raizgalynė pas jį ir  kiek siūlų galiukų kitoj pusėj. Aš tai jau tikrai nepastebimai nesugebėčiau sukaišiot. Iš jo išmokau tą Steven-weaven metodą, na, bet jis nėra nepastebimas, žiūrint iš kitos pusės...

Tai po truputį savo žalią mezgiau, apie Haloweeno kojines galvojau kuo labiau crazy, tai ne, dukra nori vienodų :). Na, ir dar pora megztinių ma parodė, kurių norėtų, kad numegzčiau. bet aš spardausi  :B . Nes vieno modelio tai labai nenoriu megzt (drop shoulder...), kitą gal numezgčiau, tai dairausi kokio modelio - su pynėm, be laisvumo.Su siūlais irgi tokia situacija - naujų pirkt nenoriu, o visi turimi - numatyti MAN :). Na, gal išstenėsiu kokius, bet nežinau, kokios spalvos užsimanys.

Atsakyti