Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

nu aš turėjau omeny ne šiaip lankstumą, kai grindis pasieki pasilenkus, o tai, kad užtenka pabūt pasilenkus pusę minutės ir atsitiesimui jau prireikia kitos pusės :D t.y. matyt sąnariukai sąnariai susidėvėję, skysčio tarp kaulų sumažėję :D arba traškantys kelieniai. nu nes nepasakyčiau, kad man nugarą skauda. kaip tik jaunystėj daugiau skaudėdavo.

beje, Liniuka, kaip tavo meniskas? ar sportai kiek pamažino problemą?

Niekas pas tave nesusidėvėję, o tik sustingę :rolleyes: 

Mano keliams sportas patinka. Tik reikėjo atsirinkt, kurie pratimai tinka. Aišku bėda niekur nedings, bet kai raumenys prilaiko girnelę, tai bent diskomforto nejaučiu.

Atsakyti

Kaip miegas ima nuo pietų, kažkas baisaus, vos slenku, netikiu, kad kava padės, bet pasidariau...  :sleep:

 

O apie atostogas nedrįstu dar svajot, nes nenoriu atostogų vien pagulėtį ir nieko neveikt, šiaip, aišku, norėčiau vienų tokių, kitų kitokių, bet kai išvis nežinau nei kada, nei kiek turėsiu, tai noriu normalių... Antri metai kažkoks apsurdas pas mus su atostogom...  :oh:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarangė: 22 gegužės 2017 - 13:50

man tai kelieniai traška nuo žalios jaunystės vaikystės

irgi dabar traška mažiau

bet tai vėl, mokykloj būdavo 2 savaitinės pamokos kūno kultūros, negalėčiau sakyt kad be sporto gyvenau bent aš :) o namie judėjimas būdavo kasdieninis, vis tiek kaime augus, niekas neleisdavo taip va sėdėt prie kompo (kompo nebuvo) prie mezginio (tik kai visi ūkio darbai nudirbti, pamokos paruoštos), į mokyklą ir iš mokyklos kasdien po 2 km pėstute nesvarbu koks oras (niekas nevežiojo)

grįžus į parduotuvę nueit, atgal, brolio (iš pradžių sesės į darželį nueit) žiemą ant rogučių partempt :)

kasdien malkų prinešt, pečius pakūrent, karvei maišus šieno prigrūst, tuos maišus nutempt, vasarą šienai ravėjimai ir t.t.

dar dviratis laisvalaikiu, karstymaisi po medžius

tiesa sakant jei to judėjimo visad tiek būtų išlikę tai nemanau kad kokiais lankstumais ar panašiais dalykais skūstis reiktų :)

Atsakyti

Aš kažmuom esu pasigerinusi Anykščių siūltaškiui :D pastoviai gaunu pasiūlymus į el.paštą. O šiandien net skambučio sulaukiau :lol:

Sakė bus pastoviem klientam nuolaidų kuponai. Šarange, būsi amžinai nuolaidoj  :lol: 

Atsakyti

Aš pajutau kažką nemalonaus kairio kelio sąnary, kai pernai kopėm į kalnus, ir dabar, kartais pajuntu, jei daugiau tenka lipt laiptais, lygumoj nieko panašaus, tai vat kol kas labai nesirūpinu, bet jei vėl tektų lipt į kalnus, jau bijočiau dėl to....

Sunku nuginčyt sporto naudą, bet....

Atsakyti

man tai ne kelieniai, man čiurnos traška. ir smarkiai. ir nuo jaunystės.

bet kelieniai kitaip, ne tai kad traška, bet girdisi toks šiugždesys, kai lankstosi :D

o dėl judėjimo, tai jo, jaunystėj tai tikrai daug daugiau judėjau.

o dabar galiu palyginti paskutinisu du savaitgalius. užpraeitą gi visą šeštadienį lanksčiausi, vežiojau sunkiasvorius karučius, kilnojau juos ir panašiai ir dar grįžus į namus visokių ten reikalų dirbau ir dar vakare pamezgiau. ir nieko, apart to trumpalaikio nugaros užsirakinimo atsitiesiant, ir jėgų buvo ir nieko neskaudėjo. o dabar, tą patį iš esmės dirbau, bet tai jau taip sunkiai vilkausi, silpnumas užeidavo, vis galva susisukdavo kraujui ūžtelėjus.

tai matyt ne tik amžius svarbu, dar ir oras, ciklas, miegas, valgis ir t.t. ir panašiai

šiandien dar ir žiauriai miego trūkumą jaučiu...

atostogos... nesišviečia nenusimato, matyt ne tokia ir pavargus, kad ilsėtis :D šiaip pagal grafiką, tai tik rugpjūčio antroj pusėj numatyta. 

Atsakyti

man atostogos irgi toli, kažkada rugpjūtį

bet kadangi vaikiui mokslo metai baigsis, galima bus vėliau keltis jau nuo 06.01, nes nereiks skubėt mokyklon ir paskui iį jos pasiimt suspėt, o dar po kelių savaičių kaiman iškeliaus žmogus, nu tai ko ne atostogos :) nors ir ne nuo darbo...mieliau atostogaučiau nuo darbo aišku, bet reik džiaugtis tuo kas yra

Atsakyti

Šarange, pas tave irgi bus girnelės kremzlės chondromaliacija. 

Qqtei visiškai pritariu. Todėl ir nutukusių nejudrių vaikų mūsų laikais beveik nebuvo. 

Atsakyti

buvo visokių tų vaikų manau, bent mano keletas klasiokų buvo su antsvoriu, ir kiekvienoj klasėj mūsų kaime, gal ne nutukę bet jau su per dideliu svoriu būdavo...

dar gi ne tik judėjimas bet ir genai kažką duoda..bent vaikystėj

mane pvz erzina kai mano tėvai pamiršta kokia buvau aš ir baisiai dyvyjasi mano vaiko kūdumu...

 

ojetus kokiom cia diagnozėm kalbi :blink: dar reik sugebėt ištart tokią ch..maliaciją

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 22 gegužės 2017 - 14:23

Šarange, pas tave irgi bus girnelės kremzlės chondromaliacija. 

Skamba ne kažką... bet negaliu nei sutikt nei ginčytis, nes net neįsivaizduoju, dar visai niekur nesikreipiau tuo klausimu. Kaip suprantu nieko gero? :D

Kuo didesnis gyvenimo tempas, tuo mažesnis judrumas, kažkokia tai anomalija gaunasi... Gi ir vaikai dabar visur vežiojami, kad tik suspėtų... Nors mano Luknė dar vaikšto pati, tik ryte pavežu, mažo miesto privalumas, kad gali visur nueit, nepaisant to pernai priaugo nemažai svorio ir darosi tokia spurga... Riboju jau seniai, kad nevalgytų vakarais, saldumynų ir bulkų, bet kažkodėl jokio poveikio tai neturi, nors juda tikrai nemažai palyginus  :unsure: 

Atsakyti

 

 

Kuo didesnis gyvenimo tempas, tuo mažesnis judrumas, kažkokia tai anomalija gaunasi... Gi ir vaikai dabar visur vežiojami, kad tik suspėtų... Nors mano Luknė dar vaikšto pati, tik ryte pavežu, mažo miesto privalumas, kad gali visur nueit, nepaisant to pernai priaugo nemažai svorio ir darosi tokia spurga... Riboju jau seniai, kad nevalgytų vakarais, saldumynų ir bulkų, bet kažkodėl jokio poveikio tai neturi, nors juda tikrai nemažai palyginus  :unsure:

o pas mane kita beda - Manto svoris 2kg mazesnis uz vidurki, gydytoja sako dar nieko baisaus, bet ir vakar paziurejau vaikai kaip vaikai mano pagaliukas sedi peciais astriais, ziuret baisu, pliusas tik, kad laikysena gera, visa laika kaip styga tiesus tiesutelis sedejo :D

 

ta proga vaikas suzinojo, nauja zodi - distrofikas :D :D :D juokai juokais, bet ir valgo lyg pakankamai, judet juda, bet nelanko dabar jokiu sporto bureliu, kiek kieme palaksto, ziema tai nepersilakste gi ir vistiek nepriaugo nieko... Jei nepraleistu pas anyta beveik puses laiko, tai jauciu sakytu ta, kad nemaitinu...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ligvita: 22 gegužės 2017 - 14:36

Mano viens bernas - runculiukas, o kitas - spagetis :blink: :oh: 130cm ir sveria net 18kg. seubų seubai :oh: bet čia jau "kalti" genai. Vyresnėlis paėmė mano tobulą gebėjimą tukt iš oro, o mažasis - tėvo greitą medžiagų apykaitą.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ristina: 22 gegužės 2017 - 14:52