Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Katuk,na taip :D

Negazdink.paciai neramu.ketvirta diena tempa uzkyla.per sloga akys vos prasimerkia.bet buvom siandien pas gydytoja-kaip ir viskas einasi taip kaip turi but

Atsakyti

:D  tai paviešink iš karto, ką didinai, ką mažinai.....

kelio operaciją darė :D

 

bitkoinų prašo :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olaiva: 09 gegužės 2017 - 16:11

Kristina pasipuošei ir save, tik tas mandrumas subtilus. O kad to tinklinio projekto ėmeisi, tai didžiulė pagarba. Kantri tu, darbšti ir gabi. Nors gal kartais verčiau pasakyti ne - dėl savo nervų sveikatos :).

Nežinau ar pasipuošiau :D bet rengtis kažką tai reik. Geriausia tai būtų kokį bulvinį maišą, bet kad ir galvą dar dengtų :B

Šįkart svarsčiau, kad kai papuls kokia nesąmonė net į kalbas neisiu.

Dar vieną nervų ėdiką turiu. Reik pasiruošt paskaitai bedarbiams apie mezgimą :blink: pageidautina ~3val šnekos  :lol:  :oh: 

Atsakyti

Na mezgejos gali pliurpt ir ilgiau.bet ka tiek laiko pasakot tiem kas neturi supratimo ir ko gero ne nerupi

Atsakyti

mano  vyresnelio  pieniniai dantukai priekiniai dygo  pilki ir nutrupejo. oj kiek nervu buvo, koki tie tikrieji isaugs... o nutrupejo nuo antibiotiku. labai seniai tas buvo, tai ir pavadinimas isgaravo gal koks ampicilinas  tada  buvo skirtas itarus ausu uzdegima, kuris sutapo su   dantuku dygimu  8- 9  men  amziuje .

Atsakyti

 tipo ciuciką auginsit dėl vilnos :hmm:

dėl dukros :4u:

apie virusus baisybių papasakosiu..... senų jau.

giminaičio dukra prieš porą metų (kai merginai buvo apie 3 metus) turėjo kažkokį virusą neaiškų, kai sukilo temperatūra smarkiai, lyg bėrimų atsirado, įtarė meningokoką, bet kadangi gavo iškart antibiotikus, tai ir neaišku kas ten buvo, net gydytojai nesiiėmė prognozuoti. tai va, po kelių savaičių vaikui nukrito nagai, ne visi, ir dantukai subyrėjo. neaišku, ar nuo stiprių antibiotikų ar vis tik virusas taip paveikė.

a kodėl pasakoju, nes ta mergaitė savaitgalį šventė 5 metukų jubiliejų ir šventės metu iškrito dantis. krūminis. kuris šiaip mano žiniomis ir atmintimi turėtų kristi gerokai vėliau. spėju, kad tai susiję su to viruso liekamaisiais reiškiniais.....

Iš tiek toli labai sunku jau spėt kažką, nes anas atvejis gali būti ir nuo antibiotikų, nes kai kurie turi neigiamos įtakos kalcio apykaitai, ir nuo kai kurių virusų išprovokuotų reikalų. Bet.... Po tiek metų liekamųjų reiškinių nebeturėtų būti. Dantų dygimas, kaip ir pieninių kritimas gali būti labai individualus reikalas. Kartais gali ir vos ne pusė iš karto iškrist ir išdygsta nauji sveikučiai. Bet su tokia priešistore patikrinčiau, ar tikrai viskas gerai su kalcio ar kitų mikroelementų apykaita šiuo metu (pas vaikų endokrinologus)  :mirksiukas: 

Atsakyti

Abelo :4u:  šiaip nesitikėjau,kad pakomentuosi. Kiek pamenu, mama kažką kalbėjo apie kalcio tyrimus tada, anksčiau, bet parekomenduosiu ir dabar. 

Visokių keistenybių yr. Tokiais momentais suvokiu, kokia esu laiminga, kad mano vaikai jų nepatyrė. Nors.... viena dukrytė, tik išleista iš neišnešiotų naujagimių skyriaus turėjo stiprų plaučių uždegimą, irgi įtartas meningitas....bet buvau labai jauna ir nesuvokiau viso baisumo, tiksliau net minties neturėjau apie blogiausią. Nors nuo tokio kraujo blogo, kūdikiui supūliavo hemangioma ant klubo....ai, tfu tfu tfu, tai jau buvo labai labai seniai.

Atsakyti

Tai kad gal kartais atsigręžus atgal būna baisiau, pagalvojus kas galėjo atsitikt, nei tuo  metu, kai viskas vyksta. Gal visi rūpesčiai užgožia baimę, jau esi tame, nieko negali pakeist ir tik darai tai ką reikia. Man buvo situacija, kai mažoji buvo 3 mėn. Vaikai susirgo kažkuo panašiu į kokliušą. Viena gydytoja sakė, kad kokliušas, kita, kad ne, o kažkokio tyrimo nepadarė, tai net nežinau kas ten buvo, bet kosulys buvo žiaurus iki vėmimo ir ilgai tęsėsi. Vieni gavo antibiotikų, kitus gydžiau savo metodais - sirgo visi vienodai ilgai. O kai paėmė mažąją, tai tai komplikavosi į bronchitą ir priepuolių metu neatgaudavo kvapo iki pamėlynavimo, tik tam tikroje padėtyje surietus ją pavykdavo vėl padėt atgaut kvapą. O mano vyras tuo metu buvo užsienyje, dėl mažosios priepuolių negalėjau net iki vaistinės nueit, nes net užmigdžius negalėjau žinot, kad neprasidės priepuolis. Ir  visą laiką neįsivaizdavau kas bus, jei reikės važiuoti į ligoninę, kur reikės kitus vaikus palikt.  Bet kažkaip išgyvenom, pasveiko. Ir visą situacijos baisumą pradėjau suvokt tik paskui prisimindama, kaip buvo.

Atsakyti

Žiema gegužės mėnesį, kai pats ievų žydėjimas būdavo  :blink: 

Tetraciklinas, oletetrinas kūdikiams dantis pakenkdavo, gentamycinas-klausą. Bet šiais laikais tokie jau nebeskiriami.

Kerpena labai gerai pastebėjai-kartais, kai pagalvoji, kuo galėjo baigtis  :blink: . O tuo metu- darai viską ką gali, ir tiek...

Dropsų šio to norėčiau. 

Su Siūlų dama kažkaip sudėtingai užsakinėti man gavosi, nebenoriu iš ten, nors ir šalia ji.

Atsakyti

Žiema gegužės mėnesį, kai pats ievų žydėjimas būdavo  :blink:

 

Tetraciklinas, oletetrinas kūdikiams dantis pakenkdavo, gentamycinas-klausą. Bet šiais laikais tokie jau nebeskiriami.

 

Kerpena labai gerai pastebėjai-kartais, kai pagalvoji, kuo galėjo baigtis  :blink: . O tuo metu- darai viską ką gali, ir tiek...

 

Dropsų šio to norėčiau. 

 

Su Siūlų dama kažkaip sudėtingai užsakinėti man gavosi, nebenoriu iš ten, nors ir šalia ji.

Pataisysiu - skiriamas ir dabar. Esant inkstų uždegimui vaikams (net ir kūdikiams) į veną patvirtintas protokolais pirmo pasirinkimo vaistas. Nors pasaulyje vis dar kelia daugybę diskusijų, tačiau naujausi tyrimai rodo, kad klausos sutrikimo neviršijus dozių ir gydymo trukmės neįtakoja.

Taip pat kartais pridedamas prie kitų antibiotikų esant labai sunkioms infekcijoms (visokiems kraujo užkrėtimams ir pan.), norint išplėsti gydymo antibiotikais spektrą.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abelo: 09 gegužės 2017 - 21:53

senais laikais , kai mano sesė buvo maža ir labai ligašiukas, tai skirdavo vos ne pirmu pasirinkimu. Ir to tetraciklino ir eritromicino gavo bele kiek, tai dantys geltoni ...Ir prieš kokius 20 metų gentamycinas  dar labai plačiai buvo taikomas, dabar- taip-- sunkiais atvejais.

Atsakyti

Baisius dalykus prisimenant, kai mano dabar dešimtmečiui buvo gal 2,3 m vos neišėjau iš proto dėl klaidingai bandytos pripaišyti kraujo vėžio diagnozės. Per tą laiką, kol laukėm tikro atsakymo nepražilau, bet žuvo tiek nervų ląstelių, kad mečiau antrą magistrantūrą pačioj pabaigoj. Tiksliau, atidėjau, bet taip niekada ir nebaigiau, ir nebenoriu. Liko 3 skolelės nedidelės ir magistrinis. Tas vaikas nuo tada man tapo ypatingai brangus.

kai pagalvoji, kad žmonės senais laikais galėdavo laisvai įsigyti antibiotikų... Aš pati nuo besikartojančių anginų eritromiciną pagerdavau, kelis kartus, kol pagerėdavo. gal dėl to ir turiu lėtinį tonzilitą dabar...

Ristina - tu visa žvaigždė savam kaime :). Iš tikrųjų faina, kad pastebi ir vertina. jeigu patinka ir apsimoka, kodėl ne. Man tik su amžium atėjo išmokimas pasakyti ne tam, ko aš iš tikrųjų visai nenoriu. Mokytis megzti tuos, kas tikrai nori - vienas dalykas, pasakoti apie mezgimą tiems, kas nežinia ar nori...

Turiu naują sijoną, naują bliuzelę, bet dar reikia ir ko šiltesnio ant viršaus būtinai. O per rytdieną turbūt nebeįsigysiu. Nors gal pabandysiu kažkaip į vieną vietą sulakiot.

Pomidorai rizikuoja šiltnamyje. Katuk - jeigu nušals tie, kurie pasodinti šiltnamyje jau nuo sekmadienio, tai nieko nebeatliks... Gal ryt lėksim naktį žvakių degt ar kitokio apšildymo organizuot, eina peklon, koks keistas pavasaris, tokio nebeatsimenu...

Atsakyti