Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Katuk, o sisteminė raudonoji vilkligė tikrai atmesta? Nes šita linkusi atsinaujint ar paūmėt be saulės. Yra kraujo tyrimas anti-dsDNR specifinis vilklogei (jei teigiamas - yra liga, jei ne - nėra).

Ir kaip skaitei, būtinai reguliariai sek skydliaukės veiklą (nepamenu ar dareis tyrimus, kai čia visom pripaišėm patologijas) :)

Atsakyti

nu Abelo, antrą kart šiandien man pagelbsti :4u:  ačiū. noriu šiandien kažko spalvoto.

įsidėjau net makadamia pora suknelių trikotažo, mėlyna ir raudona. bet dar sprendžiu, ar jų man reik. neturit niekas? kad papsakot patirtį

Atsakyti

Abelo, nu gėda man totali. ruošiuosi tiems tyrimams jau kokius du  mėnesiu, ir niekaip nenueinu jau kasdien pagalvoju, tai reiškias tuoj nueisiu. čia matyt irgi autoimuninio tiroidito požymis - atidėliojimas 

dėl vilkligės konkrečiai nesityriau, bet ėmė biopsiją Lapinskaitė iš pažeistos vietos, patvirtino 100 proc tą R.E.M. paskaitinėjau tavo nuorodas, kažkokie ten kūneliai pasireiškia ir pasimato.  ir vaistai jos paskrti momentaliai suveikė. tik įdomu tai, kad paskutinį kartą dėmės "išlindo" biškį kitoj vietoj ir reikia eit vėl pas Lapinskaitę.... o ten reik sėdėt pusdienį.... vistiek nueisiu kada nors, bet vėlgi atidėlioju. galvoju, gal reiktų pasidaryt tuos skydliaukės tyrimus ir su jais nueiti, gal ji kažkaip susietų tuos reikalus....

dar keli klausimai medicinine tema. asmeniniai. bandžiau skaityt apie tą Hašimoto tiroiditą. kuris man kaip ir diagnozuotas, bet labai ankstyvoj stadijoj, antikūnų buvo daug, bet ne per daugiausia. kiek skaitau straipsnių, tai po vieno-dviejų sakinių komentaro apie šitą, pereina prie skydliaukės funkcijų sutrikimų:hyper, hipo. kaip čia yra? ar vienas pats tas tiroiditas niekaip negali egzistuoti? ir ką su juo daryti, jei gydoma skritingai hipo ir hyper funkcijos. aš kiek pamenu, vaistų jokių neskyrė, nu nes rodkliai dar ne kriziniai. vienintelis atsargumas - vengti jodo.  tai vat ir surišu dvi ligas į vieną, vengti saulės + vengti jodo=jokio pajūrio :D

Atsakyti

Apie tiroiditą. Tai skydliaukės uždegimas, jei randami antikūniai - autoimuninis, pvz., Hashimoto tiroiditas. Tai čia skydliaukės būklės apibūdinimas. Kiekvienas uždegimas gali sąlygoti funkcijos sutrikimą, ką atspindi hormonai. "Vienas pats" tiroiditas gali būt, jei skydliaukės hormonai (TTH, FT4 ir FT3) yra normos ribose (dažniausiai ligos pradžioje). Kuo daugiau antikūnių, sukeliančių skydliaukės uždegimą (anti-TPO), prigamina organizmas, tuo prastesnė tampa skydliaukės funkcija (nors nebūtinai, nes kiekvieno organizmo konpensacinės galimybės skirtingos). Dėl to radus antikūnių, reikia reguliariai (kas 6-12mėn.) tirti hormonus, kad laikų pastebėtum, kai jų ims trūkti. Paprastai antikūniai sukelia hipotirozę, nes tiesiog keičia skydliaukės ląst. veiklą ir jos nebegamina hormonų, o tiesiog auga ir dauginasi (didėja pati skydliaukė).

Tavo atveju (nuotaikos nebuvimas, atsinaujinusi REM be saulės, akių sausumas) gali ir būti ženklai, kad ima trūkti skydliaukės hormonų, atsiranda hipotirozė. Pasidarai tyrimus ir žinai, kas darosi. Gydymas - L-tiroksinas (hormonų papildymas). Įrodyta, kad jodas ir saulė gali skatinti tų antikūnių gamybą, todėl ir rekomenduojama vengti.

Iš natūralistinių priemonių: esu kažkur skaičius, kad padeda bepienė ir begliutenė dieta (bet tai tu taip beveik ir maitinies?). Man atrodo, yra net amerikoniška knyga ta tema. Bet tiksliau nesidomėjau ir mokslinio pagrįstumo netikrinau. Jei norėsi, galėsiu vakare paieškot, kur aš ten skaičiau :)

Atsakyti

Kaip saulėta...  :wub: 

IMG_0006_medium2.JPGIMG_0726_medium2.JPGIMG_8732_medium2.jpegIMG_9124_medium2.JPG

IMG_0990_medium2.jpg

Atsakyti

Abelo, neeiškok, nebent pačiai įdomu.

iš tikrųjų, viskas taip ir yr, kaip surašei. buvo rasta antikūnių, kiti rodikliai normoj, dėl to gydymo neskyrė, tik tikrintis liepė, ko aš blyn nedarau :B  vsio, jau eisiu, tikrai.

aš nevalgau tik pieno, gliutenas, deja, egzistuoja. bet tikrai, kai tik mečiau valgyt pieną, buvo smarkiai viskas pagerėję, beveik visi simptomai, priskiriami tai ligai, dingę. bet, kai pernai  buvo bėdos su tėveliu, tuo pat metu ir auto gedimai, viskas vainikuota praradimais, tai vat sugedo visiškai man organizmas, o prie to pačio ir vis ko nors pieniško įmesdavau.....žodžiu, tu iš tikro labai tiksliai viską suvardijai.... eisiu daryt išvadų :fool:

Šarange, gražiai mezgi :4u:

Atsakyti

atejau pacypt is laimes, per savaite is skaru uzsidirbau minimuma, net jei si menesi tiek ir bus, esu beproto savim patenkinta. Tik atsargas isslave visas ir dar uzsakymai keli, nors kojom megzk

Atsakyti

Kaip saulėta...  :wub:

IMG_0006_medium2.JPG

Bet tikrai... :wub:  kaip gražu :bigsmile:

Atsakyti

Labos, neatsimenu ar sveikinausi

Panasiai kaip cia kazkas minejo paskaitau, patiktuku pridelioju o parasyt ir nelieka upo

Nelabai ka cia ir parasysi, mezgimo fronte nieko naujo, ta pati suknele,  mezgu, neuzkniso bet jau noriu megzt sau...planu simtas milijonas, nespeju visu noru uzsirasyt

Baisia laukiu knjt pro uzsakymo..nu nes siulu gi neperku 

Pavargus kazkokia jauciuos  bet gal del mankstu, nugaros raumenys padirbejo tai ir nuovargis toks kazkoks nugarinis, norisi susisukt i kamuoliuka ir taip patunot, bet taip megzt  ne itin patogu 

Tas geltonas tai uch tikrai dailus ir rastas ir spalva

Atsakyti

Sveikos.

Neriu pagal šitą schemą Kairėj, nr 3: 

Priedas  schema.JPG   185,25KB   2 Parsiųsta kartų

Man čia taip išplatėja, kad gaunasi tiesiog volanas, nors to neturėtų būti. Ką darau ne taip?

34045632690_f0fcd455a3_b.jpg

Atsakyti

gal pertankiai  ta rasta prie praejusio primontavai :hmm:gal ne i kas antra o i kas trecia reikejo montuot  :hmm: 

Atsakyti

gal pertankiai  ta rasta prie praejusio primontavai :hmm:gal ne i kas antra o i kas trecia reikejo montuot  :hmm: 

Viską dariau pagal schemą.

Tai dabar nuardžiau iki pirmos vėduoklės ir kitose eilėse jas nersiu ne platintas, kaip schemoj, bet tokias pačias, kaip pirmoj eilėj. Žiūrėsiu, kas gausis.

Atsakyti