Šiandien dariausi gliukozės tyrimą. Rodė 3.2. Nors prieš 3 valandas buvau uogienę valgius
Geras tas tavo cukrus, tik tikslo tirt pavalgius bet ko,tai nėra ;) jei tikėjais didelio, tai pikas būna 2val.po valgio, o paskui pradeda kristi iki normos. Bet jei buvo tik greiti angliavandeniai ir ne puslitriakas, tai po 3val. jau seniai viskas įsisavinta ;)
Liniuka ale tas pas tave cukrus žemiau normos beveik, gal labai sportavai vakar?
nors...man kai suvalgau kažko saldaus po kurio laiko užeina jausmas panašus į cukraus nukritimą (iš aprašymo nes niekad tokiu laiku netyriau, bet rankos kojos dreba, širdis kala ir t.t.)
o pvz iš vakaro nevalgius būna 6..nu daugokoka šiaip, neprisiruošiu tolerancijos tyrimo pasidaryt dėl šventos ramybės
gal Abelo ką pakomentuos
Reik pasidaryt toletancijos testą dėl ramybės, nors 6 ir mažai tikimybės, kad bus didelis, bet jau yra.
Dėl nukritusio cukraus simptomų, tai visko gali būt, kad taio ir yra. Nes jei valgomi TIK greiti angliavandeniai ir dar nedideliais kiekiais (keksiukas vietoj pietų alkiui apmalšinti), tai jie labai greitai pasisavina ir sunaudojami, po to būna vadinamas rikošeto fenomenas - iš inercijos organizmas toliau savinasi gliukozę, kurios pertekliaus jau nėr, tai nukrenta, jaučiamas alkis.
Man tai džiaugsmą . Nors kai pastoviu už nugaros ir suprantu, kad nieko nespėju suskaičiuoti, tai ir baisu, ir džiugu. Šiaip tai vaikinas 1 kartą per savaitę mokykloj paskaičiuodavo ant durniaus, pateko į respublikinį finalą, nuvažiavo vaistų nuo temperatūros prigėręs, užėmė 14-tą vietą ir ... užsikabliavo. Per mėnesį skaičiavimo kasdien po truputį - pasigerino rezultatą 3000 taškų ir su tiek būtų pakliuvęs į tarptautinį finalą . (Čia aiškiai parašyta netgi kaip prisijungti, kam iš vaikų gali būti įdomu http://www.delfi.lt/...d?id=22167097).Ta proga jau "pralošiau" jam kompiuterio pelę, dabar dar reikia ausines nupirkti, o toliau buvau gudresnė - su kiekvienu pasiektu nauju tūkstančiu siūlau eurų - už 11 000 - 11 eur, už 12000 -12 ir pan. .
Kiekvienos kalbos mokymasis lavina smegenis, mąstymą ir pan. Jeigu mokaisi . Kaip mokiusis abi kalbas, galiu pasakyti, kad ispanų ir italų kalbų mokymuisi padeda abi kalbos, nes gi romaniškos jos . Faina būti gudria ir suprasti senovinius posakius, bet ir tiek to. O prancūzų - gyva kalba ir praversti gali žymiai plačiau, tai aš net nesvarstyčiau. Vaikui didesnė motyvacija bus mokytis gyvą kalbą, nes lotynų mokymąsi kažkaip sunku konkrečiai pagrįsti. Medikai, teisininkai, kalbininkai bet kuriuo atveju jos mokosi paskui universitete.
Įspūdingai skamba vaiko pasiekimai!
O dėl kalbų visiškai pritariu. Nenaudinga ta lotynų jau net ir medicinoj nelabai ;) iš tradicijos ir inercijos dar įsikibę. O kalbas mokytis tai kuo daugiau jų moki, tuo sekančia išmokt lengviau, jei mokaisi ;)