Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Katuk, rezidentė aš vis dar :) birželio mėn. baigiu vieną specialybę ir pradėsiu kažkaip dirbt savarankiškai :) o šiaip pas mus žmonės gi nepratę gerus dalykus išsakyt, tai todėl girdisi tik visokios pastabos ir nepasitenkinimas, o jei kas ir galvoja gerai, tai laiko savaime suprantamu dalyku ir nepratę pagarsint. Čia tikriausiai toks mūsų bendras mentalitetas. Ir dar skirtumas yra, kai kalbi akis į akį ir tuo momentu fitruoji informaciją (ypač paauglystėje), kažką fiksuoji, kažką ne. O kai parašyta, tai gali grįžt ir paskaityt dar kartelį, ar kažką pasitikslint, duot sau laiko suvirškint info ir pan. Tai ir tas suvokimas kitoks. Aš irgi tikiuos, kad ilgainiui išmoksiu labiau suprast savo pacientus ir kad jie lengviau supras mane :)

Rasyte, o www.siltassiulas.lt žiūrėjai? Ten yra keli ploni variantai, bet kaip su spalvom, tai nežinau.

Atsakyti

Kalcio tik arklines tabletes žinau ir dar sirupas vaikam yra, bet tai suaugusiam ten pakuotė keliom dienom tik :) o miltelius žinau, kas geria su apelsinų sultim ir labai džiaugias. Gali pabandyt.

Atsakyti

Rasyte, as jaučiu, kad pas savo drakių rasčiau visų tau reikalingų spalvų  :unsure: Gal tik tokios šviesios smėlinės neturiu, bet ją galima pieno balta keisti..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lace: 19 balandžio 2017 - 21:02

Ai, dar gi kramtomos tabletės yra su skoniais - Calcigranas.

Atsakyti

Calcigraną dabar Aušra kremta, tai man jos labai gaila, kaip kankinasi  :) 

Aš dar vieną medicininį klausimą turiu - ar gali atopinio dermatito priežastim būti žvynelinė? Aušrai ant vienos rankos tokios negražios šerpetojančios egzemos žiemos metu. Vasarą arba visai išnyksta arba minimaliai matosi. Alergiją kaip ir atmetėm, kraujas visai nerodo alerginio fono, alergologas darė vietinius mėginius dažniausiems alergenams - nieko.  Kai tepa bepantenu, kažkiek gerėja, bet nepraeina.

dar mūsų šeimos gydytoja tokią hipotezę iškėlė, kad gal čia nuo vitamino D trūkumo ( tyrimą darėm, tikrai labai žemas), geriam dabar. Bet man ramybės ta žvynelinė neduoda, vyras ją turi ir vyriausia dukra.  :unsure: 

Atsakyti

Calcigraną dabar Aušra kremta, tai man jos labai gaila, kaip kankinasi  :)

Aš dar vieną medicininį klausimą turiu - ar gali atopinio dermatito priežastim būti žvynelinė? Aušrai ant vienos rankos tokios negražios šerpetojančios egzemos žiemos metu. Vasarą arba visai išnyksta arba minimaliai matosi. Alergiją kaip ir atmetėm, kraujas visai nerodo alerginio fono, alergologas darė vietinius mėginius dažniausiems alergenams - nieko.  Kai tepa bepantenu, kažkiek gerėja, bet nepraeina.

dar mūsų šeimos gydytoja tokią hipotezę iškėlė, kad gal čia nuo vitamino D trūkumo ( tyrimą darėm, tikrai labai žemas), geriam dabar. Bet man ramybės ta žvynelinė neduoda, vyras ją turi ir vyriausia dukra.  :unsure: 

Iš rto, ką papasakojai labai labai kvepia žvyeline, o ne jokiu atopiniu dermatitu :( ji ir turi pagerėt vasarą, nes net gydymui kartais skiriama fototerapija (tam tikro ilgio bangų soliariumas). Būna jos įvairiausių sunkumo laipsnių. Rekia gero dermatologo konsultacijos arba vaikų kardiologo kons. (jie prižiūri reumatines vaikų ligas, kol nėra vaikų reumatologo specialybės - bus už 1-2 metų), nes šalia gai būti ir įvairiausių sąnarių skausmai, sąlygoti žvynelinės :(

Atsakyti

Santariškėse žinau gyd. Skirmantę Rusonienę, vaikų reumatologė (viena iš kelių ant LT kol kas), tik nežinau, ar ji kur dirba poliklinikoje.

Atsakyti

Rasyte, as jaučiu, kad pas savo drakių rasčiau visų tau reikalingų spalvų  :unsure: Gal tik tokios šviesios smėlinės neturiu, bet ją galima pieno balta keisti..

Kazkaip net nesmagu.. per daug vargo su atvyniojimais, siuntimu i kauna :unsure: Bet jei eisi pro drakiaus guoli, uzmesk aki :wub:

Rasyte, o www.siltassiulas.lt žiūrėjai? Ten yra keli ploni variantai, bet kaip su spalvom, tai nežinau.

Neradau nieko :hmm:

Atsakyti

Ačiū  :4u:  suprantu, kad ne diagnozes dalini, bet man šiuo metu būtent reikia kažkokių idėjų, stumtelėjimo, kuria čia linkme ieškoti priežasčių, atmesti mažai tikėtinas ir kažką daryti. Nes diagnozė "neaiškios kilmės atopinis dermatitas" mane varo į pasiutimą.  :oh: Forma pas ją tikrai nesunki, sąnarių skausmų nebūna. Ieškosiu gero dermatologo  :ax: 

Atsakyti

Kazkaip net nesmagu.. per daug vargo su atvyniojimais, siuntimu i kauna :unsure: Bet jei eisi pro drakiaus guoli, uzmesk aki :wub:

Argi čia vargas? Aš pati visai neseniai pasiguodžiau  Nitei, kad nerandu tinkamos spalvos siūlo ir man per dvi dienas buvo suorganizuota "greitoji pagalba" su keliais spalvų pasirinkimais.  :wub:  ta mezgėjiška draugystė yra nereali  :wub: jokia geriausia draugė ar vyras nesupras kaip žudo jausmas, kai yra idėja, nugaroj kablys, o siūlo tinkamo nėra  :oh: 

Atsakyti

Ieškodama dermatologo būtinai pasiklausinėk apie santykius su vaikais :) nes kartais geras suaugusiųjų dermatologas nėra labai geras tų pačių ligų žinovas vaikams. Atskirų vaikų dermatologų nėra. Arba dar geriau ieškotis tokio, kuris specializuojasi žvynelinėje ir turi daug tokių įvairaus amžiaus pacientų. Aš deja, apie dermatologus nieko nežinau, reomenduot negaliu :(

Atsakyti

Susirasiu, ačiū. Mano vyriausia dukra Santariškėse dirba, anyta - chirurgė poliklinikoje, tikrai bendrom jėgom kažką sugalvosim  :) 

Atsakyti