Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Oficialus ir mokamas pirmas :rolleyes: ačiū  :mirksiukas: 

Paskutiniu metu laabai daug gaunu žinučių įvairiais mezgiminiais klausimas. Todėl šovė mintis parašyt aprašą. Nepasiteisins ir nereik. Buvo įdomi patirtis.

Linkiu, kad pasiteisintų  :4u: 

Atsakyti

Tai taip imt ir varyt tiesiogiai pagal aprašymą, ale "apmeskite tiek ir tiek akių ir megzkite tiek ir tiek eilių" taip nedarau niekada  :)

nu tai kad visos mes panašiai :rolleyes: 

va, Olaiva, randa kokį įkvėpėją mezginį, o rezultate lieka iš to įkvėpėjo tik sagos pvz :D

o tai ta programa supaišo pagal tavo išmatavimus?

Atsakyti

va kaip tik dabar mezgu is va tokio siulo,pagal sito megztuko aprasyma,bet su tokia pyne prieky.o kas gausis,bus staigmena :D

DSC_3291_medium2.JPG

lagrassematinee1_medium.JPG

4-2_medium2.jpg

Atsakyti

Man tai visada buvo ir bus mistika tie aukštosios mezgimo matematikos skaičiavimai :D Tundra. Viską mezgu iš akies, o paklodiniai aprašymai net nukrato, tiesiog niekaip negaliu perlipt per save ir net pažvelgt į juos, pripažįstu tik mezgimo raštų schemas  :rolleyes: 

Matyt, mano mezgimo šaknys neteisingai padėtos, nes kai aš pradėjau megzti nebuvo jokių aprašymų, turėjau keletą raštų knygų, pagrindinė "500 mezgimo raštų " ir fantaziją, dar mama pakonsultuodavo ir niekad nieko pati net neužsirašinėdavau, tiesiog atsimindavau kiek kuriam megztiniui dėdavau akių ir pvz. pažasties ar kaklo išėmimo taktiką turėjau atkaltą.

Atsakyti

Koks marmurinis meginukas :bigsmile:

Masininio mezginio be pavyzdelio as irgi neisivaisduoju :D

Atsakyti

Man tai visada buvo ir bus mistika tie aukštosios mezgimo matematikos skaičiavimai :D Tundra. Viską mezgu iš akies, o paklodiniai aprašymai net nukrato, tiesiog niekaip negaliu perlipt per save ir net pažvelgt į juos, pripažįstu tik mezgimo raštų schemas  :rolleyes: 

Vat aš irgi taip pat. Atsidarau, jei shemos nėra, iš karto uždarau. Toks vaizdas, kad aprašymams esu alergiška.  :D​ 

Atsakyti

Tiesa, aš kalbu apie mezgimą virbalais. Mašina tai kita respublika, viską užsirašau ir jei iškart numezgzus neužsirašau tai amen, kitą dieną jau nieko nebeprisimenu... Tai va pagal tuos aprašymus paskui ir kitus mezgu, tačiau tie mano aprašymai irgi panašesni labiau į užkodavimus, negu aprašymus :D Dėl to mėginukus su mašina mezgu irgi ne visada ir labiau ne dėl dydžio apskaičiavimo, nors mašina su dydžiu į lankas tai labai lengva nuvažiuot ir dažniausiai viskas paaiškėja jau per vėlai, net ir nuėmus nuo mašinos gabalą ne visada įmanoma suprast ar gerai ar ne  :oh: 

Atsakyti

Matyt, mano mezgimo šaknys neteisingai padėtos, nes kai aš pradėjau megzti nebuvo jokių aprašymų, turėjau keletą raštų knygų, pagrindinė "500 mezgimo raštų " ir fantaziją, dar mama pakonsultuodavo ir niekad nieko pati net neužsirašinėdavau, tiesiog atsimindavau kiek kuriam megztiniui dėdavau akių ir pvz. pažasties ar kaklo išėmimo taktiką turėjau atkaltą.

nu mano mezgimo pamatai irgi padėti tais laikais, kai nebuvo schemų. turėjom dvi knygas su raštais, bet vienoj tai raštų aprašymai buvo be paveiksliukų. vistik matyt su fantazija  man ne kas, nu nes kažko naujo sugalvot nemoku. pvz megzti nuo viršaus megztinį išmokau tik šiais laikais, nebūčiau pati sugalvojus. o jau apie besiūlį mezgimą net nekalbu, ir su atmintim man prastokai, ypač jei tenka paardyt ir pradėt iš naujo, tada niekaip negaliu prisiminti, kuris variantas dabar ant virbalų. o dar jeigu siūlas tamsus ar koks nors "neįskaitomas", kai negali ant mezginio pasiskaičiuot. arba vieną rankovę nuo kitos skiria koks mėnuo ar daugiau. prisimėtau tik man suprantamų kažkokių špargalkių :D  su skaičiukais ir trikampiukais, brūkšniukais ir pan.

spėju, akd MB mezgtinį ir teko paardyt nemažai dėl tos mano "kreivos akies". kai ji rodo vienaip, o realybėj visai ne tas gaunasi :D

Atsakyti

Vat su skaičiavimais, aprašymais - aš kaip Šarangė. Tik mane kaimynė konsultuodavo, o mama pramoko iš manęs megzti :). Pasitikslinu kokią detalę, kur man neaišku, jeigu yra aprašymas, jeigu ne - pati suimprovizuoju, ilgius pločius pagal save priburiu. Ne visada pavyksta, bet gi net didžiosioms skaičiuotojoms ne visada pavyksta. Tiesa, esu mezgusi ir pagal aprašymus, nes iš principo norėjau juos perprasti, kažkada užsispyriau ir viskas. Bet max 3 lapai manęs dar nepurto. O kai kurie yra ir 10, ir 20 lapų - vajėėėzau... Esu pirkusi kažkokios kojinės kulno aprašymą - na, suintrigavo, bet kai pamačiau tą kalną lapų, supratau, kad niekada neperskaitysiu...

Atsakyti

Visiskai apie mane rasai :D man aprasymai tai kazkoks kosmosas, skaitau ir puses nesuprantu, nors trb jei kas gyvai parodytu, butu aisku kaip 2x2 :D Ir tai yra bene vienintele priezastis kodel as vis dar neturiu kisenetosios... :D :rolleyes:

Atsakyti

Sveikos,

Mačiau daug gražių mezginių paskutinėm dienom įkeltų.

O pati nieko nemezgu ir šiaip kažkokioj pilkojoj zonoj gyvenu.

Aš nors ir matematikė mezgime ne taip jau daug skaičiuoju. Pavyzdėlius jei ir mezgu, tai  dažniausiai neskalbiu, nelyginu, o tik primetu kiek man akių reikia ir išardau.

Gal kuri žinot, kur apie mezgimo mašinas galima pasiskaityti, kaip išsirinkti pagal savo poreikius, kokie privalumai, trūkumai, kur žiūrėti, į ką dėmesį kreipti?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 18 balandžio 2017 - 12:25

As pagal meginukus paskaiciavus VISADA labai nuplatinu...

Zodiniams aprasymams irgi esu alergiska, nors kartais mezgu ir pagal juos

Atsakyti