Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Mano mama visai neblogai siuvo (ir tebesiūna), o mano močiutė savam kaime buvo pagirta tarp moterų :D nes puikiai pasiūdavo liemenukus  :D 

O aš bijau norėt siūt, nes tada mezgimas nueis į antrą planą. Ir pradės namuos kauptis audiniai :B kas yra total košmar mano aplinkai  :B 

Atsakyti

Sveikos, prisiduodu ir aš.

Šventės buvo - darbas... Namai, vaikai, maistai, augalai... Na, pastarieji tai gal labiausiai džiugina su vaikais :). Visokie giminių lankymai, valgymai. Kažkaip jau ne pirmi metai sugebu neapsivalgyt iki dejavimo, tuo džiaugiuosi. Bet vis tiek aktualus straipsnis: http://www.sulieknek...yti-griezta-ne/ .

Megzt nemezgiau. Tiesiog ilsėjausi, kai rasdavau tam minutėlę.

Džiuagiuosi už tas, kurios mezgė, nusimezgė ir nepatingėjo parodyti :4u: .

Ristina specialus balionas - su nauja pradžia :4u: . Šaunuolė tu ir linkiu sėkmės šita kely :4u:

Atsakyti

Ligvitos skara ispudinga. Ir rastais, ir dydziu.

Cia optine apgaule, nera ji didele 205*95cm, mano standartinis dydis 180-190*75-95cm

Labas rytas,

Ant pleduko pabandziau issiuvinet zuiki, klausiu Manto aisku, kad cia zuikis ar labiau panasu i parseli?

Sako, zuikis zuikis, parselio uodega panasi i VYNATRAUKI :D

Atsakyti

SU praejusiom sventem mergaites :4u:

Zuviukai :wub: tavo ikriukas su visais mezginiais ir siuviniais :wub:

Ligvita, raudonoji skara nereali.. nu bet man grozis ant bobu.. o va ant peciu gyvai jau man bobutiska :unsure: po kaklu . pasislepia puse grozio :D

Saranges mezginiai seniai jau nugulde po suoliuku.. tai nieko ir nebesakysiu :wub: :B

Kazkokia nesamone su orais LT..kita savaite griztam su mazike.. tai kaip reikes rengtis? Norgei visa ziema pravaiksciojau su conversais, kiba i LT vaziuojant pavasari reiks ieskot siltesniu batu :hmm: :unsure:

Siulu is siulo galo taip ir neissirinkau..grazi busiu ir be ju :angel2:

Atsakyti

Priedas  IMG_20170418_110054_114.jpg   222,16KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Kadangi mezgu ne pirmus metus, siūlų ir virbalų storis praktiškai nekintami, tai tiesiog žinau, kiek reikia akių dėt, primerkus vieną akį įvertinu raštą ir pirmyn,  ...ne visada idealiai pataikau, bet labai pasitikiu savo akim. 

:sutinku:

Sveikos :4u:

Niekada nemezgu mėginukų :rolleyes:  Nebent raštą pasibandau. Akių skaičių pagal anksčiau megztus iš panašaus storio siūlo pasiskaičiuoju. Kiek esu bandžius pagal mėginukus - visada nugrybaudavau :D

:sutinku:

Sveikos :bye:

Atsakyti

va koks pavasaris

leaves221_medium.jpg

Atsakyti

Mezgu mėginukus. Visada. Tik žinau, kad man virbalais, gaunasi šiek tiek tankesnis mėginukas.

Mašina net minčių neturiu nemegzti mėginuko. Jei kada patingėjau - teko permegzt mezginį. Gaila man darbo :rolleyes:

Atsakyti

Sveikos  :4u:

Ačiū pakomentavusiom  :4u:

Katuk, turiu ir vienspalvių  :hihihi: , bet pereinamų spalvų bet kokie siūlai man gražesni už bet kokius vienspalvius. Jaučiu silpnybę margumui  :wub:

----------------------------

Be pavyzdukų pramezgimo neapsieina nei vienas mano projektas  :blink:  Gal kad nesu dar tokia patyrusi  :hmm:  Pirmas dalykas, pramezgu bent jau 3 skirtingų storių virbalais iš tų pačių siūlų, palyginu ir atrenku gražiausią man tankumą (kadangi kontroliuoti ir kaitalioti jį mezgant nemoku, tai tik išeitis atitaikyti idealų virbalų storį  :hmm: ). Antras etapas - apskaičiuoju kiek akių tenka 10 cm, kitaip nežinočiau nė kiek akių apmest  :unsure: Ką darau blogai - pavyzduko neskalbiu. Taip karts nuo karto gaunasi, kad tik išskalbus, nespėjus nė karto užsidėti, mezginys išsitampo ir visas darbas būna perniek  :oh:  Tai stengiuosi siūlus pirkti paskaičius atsiliepimus ir tiesiog neužsirauti ant tįstančių...

------------------------------

Vakar pradėjau naują darbelį, šį kartą išbandžiau spec puslapį mezgėjoms, kur galima suvedus savo matmenis ir pavyzduko duomenis vienu mygtuko paspaudymu gauti visą iškarpą ir visus skaičiavimus, kiek kur akių ir eilių megzt, kaip siaurint, kaip platint ir tt  :bigsmile:

http://www.mnemosina.ru/all-vikroiki

Aš apakus  :bigsmile:

Patikrinimui padariau visus skaičiavimus ant popieriaus, nugi sutampa  :bigsmile:

Tik tiek, kad bent jau tam modeliui, kokį aš rinkausi, buvo tik 2 laisvumo galimybės, ir siauresnioji versija uždeda apie 7 cm laisvumo, kas man pvz yra gerokai per daug, o galimybės be laisvumo ir "neigiamo laisvumo" nėra visai. Na bet vis tiek gerai  :victory2:

Atsakyti

Kazkokia nesamone su orais LT..kita savaite griztam su mazike.. tai kaip reikes rengtis? Norgei visa ziema pravaiksciojau su conversais, kiba i LT vaziuojant pavasari reiks ieskot siltesniu batu :hmm: :unsure:

Na bent jau aš savo vaikus rytais į darželį/mokyklą, jei matau nulį ar minusą ant termometro, rengiu žieminiais rūbais ir žieminiais batais, nesvarbu, kad jau pavasario vidurys  :)  Geriau šilti rūbai ir nesirgti, negu atvirkščiai  :)​ 

Atsakyti

As be zado likau, pabendravus su kaprizinga klinte telefonu, gavau pasiulyma paskambinti jai po darbo, nes nori pasiulyti man DARBA!!! Nes pasak jos gerai susitvarkiau su jos kaprizais... Sedziu ir isteriskai kikenu. 

Atsakyti

Vakar pradėjau naują darbelį, šį kartą išbandžiau spec puslapį mezgėjoms, kur galima suvedus savo matmenis ir pavyzduko duomenis vienu mygtuko paspaudymu gauti visą iškarpą ir visus skaičiavimus, kiek kur akių ir eilių megzt, kaip siaurint, kaip platint ir tt  :bigsmile:

http://www.mnemosina.ru/all-vikroiki

Aš apakus  :bigsmile:

Patikrinimui padariau visus skaičiavimus ant popieriaus, nugi sutampa  :bigsmile:

Tik tiek, kad bent jau tam modeliui, kokį aš rinkausi, buvo tik 2 laisvumo galimybės, ir siauresnioji versija uždeda apie 7 cm laisvumo, kas man pvz yra gerokai per daug, o galimybės be laisvumo ir "neigiamo laisvumo" nėra visai. Na bet vis tiek gerai  :victory2:

Nesidžiauk ta programa :D  ji neblogai apgaudinėja :D

Atsakyti