Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Sveikos,

Vakar sunki diena... tokia, kokios būna pas mane kokios trys-keturios metuose, nors iš esmės viskas gan sklandžiai ėjosi, neskaitant sulaužyto liežuvio :D

Šiandien puikus oras, savijauta ir nuotaika taip pat, artėja savaitgalis, tikiuosi, nieks nebesugadins reikalų, nors reikalų yra.... :D

Santykiai su mezgimu jokie jau visą savaitę, nors labai noriu dar pavirbaluot, ant sofos kampe nors ir pusiau kominė, o bet tačiau, neturiu rankinio mezginio, sugalvot jau nėr jėgų ir minčių vakare, prie bruolio prisėst irgi... Jau vos ne ta stadija, kad megzčiau bile ką iš bile ko, pvz vėl ripsu :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarangė: 23 kovo 2017 - 10:48

Donststop, šitą mezgi? http://www.ravelry.c...r-damn-princess

Visai idomiai taip  :hmm: 

20170114_100259_medium2.jpg

Atsakyti

Sveikos,

Saulesmeiles svajonės įgyvendinimas  :wub: turiu ir aš, tik daug mažesne  :rolleyes: 

Donstop pradėtasis labai idomus ir visai norėtinas. Ristinos paprastuolis  :super: 

Nesimezga  :oh: 

Siūlai 50g 300 ar labai jausis skirtumas  nuo 50g 280m  :hm: 

Atsakyti

Sveikos  :4u: 

Donststop, šitą mezgi? http://www.ravelry.c...r-damn-princess

Visai idomiai taip  :hmm:

Taip, jis čia  :bigsmile: 

Atsakyti

Sveikos,

Restar, Limit, dėkui už sveikinimus :4u:

Chu, ėjo ir praėjo...kadangi oficialiai apsiskelbiau sergančia, tai net pamegzti tą dieną gavau :D

Kad ir kaip stengiausi įjungti savo vaizduotę, bet šįkart niekaip to Ristinos užsakiminio meano ant savęs nepamačiau :D užtat tą antrąjį, paprastutį dar ir kaip :wub:

pati šiuo metu irgi mezgu, kaip įtariu neįtikėtino lengvumo oversaizinį daiktą, kol kas panašu, kad į kokius 250 g. įtilpsiu. kas reiškia, kad siūlo liks ir dukriuką apšiltinti :yahoo:

Apie linines skaras, turiu vieną pusskarę, kuri virto į nieką jau po pirmo užsidėjimo, tai geriausiu atveju, kartais prireikus įnešti spalvos į garderobą, susuku ją kaip kaklaskarę :rolleyes:

Atsakyti

Šiandien rodau dundagiuką, "modelis" pagavo įkvėpimą, visa fotosesija išėjo  :hihihi:

Šiaip darbelis tai ne itin vykęs. Pradėjau kaip sau, paskui perdarinėjau vaikui, vėl sau, vėl vaikui... Jei iš pat pradžių būčiau jam darius, gal būčiau įkalbėjus kitokią apykaklę darytis, bobiškokai išėjo, nors jam patinka  :laugh: Siūlų vos užteko vaikiškam, man niekaip nebūtų užtekę  :hmm:  Chmm, 940 m turėjau. Rankovėm vienodom irgi neužteko, ir atsargos "ant išaugimo" irgi mažokai...

Apie Dundagą - aš taip jos norėjau, taip svajojau, kokius 2 metus minimum, pagaliau aš ją turiu ir  :unsure:  Ne taip ji mane sužavėjo, kaip galvojau, kad bus. Planavau šią vasarą važiuoti į Dundagos kaimą, nusipirkti maišą siūlų iš fabriko, o dabar jau net ir nežinau, ar benoriu to maišo siūlų  :P

Va su Kauni gavosi meilė iš pirmo žvilgsnio  :wub: , o su Dundaga deja nea..

Dundaga lyginat su Kauni mano skoniui storoka (Kauni 8/2 idealus storis viskam), spalvų primakaliuota daug, sekcijos trumpesnis, darbas gaunasi dryžuotesnis, perėjimai ne tokie tolygūs... Megzt aišku smagu, spalvos greitai keičiasi, nenuobodu, bet ir siurprizai bemezgant laukia - 2 vienodo numerio sruogos buvo skirtingos tiek spalvų skaičiumi, tiek spalvų eiliškumu  :rolleyes: Vaikiškiems darbužiams tai gal ir joks trūkumas, o sau pabijočiau kažką rimto megzti, kai rezultatas toks neprognozuojamas  :unsure:

Žodžiu, nuotraukos

SAM_2730_medium2.JPG

SAM_2731_medium2.JPG

SAM_2738_medium2.JPG

SAM_2755_medium2.JPG

Atsakyti

Jau verksiu. Tą mano žaliąją suknelę turbūt kažkas prakeikė. Vėl ardyt reikia. Laimei, ne tiek ir daug, tik nuo viršaus iki pažastų. Bet jaučiu išardysiu ir rudeniui paliksiu. Nebegaliu nei į tą mezginį, žiūrėt, anei į vilną.

Reikia apsispręst, ką iš lino su šilku megsiu. O gal nersiu? Mirmizetos viena suknelė man atminty užstrigo, reikia eiti pasiieškot.

Atsakyti

Terazza, kokia žalia :hmm:

Dontstop, nu kažką tu čia pripasakojai bele ką apie Dundagą. aišku, kad skoniai visų skirtingi, bet ar bandei plonesnę Dundagą. jos išeiga žiauriai gerai, išskalbus siūlas 100 kartų pagražėja. storesnioji man pasirodė ne tokia, nors megzti ir nebandžiau iš jos. dėl spalvų atitaikymo, taigi kai dažai rankytėmis, tai ir gaunas nevienodos sruogos. čia ir su prabangiaisiais kokiais nors malabrigais tas pats. spalvas renkiesi pati :mirksiukas:  aš kai nemėgstu ryškalų, tai pas mane labai gražiai pereinančios spalvos supirktos.

tavo vaikino megztelis, pritariu, kažkiek moteriškas, ir įtariu, kad būtent dėl tokio modelio-pynių ir dar ratu platėjant. suorantu, kad siūlo trūksta, bet jeigu bandytum ant apykaklės atnarą stulpeliais primontuot, tai net ir nedidukė ji sugriežtintų megztinį ir taip šiek tiek vyriškumo priduotų. man jis kažkiek netgi per daug platokas, tai jei būt siauresnis, ir siūlo liktų :D

Atsakyti

bet ar bandei plonesnę Dundagą.

spalvas renkiesi pati :mirksiukas: 

tavo vaikino megztelis, pritariu, kažkiek moteriškas, ir įtariu, kad būtent dėl tokio modelio-pynių ir dar ratu platėjant. suorantu, kad siūlo trūksta, bet jeigu bandytum ant apykaklės atnarą stulpeliais primontuot, tai net ir nedidukė ji sugriežtintų megztinį ir taip šiek tiek vyriškumo priduotų. man jis kažkiek netgi per daug platokas, tai jei būt siauresnis, ir siūlo liktų :D

Plonesnę Dundagą turiu, bet dar jos nebandžiau  :) Kol kas gasdina jos storis, iš pažiūros atrodo plonoka, sunku patikėti, kad iš jos mezga 3 ar 3,5 nr virbalais. Na reiks aišku įsidrąsint ir bandyt, kad jau turiu ją  :D  Gal labiau patiks, nei storoji.

Spalvas ne pati rinkausi, vyras parvežė iš komandiruotės  :) Bala žino, turbūt yra jų ir ne tokių margų bei kontrastingų prekyboje. Turiu dar dviejų spalvų ir irgi tokios ryškios margos sruogos... na taip parinko man, iškart mačiau, kad spalvos "vaikiškos"  :rolleyes: 

Dėkui už pastabas, negaliu nesutikt, viskas taip ir yra  :) 

Atsakyti

ne tai, kad vaikiškos spalvos, tiesiog vienoj sruogoj gana daug spalvų sukišta.

aš kai rinkausi, tai stengiausi, akd daugiau nei trijų nebūt :D

dėl virbalų storio, tai visaks priklauso nuo mezgėjos ir jos rankyčių :D  aš kai laisvamezgė, tai man 3,5 nr niekaip netiktų, bet senokai mezgiau ją, tai nepamenu, ar 2,5 ar 3 numeroi virbalais. bet siūlyčiau pradžiai mėginuką pasimegzt ir išskalbt jė, nes būtent po skalbimo užsipildo visi tarpai - užsivelia tiksliau :D

beje, ar šitą megztuką jau skalbei?

Atsakyti

va, pvz, Dontstop parodysiu, o kitoms priminsiu:

čia derinau Dundagą plonają su kažkokiu iš Ristinos panašaus storio

WP_000774_medium2.jpg

16635904067_551abd891f_k_medium2.jpg

tik taip ir neprisiruošiau atnaros pasiaurinti...

Atsakyti

beje, ar šitą megztuką jau skalbei?

Tai žinoma, liepėt gi neskalbtų temoje nerodyt  :hihihi: 

Atsakyti