Užbėgau siūlų, šiam kartui linas su viskoze Tik nežinau, kada daeis iki jų rankos Mama jau atkomentavo, kad spalva jokia, ir ką, ryškesnių nebuvo?
Man tas upeliukinis irgi labai gražus. Gal yra daugiau kas apie jį?
Ne upeliukai, o pėdsakai
užkloti užtiesalu, pledu ar kitais mezginiais
ar šitas linas su viskoze ne Lino? visai neblogas
Nebent kitais mezginiais
Lino, lino Mezgu jau pavyzdėlius Planavau su šilku derint, bet smagiai mezgasi ir vienas
Man Dontstop mylimas modelis labai patinka, ale pati neįsivaizduoju, kaip jį megzti. Jei kada nepatingėtum paaiškinti, būčiau dėkinga.
Yra keli būdai, šį kartą buvo megzta iš apačios į viršų, na o tarkim kur rodžiau vakar Dundagą ar seniau Kauni - jie iš viršaus į apačią.
Pridėjimą nugarai šį kartą mezgiau virš rašto dalies trumpintom eilėm, anuose dvejuose - po raštuota dalim megzdama pirmyn-atgal.
Platinimą (ar siaurinimą, jei iš apačios į viršų) aš visad darau kas 2 eiles po 8 akis (arba kas 4 eiles po 16 akių, kas 5 eilės po 20 akių ir tt, žiūrint kaip geriau tai įjungt į raštą).
Jei mezgu iš viršaus į apačią, tai visa ta dalis iki pažąstų yra minimum 20 cm, paskui gautą akių skaičių dalinu iš 3 - vienas trečdalis lieka nugarai, vienas - priekiui, ir vienas trečdalis perpus dviem rankovėm. Pažasčiai surenku po 5-8 akis, priklausomai nuo siūlo storio.
Na va tai būtų pagrindiniai momentai, visa kita jau nuo konkretaus modelio priklauso
Kol nesutemo dar spėjau pafotkint. Noriu dar tokio siūlo 20170316_180942-horz.jpg
Laba diena, lyja lyja..Vėl tamsu ir niūru....
Liniuka - pukiai atrodai. Norėtinas mezginys.
Aš sugalvojau persimegzti šitą. Kažkaip išsitampė ir kaklo iškirptė nevykusi, ir rankovės taisytinos, o siūlas smagus ir nesunešiotas
Mama išardė (ji kaifuoja nuo ardymo - gali pagelbėti )..Žiemą ardė vieną susivėlusį mano megztą ir jai perleistą megztinį ir nekokybiškų siūlų tik tam, kad paskui išmestų siūlus, o ne mezginį..va tokios meditacijos poreikį jautė.
Rekomenduoju knygą "Neregimoji šviesa"... Labai savotiška. Iš pradžių nuobodoka, bet paskui savotiškai suvysto...
jau matau kaip tiktų mano pirktasis šilkas, aišku jei bučiau neprisimarginusi o tik vieną spalvą ėmusi
http://www.ravelry.c...library/francis
Kaip man gražu toks spalvų derinys...