Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

O užuojauta Miglei

Maniškiui taip yra buvę

Atsakyti

Pritariu Limit dėl tėvų padėjimo/nepadėjimo. Tikrai niekas man nepadėjo ir neprašiau. Vaikai su kalbom irgi neprašo. Tiesiog pačiai smagiau, kai nedurna jų moksluose :). Dičkis anglų puikiai varo, tai nepasakyčiau, kad kalboms negabus :). Tiesa, dar lanko japonų būrelį. Tiesiog rusų vaikams perdaug svetima netgi morališkai turbūt, ne tokia, kaip mums buvo... Nesivarto liežuvis, net juokinga, kai paprašau paskaityt. Brolis dvynys tai iš anksto viską žino, ko norės mokytis ir pats renkasi, ir yra motyvuotas :). Kadangi pradinė stipri vokiečių kalboje ir ją rinktis papildomai motyvuoja, tai jis sąmoningai ir pasirinko vokiečių, noriai mokosi ir rezultatai puikūs. O anglų turi 2 būrelio kartus per savaitę. Sakė, kad vakar gavo ilgiausią testą, nes geriausiai iš būreliokų moka :). Toliau jis nori mokytis prancūzų ir kinų kalbas :). Sesė tik anglų mokosi.

Apie ispanų ir aš taip galvojau. Tačiau turbūt vis tiek neišmoksim jos tiek gerai, kaip "latinai", jeigu konkuruoti dėl darbo vietos su ta kalba. Realiai, tai šiuo metu labai trūksta mokančių norvegų, danų, švedų, kalbas, tik kad mokyklose tokio pasirinkimo dar turbūt nėra...

Mano vyresnėliui ir sesei dvynei ciferblatinis laikrodis kaip užburtas :). Svarbiausia, kad tiek matematikoj, tiek kalbų mokymesi prie to vis sugrįžta ir kankinasi :).

Atsakyti

aha tikrai LIniuka :blink:  kaip žiaurokai skamba tas reikalas. negalvojau, kad vaikams taip gali būt, tik senukams. ar tai gali kartotis? gal kažkokios turimos organizmo modifikacijos tam turi įtakos?

Atsakyti

Hm dėl kalbų tai jei manęs kas nors klaus, tai siūlysiu vistik rusų

galima ir kokį filmuką įjungt būtų

nors jis ir dabar paklausia kai aš youtube žiūriu o ką reiškia tas ar anas žodis, arba kaip rusiškai tas ir tas

bet ką jau ten, jis dar nė pirmos kalbos nesimoko (angliškai varo jau geriau už mane) norės, reikės išmoks tą rusų jei ne mokykloj tai kai reikės

aną dieną parėjo iš mokyklos ir sako Dzen dobre :D

ir kikena pas

sakau iš kur žinai tokių žodžių

nu tai sako klasiokas pasakė

nėr ko norėt-Vilniuj gyvenam, dar nemažai kalbančių ir lenkiškai ir rusiškai...

Atsakyti

Miglei  :4u:  :console:

Vienam mano bernui gana dažnas reikalas :huh2:

Atsakyti

Liniuka, o kaip nustatė Miglei? Echoskopu? Sveikatos ;)

Paguodėt dėl to laikrodžio :) Lauksim, reiškia, gal pramuš :D

Atsakyti

Su kalbom, tai kas gabus jom, tai lengviau ir sekasi, o kas ne, tai su bet kokia vargsta. Aišku dar labai priklauso nuo mokytojo. Mano šiųmetinis abiturientas  tiksliukas, tai kalbos jam vienas vargas, mokėsi vokiečių, tai kai tik galėjo, atsisakė. Būdavo taip ir skundžiasi - kokia siaubinga šiandien diena, visos trys kalbos yra!!! Man pačiai kalbos sunkiai įveikiama tvirtovė. Rusų jau atrodo neblogai moku - ir suprantu, kai kalba, ir skaityti galiu, bet jei tenka ką pasakyti, niekaip negaliu, visi žodžiai dingsta. O anglų tai net ir kai kalba, nesuprantu, dar skaityti šiek tiek galiu su žodyno pagalba, nors mokiausi daug metų.

Restar, aš tai serialų labai mažai mačiusi. Mačiau jaunystėje kelis, kai tik  jie prasidėjo, pradedant Izaura, verkiančiais turtuoliais ir Santa Barbara, o paskui mečiau ir daug metų nežiūrėjau.

Prieš pora metų vaikai sugundė "Mentalistu". Jis toks detektyvinis, bet turi savo žavesio.

Paskui jau pradėjau klausyti ką kalbat apie serialus ir peržiūrėjau Dauntono abatiją, Ten kur namai,  ir Velvet..

Liniuka sakė, kad kažkoks Viešbutis panašus į Dauntoną tik prastesnis truputį, bet neatsimenu, koks ten viešbutis.

Ten kur namai lietuviškai tik 2 sezonai, nebent neseniai išėjo daugiau. O šiaip jo yra 4 sezonai. 3 žiūrėjau rusiškai, o ketvirtą, kai tik išėjo angliškai. Bet ką kalba tai didelės dalies nesupratau. Kažkaip jo ilgai neverčia net rusiškai. Jei teisingai supratau, tai ji bus dar ir 5 sezonas. Nors man jis toks įkvepiantis 2 sezonus. Jei antrą sezoną kitaip užbaigus, būtų gera istorija. Aišku žiūrisi ir toliau, bet su tokiomis labai perlenktomis vietomis, kad toliau būtų ką rodyti.

O Velvet tai man per daug sunkus emociškai savo nuolatinėmis intrigomis lygioje vietoje, matyt per daug pietietiškas.

O dabar žiūriu Kastlą. Todėl kad labai noriu numegzt vyrui megztinį ir serialu pririšu save prie mezgimo. Jis iš esmės panašus į mentalistą, bet man kiek prastesnis pasirodė.

.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 15 kovo 2017 - 15:36

Anna_medium2.jpg

Aud1_medium2.jpgONLING_IMAGE_V392_britta_low_medium2.jpg110904km139_medium_medium.jpg20161125_LM_Arkitektmuseet_401_medium2.j20161125_LM_Arkitektmuseet_044_crop_mediIMG_0118_medium2.JPGIMG_6947_medium2.JPG27273925865_34e048dda8_z.jpg

_TS18916_medium2.jpg

Atsakyti

Aš turbūt taip jautriai ir reaguoju dėl kalbų pasirinkimo, nes man pačiai kalbos silpna vieta ir silpnos mokytojos buvo ir aš pati, matyt, kalbose nesu ir nebuvau stipri.... Nuo mokytojos tikrai daug priklauso, nes kai aš mokiausi, tai rusų buvo silpna mokytoja, o anglų pastoviai keitėsi, vienus metus mokė mokytoja, kuri pati už mus vienuoliktokus buvo keliais metais vyresnė, laimei, tai nebuvo 12klasė... Univere mokė toks senukas, gal 80metų... Skaitydavom straipsnius iš laikraščių ir versdavom :D Nors univere ir taip ką jau beišmoksi... tik techninius terminus, kurių reikėjo....

Atsakyti

aha tikrai LIniuka :blink:  kaip žiaurokai skamba tas reikalas. negalvojau, kad vaikams taip gali būt, tik senukams. ar tai gali kartotis? gal kažkokios turimos organizmo modifikacijos tam turi įtakos?

Gali kartotis, nes pas ją nuolat viduriai užkietėję. Kai apendicitą operavo ir po pilvą makalavosi chirurgė sakė, kad anatomiškai pas ją tas užprogramuota. Reikia maistą reguliuot. Bet su tuo problemos, neįkišu nei košės, nei daržovių. Na bet šiandien gydytojas primoralizavo, tai sutiko košę bent kas antrą dieną valgyt:)

Atsakyti

_SMM2312_medium2.jpg

_SMM0663_medium2.jpg

IMG_5349_medium2.jpg

_TS15505_medium2.jpg

yarma_medium2.jpgRavelry_Taproot_medium2.jpgDSCN3105__Mittel__medium2.JPG009_medium2.JPGIMG_9839_edited_edited_medium2.jpgIMG_9571_edited_medium2.jpg

Atsakyti

Gali kartotis, nes pas ją nuolat viduriai užkietėję. Kai apendicitą operavo ir po pilvą makalavosi chirurgė sakė, kad anatomiškai pas ją tas užprogramuota. Reikia maistą reguliuot. Bet su tuo problemos, neįkišu nei košės, nei daržovių. Na bet šiandien gydytojas primoralizavo, tai sutiko košę bent kas antrą dieną valgyt:)

na, pasirinkimas kaip ir paprastas: arba košė, arba klizma.

sako, vaikams reikai duoti pasirinkimo baigtinį sąrašą, tada problemų su pasirinkimu nebus. tai vat.

Atsakyti