Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Mantas jau pernai sake, kad rinksis rusu. As irgi pritariu, tegu renkasi. Tik gazdinu, kad dar italu mokytis varysiu :D

Atsakyti

Iš paskaitų:

Vitaminai būna sintetiniai ir artimi natūraliems.

Dažnai (kaip ir mane) beria sudėtinės sintetinės dalys, bet ne pats vitaminas.

Jie neberia nuo duonos, grūdų, burokėlių ir pan, tada natūraliam vitaminui ne alergiška.

Jei įdomu, galiu pasiūlyt aštuonių B grupės vitaminų lėto įsisavinimo kompleksą. Dalis vitamino tirpsta ryte greitai - B2 ir B12, kiti šeši- dienos bėgyje. 

šiaip B12 yra kofermentas, t.y. jis yra sintetinamas žarnyne. tiksliau netgi, jį gamina tam tikros bakterijos. tai tikroji jo kilmė -š... :D

Lietuvoje nėra parduodamo natūralaus vitamino B12, tik sintetinis. tai vat įdomu, kokia jo atmaina pas jus siūloma, a?

Atsakyti

pagooglinau, Amway B12 tas pats cianokobalaminas kaip ir visuose mūsuose randamuose vitaminuose. taigi, sintetinis.

Atsakyti

sveikos alpėtojos :D aš jau net nesuskaičiuočiau kiek esu nualpus... Kraują pamatau ir taip negera.. opa ir guliu :D Iš nosies dėl sauso oro dažnai bėgdavo, tai kol aš stabdydavau, atsibusdavau ant grindų.. Ir nuo anginos dažnai alpdavau. Šiaip kraują jei priduot reikėdavo tai man jau stresas kad reiks kažkaip poto atsigaut.. Bet kažkas pamokė, kad reik atsigulus duot kraują, tai biškį lengviau būdavo.. O dabar kažkaip praėjo tie alpimai, nors kraujas ir dabar toks pošlykštis atrodo :D Tai jei vaikai susižeidžia - vyras tvarko :(

Olaiva  :wub:  :wub:  :wub:  :wub: graži žaluma  :wub: 

Ligvita  :wub: 

vitaminų nevartoju kažkaip seniai jau.. geriu omegą, kai prisimenu.. o prisimenu tai retokai :D užtai kanapių ir sėmenų aliejų kasdien vis paartoju po šaukštelį :)

Plaukai slenka ar pavasaris, ar ruduo, ar žiema... jokio skirtumo kas per metų laikas :(

Gavau užduotį abėcėlę pagamint mokyklai... ech.. nu negi mokykloj negali patys parašyt ar papaišyt :(

Atsakyti

o smulkiau nebus komentarų? bent jau pagrindinius pliusus ir minusus.

Pliusas - kuro sąnaudos :D , minusas - dinamikos šiek tiek trūksta :mirksiukas:

Ajj nu ir po kaimą reik atsargiai važinėt, nes nei vyštos, nei žiopliai negirdi :lol:

Atsakyti

Dėl rusų kalbos ir serialų.,.. Dabar reikėjo Luknei rinktis antrą kalbą, dauguma pasirinko rusų, kita dalis vokiečių, tai mokytoja beveik atkalbinėjo nuo rusų kalbos, kad sunku vaikams, kad nemastytume per savo prizmę, neva mokam, neva padėsim, neva visi mokėmės ir tt, sako tik stipresniems vaikams,  bet aš likau prie savo nuomonės, kad rusų reikalingiausia po anglų...

Žinok, aš tai beveik iš tiesų gailiuosi, kad rusų pasirinkom. Mes tokią pačią nuomonę, kaip tavo turėjom, gal ir įteigėm vaikui, nors daug kartų perklausiau, kai atėjo laikas rinktis, ar jis pats nori. Tai, kadangi rinkosi draugas, tai ir jis pasirinko. Dabar kiekvieną semestrą džiaugiamės, kai išeina 4.... Ir pats ne kartą yra sakęs, kad geriau nebūtų rinkęsis, ir aš dabar taip galvoju. Nors mokėti gerai, bet mokytis jiems per sunku, dar abiejose mokyklose mokytojos potrenktės. Tad leisčiau pasirinkti vaikui su visom to pasekmėm. Dėl padėjimo - kai jau būna visai blogai ir gresia, kad išeis 3, tada jau ir pats paprašo padėti, šiaip nereikia niekada. Tai esam su vyru ir eilėraštį kūrę rusiškai :). Tai daugiau tikrai nei vienam vaikui nerekomenduosiu tos rusų kalbos, tegu mokosi tai, ko nori patys, pasirinkimui yra ir vokiečių, ir prancūzų, kitur dar ir kitų kalbų yra, žiūrint, kur įstos.

Waidaw priminė, reikės parašyti mokytojai ir paklausti. Nes maniškiai dažniausiai vadovėlius laiko mokykloje, parsineša pratybas ir mol, atsakyk, į tokius klausimus - ar šalia Musteikos yra Čepkelių raistas, ar ten teka upelis, kuris pavasarį patvinsta, čia tik šiltas pavyzdys, bet daug kartų jau taip buvę. Jie man tvirtina, kad apie tai klasėj nekalbėjo. Tai arba meluoja, arba ne :).  Tai namų darbai išeina - arba ieškok internete (bet galėtų tą aiškiai ir pasakyt), arba egzaminas tėvams. O man ruošiant vakarienę arba šiaip kuo užsiimant, tai ne taip ir įdomu dar gilintis į jų užduotis, nes aš tikrai ne viską  žinau. Pvz. pirmą kartą išgirdau apie kažkokias uolienas ir reikia atsakyt, ar Lietuvoj randamos. Wikipedia sakė, kad ne....

Atsakyti

Sveikos :4u: 

Nite, mašiną pakeitei? Kokia dabar vairuoji? Dėl hibridinės garso nebuvimo, tai kolegė neseniai apsigėdino, kai niekaip citybee negalėjo užsivest. Skambina, sako ką daryt, pasuku raktelį, lemputė dega, bet variklis nedirba. Konsultantas juokiasi, sako, o važiuot nebandėt :D 

Ryte teko santarus aplankyt ir maloniai dar kartą įsitikint, kaip viskas gerai veikia. M. atsikėlė su didžiausiu pilvo skausmu ir vėmė kelis kartus. Tai nuvežiau į priėmimą. Rezultate gavo klizmą, nes pasirodo žarnyne kamštis.

Šiandien turiu naktinį auditą :B  Nu žiauriai nefainas, nes reikia stovėt ir žiūrėt, kaip valytojos dirba :B​ 

Atsakyti

Nite, kokį čia stebuklą turi? O kur aną padėjai? :)

Atsakyti

Restar, nu tu vėl mane subalamutiniai.... :( Bet ką gi jie patys gali pasirinkt, tokie žiolpiai, realiai nežinodami nei rusų nei vokiečių dar, pagal ką jie pasirinks? Luknė dabar tai nori rusų, jau ir domisi kažkiek raidėm, ką reiškia tas, ką anas, bet dar nežino kas jos laukia.... Nesakau, kad lengva, gal ir nelengva bus, bet aš galvoju kam mokytis pvz. anglų ir vokiečių, jei realiai gyvenime net ir LT vistiek prireiks rusų, kurios nemokės... O vokiečių kalbos nei aš nei B nei bum bum, tai jau tikrai net ir reikalui esant nepadėsim...  :unsure: Paskutiniu metu ta mokslo sistema mane baigia pribaigt... ir vaiko gaila ir naudos su racionalumu norisi...

Atsakyti

Sveikos :4u:

Nite, mašiną pakeitei? Kokia dabar vairuoji?

Nite, kokį čia stebuklą turi? O kur aną padėjai? :)

Kokios smalsios :D

Vairuoju mažą hibridinę toyotą, atrodo maždaug taip :D ir iš spalvos, ir iš "veido" :lol:

Pridėta:

• Priedas  88.png   90KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Labas dienas,

Šarange, tegul renkas tą rusų kalbą, tikrai bus daug plačiau panaudojama. Čia mano nuomone. Jei kas leistų rinktis, tai verčiausia gal būtų ispanų mokytis. Ale niekur tokio varianto negirdėjau.
Į prancūzų ir vokiečių aš gan skeptiškai žiūriu. Jos jau galėtų būt po anglų ir ispanų biggrin.gif

Mūsų vienas mokosi rusų, kitas vokiečių. Abiems darbo įdėt reikia. Rusistui sekasi geriau. Kitas šiaip tingi.
Atsakyti

Restar, as Manto pasirinkimo neitakojau, jis pats taip nusprende. Tos kalbos, kurios pasirinkima itakociau is praktiniu sumetimu, musu mokykloj nemoko.

O atkalbinet neatkalbinesiu, pati zinau, kad gan gerai moketos prancuzu as visai nebesuprantu, nes nebuvo absoliuciai jokiis praktukos. Vokieciu ka aa zinau... Nera motyvacijos uz...

Atsakyti