jautrumas nebūtinai verksmingumas
Va butent Mantas pries pirma rugsejo pirmaja visa nakti nemiegojo is jaudulio. Ir as kartu su juo
dėl tų komunijų, tai viskas dėl benduormenės nuostatų. gi paskui norėsi ženytis bažnyčioj, tai turėsi turėt tą komuniją. bet kiek pamenu, dar ten kažkokį reikalą-dirmavonę-reiks atlikt :hmm:o paskui dar ir miręs norėsi pašventinimo....
Kai mano vyro giminė užsimanė mus tuokt bažnyčioj, aš jau suaugus atlikau visus tuos reikalus. Liepė monsinjoras nueit į mišias ir priimt komuniją kartu su visais. Kas kad man ji pirma, o kitiems ne, esmės tai nekeičia.
Kai mano vyro giminė užsimanė mus tuokt bažnyčioj, aš jau suaugus atlikau visus tuos reikalus. Liepė monsinjoras nueit į mišias ir priimt komuniją kartu su visais. Kas kad man ji pirma, o kitiems ne, esmės tai nekeičia.
nu tai viskas nuo kunigėlio priklauso, ant kokio "užsirausi". Mes su MB gi nesituokėm bažnyčioj, ir kai giminaičiai panoro, kad būtume krikšto tėvais, tai labai skritingos nuomonės buvo, ar galime, ar ne. Nes pagal bažnytines tiesas, mes gyvename nuodėmėj, tai negalime tokie vat nuodėmingi būti krikšto liudininkais. bet kunigėlis supratingas pasitaikė, viskas sakė, mūsų širdyje. ktias atvejis, kunigas baisiai supyko, kai tėvelio laidotuvių mišiose galima sakyt niekas nėjo išpažinties. sakė, kas čia per pasisėdėjimas.
bet tam, kad bažnyčia išsilaikytų, reikia "avelių". tai vat visokiais būdais bandoma privilioti ir išlaikyti pradedant nuo mažų dienų.
Geros temos
Mūsuose gaji ne tik visuomenės nuomonė, bet ir tradicijos.
Nu pvz.,jei žmogus netikėjo, į bažnyčią nėjo, kam jį mirusį į bažnyčią nešt? Pranuką nešė, Marytę nešė, tai ir Jonuką neša. Nes tokia "tvarka". Nesvarbu, žmogus to nori ar ne.
Bet ypač mažuose miestuose yra dalykas "ką žmonės pasakys".
Geros temos
Mūsuose gaji ne tik visuomenės nuomonė, bet ir tradicijos.
Nu pvz.,jei žmogus netikėjo, į bažnyčią nėjo, kam jį mirusį į bažnyčią nešt? Pranuką nešė, Marytę nešė, tai ir Jonuką neša. Nes tokia "tvarka". Nesvarbu, žmogus to nori ar ne.
Bet ypač mažuose miestuose yra dalykas "ką žmonės pasakys".
pasakys, kad bedievis.
o dėl laidotuvių tai jo, yra tokia tradicija. man irgi taip atrodo, jei nėjai į bažnyčią, tai nėr čia ko ir po mirties. nu bet vat manęs tai neklausė nieks, kai tėvuko laidotuves ruošė.
nors dažnas atvejis, kai į senatvę atrandama ta "pramoga' iš naujo - bažnyčios lankymas.
aš tai kažkaip jau ruošiu dukras iš anksto, kad nenoriu būt laidojama su bažnyčios palyda. gi kapo duobei turbūt nereik bažnyčios leidimo
Šiaip pas mus jau senokai neneša karsto į bažnyčią, nebent atskiru prašymu. Paprastai yra laikomos mišios iš ryto laidotuvių dieną, o paskui ateina kunigas išlydėt ir ant kapų, tai manau, kad net ir pati bažnyčia eina tuo supaprastintu keliu, o juk seniau tik savižudžių nenešdavo...
o ko nesuprasti? iš tavo postų susidariau tokią nuomonę, kad dukra jautri. jautrumas nebūtinai verksmingumas, o Šarangė pavardino kelias priežastis. jautrus žmogus greičiau susijaudina ir sunkiau tą jaudulį suvaldo, smegenys gauna nepakankamai deguonies ir va jums prašom
Ar tikrai apie mažąją esu dejavusi??? Ji pas mane karo vyras
Ristina, dabar ir 3-4 parų nieks nebebudi, nes brangiai kainuoja
Visokių stebūklų būna
Dabar viskas brangu
Bet panašiai prieš kokius 10metų buvo nutarta nebenešti į bažnyčias. Su lig viena diena tai neyvyko. Tuo metu keitėsi net pačių mišių liturgija. Šiuolaikiškesnė dabar.
Nuoširdi, nesiskaudink be reikalo jam siūlus ir mezgam
Aš nemezgu mašina
Virbaluoju 015.JPG 189,04KB 1 Parsiųsta kartų