Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Mišios, manau, trunka visur panašiai plius minus valandą.

Aš ne apie lygius, su lygiais ir pas mus viskas ok buvo,  bet dabar rašė keletą testų, tokie kaip ir bandomieji,  tai prastai...

Tame ir esmė, kad tie lygiai dar nieko neįrodo, va, penktoj klasėj kai atsiras pažymiai....

Atsakyti

Aš nesureikšminu tų testų...kelis metus važiavau į kitas mokyklas, kaip komisijos narė/prižiūrėtoja,kai pavartai tuos testus, tai ir pats nežinai kaip ten padarytum, siaubas, nesąmonė, tie vaikai vunderkindai turi būti, jei mokomąją programą gerai supranta, tai valio, tie testai nieko neverti...

Pas mus dabar naujas klebonas...tai mišias užtęsia, kad vaikai čiut ne alpėti pradeda, o anksčiau buvo tokie jauni kunigėliai, su vaikais taip gražiai bendravo, mišios iki 40 minučių, o dabar 1h/1h 10 min.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nuosirdi: 14 kovo 2017 - 10:53

Labas :4u:

Dėl tų testų, tai kažkaip aš rami :rolleyes: nu, manau, kad vis tiek išlaikys. Nu o jei neišlaikytų - tada ir pasinervuosiu :rolleyes:

Pirma Komunija. Tingi :B Pamokėlės po mišių. Mišia ~1-1,5val. :D ypač gavėnios metu. Bet dalinai ilgumas nuo manęs priklauso :blush-anim-cl:

Jau vienas etapas praeitas, t.y. pirma išpažintis atlikta.

Mano mieste, tai vaikai ir tėvai savaitės bėgy eina į kažkokias pamokėles. Bet tiklsiai nežinau, nes neaktualu.

Yra tevų kuriems jau laaabai sunku sekmadienį į mišias su vaiku eit. Mano požiūris šiuo klausimu nepajudinamas ir nediskutuotinas :B sunku, per ilgai, nepatinka - kokio bieso tada į tą "daržą" lyst????

Atsakyti

Sveikos, ryte patyriau kamščius anksčiau ir ne į darbą, o susitikimą važiuodama, tai supratau, kokia visgi laiminga, kai to netenka kasdien patirti...

Man atrodo, kad mūsų mokytoja vaikų pernelyg negąsdina, bent jau jie nieko labai nebijojo antroj klasėj, kai rašė. Ir šiaip nebijo testų. O tai kokius tu rezultatus matai, Šarange? Pažymių gi nėra. Tik surinkti taškai ar klaidų skaičius. Na, maniškiai kartais pavarydavo kai kur tobulai, dabar tų klaidelių pasitaiko, bet ne robotai gi ir mokslai sunkėja, ne viskas gali vienodai sektis. Tai aš nesiparinu. O tų standartizuotų rezultatai tai gi iš esmės mokyklai svarbu, visokie reitingai ir pan. Ar aš klystu? Nes į penktą klasę, kur reikia stoti, tai stojimo balai gi skaičiuojasi, o ne standartizuotų, o nestojant tai išvis nėra ko sukt galvos, ne brandos egzaminai gi. Na, bent jau aš taip manau :). Yra gyvenime ir svarbesnių dalykų dėl ko sukti galvą. Dičkis mano nelabai mokosi, čia jau rimčiau...

Tėvukas mano stabiliai negerėja, t.y. mano akyse tai blogėja nuo to, kaip buvo ženkliai pagerėję ir teikė vilčių. Ryškiai leidžia raminamuosius, kad būtų patogesnis pacientas, nes retai būna sąmoningas... bangom man užeina dideli nervai ir noras pakeisti pasaulį. Praeitą savaitę bandžiau, bet nepavyko :). Tai tenka susitaikyt. Nes namo jo būklės neįmanoma pasiimti ir atiduoti savo ir šeimos gyvenimą. Važinėju šeštadieniais, vežu sriubos, masažuoju, kalbinu, daugiau nieko neina padaryt...

Vakar gal baigiau ripsinuką. Tas ripsas toks klastingas, kaip armonika, ypač, kai mezginys purus, spyruokliuoja, ištempus atrodo pakankamai ilgas, bet ima ir susitraukia kartais. Tai išskalbiau ir tada spręsiu ar reikia dar ką primegzti ar ne. greičiausiai tingėsiu, ant sijono bus puiku, prie kelnių reikės kito :).

Atsakyti

Nu jau ketvirtokai neturėtu nualpt per valandą mišiose :D Pas mus irgi kunigas jaunas, mėgsta pakalbėt, pakalbina ir vaikus, skiria dėmesio ir jiems, tai mišios nebūna trumpos, bet nualpusio nei vieno nemačiau, pas mus kita bėda, žiauriai šalta bažnyčioj, tai visi sustirsta....

Restar, tai tokius ir matau rezultatus, taškai juk irgi rezultatai,  matai kiek surinko iš kiek galimų ir viskas tampa aišku.

Jūs nelabai mane supratot, nesiparinu aš dėl pačių standartizuotų testų rezultatų, ar ką jie lems/nelems, o bet tačiau, apie tuos testus vis kalbant ir jiems besiruošiant suprastėjo visi rezultatai, bet tikrai nenoriu, kad iš aukščiausio lygio trečiam trimestre liktų patenkinamas per tą visą testų beprotnamį. Kaip bebuvę tie standartizuoti testai irgi juk yra savotiški rezultatai, ar ten realaus lygio ketvirtokams ar ne, čia jau kita kalba.... 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarangė: 14 kovo 2017 - 11:11

Yra tevų kuriems jau laaabai sunku sekmadienį į mišias su vaiku eit. Mano požiūris šiuo klausimu nepajudinamas ir nediskutuotinas :B sunku, per ilgai, nepatinka - kokio bieso tada į tą "daržą" lyst????

va čia tai pritariu 100 proc. nugis neprivalomas čia dalykas. o per prievartą, tai toks ten ir tikėjimas, tokia ir religija....

apie testus neturiu nuomonės :D  mano laikais to nebuvo, šiais laikais turiu kitokių problemų. ir nevarykti čia ant nacionalinės mokymo programos, nes toj kitoniškoj amerikoniškoj tai dar daugiau visokių reikalų.... mano dukros dieną naktį kažką veikia, manau, kad mokosi ar kitas mokslams reikalingas veiklas vykdo. savaitgaliais irgi... ir atostogų nelaukia, nes net auklėtoja per susirinkimą sakė, kad atsotogos ne poilsiui....stengiuosi visiap kaip drąsinti, motyvuoti ir neparodyti savo nevilties, ale bet kad jau pritrūksta ir metodų ir kantrybės....

Atsakyti

Labas rytas, 

Labai sutinku su Ristinos požiūriu į šituos mokslus :D Trumpiau valandos niekada Mišios pas mus nebūna ir tikrai niekas nealpėja :D Čia, matyt, greičiau tėvai pasiruošę nualpt nuo ilgumo.

Dėl standartizuotų, tai ramu, visaiškai tai nesvarbus dalykas mokiniui, tik mokyklai dėl reitingų, matyt. Ir didžiulis nusikaltimas, jei šitaip mokinius dusina dėl to  :mad2: Žinau vienoj mokykoj iki kokios būsenos buvo jautresnės mergaitės privestos. Švietimo sistema man visada skaudus dalykas :D kai turim vieną visai nepritaikytą tam :D

O didysis mūsų vaikas tai jaučias jau daržely visko išmokęs, ko jam gyvenime prireiks :D O kai prireiks ko nors kito, tai tada ir išmoks :D

Kamščiai pa mus dabar labai apmažėję. Praktiškai tik vos kelis kartus per mėn tenka ilgiau pastovėt, nepalyginsi, kas prieš Naujus buvo :)

Restar, palaikymas tau didžiulis  :4u: O yra ten daktarai, prognozuoja ką nors?

Atsakyti

Šarange, aš tave suprantu. Tiesiog stebi ir matai, kaip blogėja rezultatai. Bet nieko, pasitreniruos ir pagerės iki laiko. Prisipažinsiu aš trečiokų užduočių dažnai nesuprantu. Jau tas formuluočių mandrumas, kad nesuprasi, ko nori paklaust. Tempai ir krūviai tikrai dideli, nespėja tie vaikai įsisavint ir iš tikrųjų normaliai suprast, nes šuoliuoja vis pirmyn. Ne visiems tas tempas tinka, nors nėra jie kokie dundukai. Bet man irgi švietimo tema jautri.

Limit - ten yra palaikomasis gydymas, t.y. nuskausmina, nuramina, antibiotikų nuo infekcijų prileidžia, daugiau nieko. Gydytojas, anot seselių, absoliučiai trenktas. Pozicija gynybiška. Supratau, kad ko neklausi, to negausi. Tai gal visgi po mėnesio gulėjimo pagaliau pradės daryti masažus ir mankštas, kuriuos Kaunas rekomendavo, kai priminiau ir primygtinai paprašiau. Bet kiek paskaičiau atsiliepimus apie slaugos ligonines, tai visur panaši situacija ir panaši baigtis...

Atsakyti

Labas rytas, 

Labai sutinku su Ristinos požiūriu į šituos mokslus :D Trumpiau valandos niekada Mišios pas mus nebūna ir tikrai niekas nealpėja :D Čia, matyt, greičiau tėvai pasiruošę nualpt nuo ilgumo.

Aš vaikystėj bažnyčioj alpdavau. Nuo gryno oro trūkumo.

Atsakyti

Pirmose misiose as buvau ir jos tikrai yra vaiku misios kaip ir raso ant baznycios duru, kunigas su vaikais aptaria skaitinius pakalbina kiekviena vaika, i laikrodi neziurejau, bet kazkur valanda truko. Man asmeniskai ten per daug triuksmo ir erzelynes, todel as neinu, bet ir nereikalauja pas mus, kad tevai privalo vaiku misiose dalyvauti. Mantas eina labai noriai ir i pamokele ir i misias. 

Atsakyti

Aš vaikystėj bažnyčioj alpdavau. Nuo gryno oro trūkumo.

Vasarą būna visko :) ne tik vaikai bet ir bobutės kartais krenta kaip musės.

Žiemą gryno oro net per daug :D šalta.

Atsakyti

mano viena klasiokė irgi alpdavo, nuo žvakių sakydavo bet realiai turbūt nuo oro trūkumo

šiaip tai nežinau kiek jau ten vaikų kurie realiai suvokia kas ta komunija ir kodėl jos eina, vis tiek viskas pagal tėvų norus būna tokiam amžiuj. Suaugęs jau renkasi o už ketvirtokus sprendžia tėvai. Kiek atsimenu manęs niekas neklausė, noriu nenoriu ir t.t.

ar noriu tikybos pamokas lankyt irgi neklausė, mokykla nusprendė ir visi lankėm

Atsakyti