Jau pradėjai
Mūsų darbo vyrai šiandien praktiški Su kolege gavom sūrelių, obuolių ir saldainių, tai juokaujam tuo medikų juokeliu, kad gėlių ir saldainių negeriam
Rodau dar savaitgalį baigtą megztuką, laukiau smagesnių orų fotografavimui
Kauni lilac-beige, virbalai 3, 3,25, 4, suėjo apie 250 g. Megzta ratu nuo viršaus be siūlių. Modelis iš R "Dancing leaves", aprašymo nepirkau, mezgiau pagal nuotrauką Pati savim didžiuojuos, man buvo didelis ir sunkus darbas
Kad viršutinę raštuotą dalį permezginėsiu, žinojau, visgi be schemos mezgiau klaidų ir bandymų metodu, bet kad kelis kartus teks permezginėt rankoves, nesitikėjau Iš antro karto pataikiau norimą plotį, iš ketvirto nusprendžiau aukoti idėją visus perėjimus atitaikyt pagal kūną vardan gražių ir tolygių perėjimų O šiaip kaifavau tiek nuo siūlų, tiek nuo spalvų, tiek nuo rašto
Sulaksčiau iki siūlų parduotuvės, vakarykščio užsakymo papildymas - grynas šilkas
Šiandien eksperimentuosiu megzdama pavyzdėlius
Dontsop, varai nonstop, ane labai gražios spalvos, ir rankovės puikiai susispalvino, tik ar ne per ilgos rankovės? dar klausiams, ar ne per siauras viršus su tais lapukais? nes man rodos, kiek per mažai platėja čia tokia mistika su tais ratukiais, aš vieną tai gerokai per platų nusigaminau.
šilkas įdomus
o kodėl jo nekabinat?
Todėl, kad kabinimas iš esmės neišsprendžia problemos - vis tiek po teliku reikia kažkokios spintelės ir esama yra per aukšta...
gudrus vyriškis pirma telikas, o paskui galvojam, kur jį dėt.
nebandei užsakinėt? pagamintų kokio reik ir kokio norisi
Jei man iš gatavų išsirinkti sunku, tai sugalvoti lygioj vietoj ko aš noriu - iš viso sudėtinga. Tikrai nemoku baldų projektuoti. o be to aš noriu ne laminato, medžio...
bet mano kančios netikėtau greitai ir rezultatyviai baigėsi Nuvažiavom per pietus į Berry ir užsisakėm spintelę. vienas minusas, kad 1,5 mėn reiks palaukti....
Dontsop, varai nonstop, ane labai gražios spalvos, ir rankovės puikiai susispalvino, tik ar ne per ilgos rankovės? dar klausiams, ar ne per siauras viršus su tais lapukais? nes man rodos, kiek per mažai platėja čia tokia mistika su tais ratukiais, aš vieną tai gerokai per platų nusigaminau.
šilkas įdomus
Varau, varau, bet lėčiau, šitas megztinis beveik mėnesį mezgėsi
Rankoves spec mezgiau čiut ilgesnes, nes mezgant virbalais su valu ratu laikui bėgant kažkodėl sutrumpėja
Viršus manau geras, visas megztinis tolygiai vienodai prigludęs, bet neaptemptas, kaip ir norėjau (aptempti storina, per laisvi irgi storina )
Lace, kaip čia taip greit išsirinkai
Lace, kaip čia taip greit išsirinkai
Čia išimtis ir ji tik patvirtina taisyklę
Dontstop ir aš šitą pastebėjau bajerį apie sutrumpėjusias rankoves
pvz man vyriškio megztukui teks taisyt jas, per trumpos pasidarė
megztukėlis gražus tik man tai rankovės ne per ilgos ale per plačios atrodo
beje mezgei grynai pagal aprašymą ar pagal save perskaičiavai kažką
Dontstop ir aš šitą pastebėjau bajerį apie sutrumpėjusias rankoves
pvz man vyriškio megztukui teks taisyt jas, per trumpos pasidarė
megztukėlis gražus tik man tai rankovės ne per ilgos ale per plačios atrodo
beje mezgei grynai pagal aprašymą ar pagal save perskaičiavai kažką
Kažin kodėl jos trumpėja, mano logika neišneša
Beje, kai aš mezgu rankoves atskirai, ne ratu ir iš apačios į viršų, mezgu 43 cm ilgio. Kai mezgu ratu, kad tokio pat ilgio būtų, kažkodėl 47 cm reikia minimum. Na ir + pora cm pridedu dėl trumpėjimo, tai žo visi 50 cm gaunasi
Mezgiau visai be jokio aprašymo, pagal nuotrauką su vaiku
Vėliau jau radau R analogišką moterišką megztinį : http://www.ravelry.c...istopad-sweater
Rusiško aprašymo nesupratau, net ne teksto, nesupratau schemos