Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Jos išėjo raugintis.... ir ... nesakysiu  :huh2:

Ką nusprendėt dėl pirties ir swapo?

O gal pirties ieškom lik vidurio  LT?

Ristina, Lus, Soliukas- ar būtų norinčių atvažiuot? 

Atsakyti

Gražiai atrodo. Sunku pasakyti, kaip ten yra, nepačiupinėjus. Raštuotame mezgime yra pavojus sutraukti.  Bet per laisvai irgi negerai, persišvies pagalbiniai siūlai.

Aš irgi stengiuosi keisti  kas  3 akis, na iš bėdos 4, dar nuo siūlo storio priklauso.

Labai gerai megzt abu siūlus laikant ant piršto. Daug tolygiau tas įtempimas išsilaiko. Ir siūlų keitaliojimas lengvas.

https://m.youtube.co...h?v=mY3oN4Hcn30

Atsakyti

Kažkaip nei del swapo, nei dėl pirties nieko nenutarėm. Tik Liniuka sakė paskambins i pernykštę pirtį pasiteirauti.

Parėjus jau taip buvau pavargus, norėjau nebent pamegzt. Bet užsiėmiau pyrago kepimu ir vakarienės rytdienai ruošimu. Nes rytoj vėl vėlai grįšiu.  Tai torto sutepimą palieku rytdienai. Ketvirtadienį bus gimtadienio šventimas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 01 spalio 2019 - 21:27

O aš kažkieno mūzą tašiuky parsitempiau

Parėjsu išardžiau pradėtuką nes nusprendžiau kad platokas kaklas ir per naują pradėjau paprastą golfuką lygiu raštu iš kašmyro :)

Tiek įsijaučiau kad nė knygos nereik, patamsy su antkakline lempele megztelėjau. Tikiuosi ryt šviesoj vėl ardyt neprireiks

Nu ir laiks miegot kad rytoj vėl dramblio nepraryčiau :)

Atsakyti

Aš baigiau šiandien kojinę.

1 turi Vilius. 1 turi Gytis.

Mezgant po metų ir bambukiniais virbalais, nesvarbu, kad to paties numerio.... 1 cm siauresnė. Užbaigiau galą kitaip, kad atskirtų ir nosytės spalva skirsis, nes trumpesnę pagaminau. Žodžiu, mezginių eilė pasipildė dar 2 kojinėm. Siūlo turiu.

Atsakyti

qqte, man atrodė, kad į tašiuką tik raugą susidėjai... Bet gal ir mūzos, kaip raugas dauginasi?

niuma, man tai po pertraukos, ypač ką kito pamezgus, tai ir tais pačiais virbalais gali skirtingai gautis. Buvo taip su riešinėm sūnui prie tautinių.

Labas rytas.

Tai kaip ten su swapu darom? Reikia kaip tai nuspręst galutinai dėl visų sąlygų ir  pradėti.

1. Dėl gaminimo lyg ir sutarėm, kad 1 daiktas be priedų, jei megztas, tai iš 100 g ( ar 150?)

2. O kaip burtus - traukiam dabar, ar paskui prieš pat siunčiant?

3. Jei kartais trukiam paskui, tai gal ir sąrašo nereikia, kas turės dovanas, tas ir sumakaluosim?

4. Ar iš vis susidaro tas norinčių sąrašas?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 02 spalio 2019 - 07:22

va tiksliai turbūt tavo mūza kartu su raugu pasidaugino :D

bet tai bijau kad aš jos kaip raugo nesugadinčiau neperrauginčiau :D

Atsakyti

Labryt, Raugo vakarienė buvo rami, net Nitė nustebo, kad kvykesių iš tolo nesigirdėjo :). Apšnekėjom dalį vyrų, anytų, vaikų :). Qqute, spėju tavo pačios mūza parsivilko, džiugu :). Niuma, prajuokinai su tom kojinėm. Aš panašiai swapui kažkada mezgiau. Antra išėjo skirtinga, tai teko dar 2 numegzti :). Man megztinio liko nuobodžioji dalis, reikia kokį pakaitinį užsiveisti, kokį šviesų poliklinikos koridoriuose pamegzt. Laukiu siūlų pridėti prie turimų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 02 spalio 2019 - 08:02

Labas rytas  :4u: 

Kaip gaila, kad vakar į "raugintą" sriubą negalėjau papulti  :( Kažkaip labai man šiuo metu būtų reikalingas toks emocinis pasikrovimas  :bigsmile: Bet vaikai ir jų sveikata brangiau.

Dėl swapo tai lyg ir sutarėm, kad Kerpenos 1 punktas tinka.  :mirksiukas: Aš norėčiau iš anksto mergaitę žinoti, bent jau spalvą paderinti galima. O tai gaus kraštutinai mėlynų pažiūrų Lace ką nors violetinio arba geltono ir turės apsimetinėti, kad džiaugiasi  :ax: 

Vakar netyčia į Mezgimo zoną užsukau, sugalvojau, kad reikia savo amžinai sustirusiai paauglei šiltas pirštines nuraštuoti.  :unsure: Rinkausi rinkausi ir pasiėmiau neverptos islandiškos vilnos  :rolleyes: Pasibandžiau mėginuką - taip keistai jinai mezgasi, nelabai išeina siūlą labiau įtempti, iš karto trūksta.  :huh2: Dar spalvos nervuoja - pas Aušrą dabar toks juodas bespalvis laikotarpis, labiausiai turbūt jai patinktų juoda su juoda, tai kaip kompromisą paėmiau juodus ir pilkus siūlus. Kažko gražaus jau nebeišlaušiu, bet gal bent jau bus šilta.  :rolleyes: Susiradau namie latviškų pirštinių knygą, ten tiek grožių ir nusivyliau - neįsivaizduoju iš kokio plonumo siūlų ten reikia megzti, nes visi raštai iš 50-60 akių. Mano pavyzdukas sako 32 akys 10 cm, tai raštą max iš 35 akių galiu megzti.  :oh: reiks kažką burti.

Ai gi, dar vakar vienu mezginiu pamažinau savo nebaigtukų kolekciją.  :bigsmile: Pagaliau pabaigiau šaliką iš jūrbangių Vincio siūlų  :ax:​ 

Atsakyti

Man vakar įvyko naktinis pamezgimas. toks gerokas. Žinau ką veiksiu po darbo :D Jeigu darbe neužmigsiu, tai namie tikrai. 

Atskyriau barseloninio mezginio kūną ir rankoves. Buvo matavimai, skaičiavimai, paardymai nuo viršaus, kad siūlo užtektų apačiai :D Linksminausi, žodžiu. 

Atsakyti

Sveikos :)

panašu kad visą raugintą jūsų sriubą suvalgiau aš. Naktis bemiegė- susidraugavau su wc ir žiauriai skauda galvą.... aišku kad į darbą neišėjau...

swapo diskusijos pamažu rimsta. Tas yra gerai, nes kažkiek liūdna iš šono jas stebėti... kažkokios nuoskaudos kažkam likę matomai. O viskas tik nuo požiūrio priklauso. 

Iš kitos pusės suprantu, nes pirmo swapo metu buvau supratus kad vadovaujamės tokiomis taisyklėmis kokias bandot suformuluoti dabar. Ir buvo kiek nejauku, kai mano mergaitė gavo riešines ir menką plutelę šokolado.... nuo kitų metų aš jau taisyklių interpretavimo meną buvau pakoregavus. Tačiau iki šiol man nesmagu kaip žiauriai buvau nepataikius...

taip kad aš už taisykles, tačiau ir už jų laikymąsi :) dar norėčiai žinoti mergaitę, kad galėčiau jai daugiau džiaugsmo suteikti.

tai tiek- einu bandyti kažką į skrandį įdėti.

Atsakyti

nu panašu kad vaikis mano irgi tos sriubos užvalgė, nuo ryto skundžiasi pilvu (ale mama ragana mokyklon išleido)

bet kai pradėjo skambint kad bloga, nuvažiavo MB pasiėmė tai sakė visas kratosi, pykina, temperatūra..ale su WC nedraugauja

žodžiu gausiu pamezgimo atostogų nuo ryt ko gero (tikėkimės ne santariškių)

Atsakyti