Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Pasirodo turiu dar vieną drakių. Susirūšiavau- 6 vnt 2,5 dydžio virbalų (valai kai kurie skiriasi), 4 vnt- 2,75 (galvojau neturiu tokių- vieni iš jų šnd naujai gauti Chaogoo), 4 vnt - 3. Dar turiu plonų ir labai storų. Pasijaučiau turtinga. Bet gal reik 2,25  :rolleyes:

Nu tikrai turtinga :). Jeigu susirūšiuočiau, neabejotinai ir aš ką gero atrasčiau :). Reiks 3,25 :) - mano jie dabar beveik einamiausi, dar  3,5.

Aš jaučiu imsiu ožkos siula ir megsiu kojines kelionej (bus tokios miegui, nes va sedziu lovoj, kojos sala net po kaldra, seniai sirgau pamirsau kaip ten buna

Ant 2 virbalu  meginsiu nuo pirstu galu, vis sis tas naujo, dabar reik koki kiaurarasti dar isirinkt ar ka papuosimui

Mano ketvirtokas irhi praso kojiniu baltu bet neturiu kojininiu siulu, cupe tik margi, reiks gal drops nord jam paimt

TIksliai, gi daug kas buvo ožkos siūlo kaliningradinio prisipirkę, ar ką mezgė kas? Aš tai neturiu tokio. Aš kojinių vis noriu išbandyt įmantresnių, bet jas imuosi megzti tik visiškai nupušus. Tokioj būsenoj man tinka tik paprastas elementarus lygusis mezgimas, sengas geras kulnas, ką mintinai moku. Taip ir šįkart, matyt, bus. Nors aprašymų prisispausdinus... Bet juos dar ir skaityt reikia, o tas mane nervina, nebent jau kažko noriu kaip š... Bet tas nutinka tik su megztiniais :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 17 rugsėjo 2019 - 21:32

Atsiminiau dar- dalis virbalų yra ant pailsėt išėjusių mezginių. Ten gali būti 2,25.

Aš senovinio kulno net nemezgus. Nors mano kojinių istorija- trumpa dar.

Atsakyti

O kas tas yra senovinis kulnas, kadangi išvis tik porą kojinių numezgus, net nežinau senovinės ar modernios pas mane... Gi buvau aš tų kojininių siūlų prisipirkus, įsivaizdavau, kad jau megziu be galo, be krašto, numezgiau porą ir nutariau, kad nebeįdomu. Tai padariau nesamonę - numezgiau baktusą iš vieno kamuoliuko. Nu nei šis, nei tas, šiurkštus, išpleręs ar tik nereiks grišti pas kojinių mezgimo. 

Atsakyti

Kapseika, senovinis- ksi kulno nugarinę dali mezgi tiesiai, o užlenkimą formuoji statmenai skis pririnkdama. Naujas- kai trumpintom eilėm kulną išformuoji.

Atsakyti

Oi, naujoviškų yra n+ k būdų. Net nusipirkau vieno aprašymą Fish lips heel. Keliolika puslapių :blink:​ . Ai, gerai nešiojasi ir senas, močiutės išmokytas. Ne man tiek rašluavų perskaityti. Kas parodytų - daug greičiau suprasčiau.

Atsakyti

o man patinka kojines megzt tik prisiruošt sunku :) kulną mezgiau vieną kartą mandresniu būdu (Niumos žalioms swapinėms kojinėms) o paskui vėl grįžau prie įprastinio, reikia dar pamėgint, man geriausia tokius visokius per youtube pamokėles pažiūrėt, bet kad kažkodėl visi kulniniai video baisiai ilgi, kantrybės pritrūkstu

vakar beje mačiau atvėsimo proga maksima siūlus išdėliojo

spalvos tai gražios nu bet vien sintetika

Atsakyti

Nu jo, video ilgi irgi užknisa juodai. 

Atsakyti

Aš tai jau prieš gerą savaitę vienoj Maximoj mačiau siūlus, bet irgi tą pačią išvadą padariau, kad spalvų gražių yra, bet praktiškai sintetika.

Mano vienos keisčiausių  megztų kojinių. https://www.ravelry....ns/library/skew

Kam įdomu visokie keisti būdai, siūlau išbandyti.  Gal trūkumas, kad procese nelabai pasimatuosi dydžio. Ypač pirmą kartą mezgant, kol nesupranti, kaip ten kas galų gale susidėlioja. Aš per dideles nusimezgiau. Tai padovanoja žmogui su didesnėmis kojomis.

Atsakyti

Restar, labai paprasta. Pvz turi 48 akis. Kai nori daryt kulną- suneri 24 akis ant vieno virbalo ir mezgi trumpintom eilėm iki 12 akių (po 1 akį kraštuose neišmegzdama). Tada pradedi vėl ilgint iki buvusių 48 ir mezgi ratu. Viskas. Paprasčiau nebūna. Tik kai ilgini- reikia žiūrėt, kad skylių nedaryt Aš kažkaip persukta akim gal kabinu. Parodysiu kelionėj- nusipirkau vakar bambukinius virbalus. Numegsiu antrą kojinę Viliui. Pirma numegzta pernai - va taip aš 'myliu' megzt kojines :D 

Atsakyti

man baisu tokiu būdu megzt nes pakilimas nemezgamas svarstau ar mano aukštai kelčiai tiks

nors paprastuoju tradiciniu dažniausiai laisvokos būna

ir galų gale visos pirktinės kojinės gi tinka :hmm:

Atsakyti

trumpintas eiles man labiausia patinka vokiškai megzt-visiem reglanam taip mezgu

kojinėm irgi tinka

https://www.youtube....h?v=Bd6H7YPLHJQ

Atsakyti

Duosiu pasimatuot :) tikrai tilps. Čia jug ne batas ;) dėl spalvų suderinimo ir ilgių vešiousi pirmą.

Atsakyti