Mezgiau su chiagoo (tai TIPO nesupainiojamu valu).
Prisiminkim, kad mano virbalai 1.500-2.00 mm ;)
O tai, tipo, su tokio plonumo virbalais galima praeiti į lektuvą? Nesuprantu kur čia virbalų dydis ką įtakoja. Šiaip, aišku, jokių lėktuvų taisyklių nesu skaičiusi, tik iš bendro išsilavinimo žinios .
Pernai kaip tundra į Kiprą skridau tik su rankiniu bagažu su visa kometine, ir tik paskutinėj 4-oj stotelėj ukrainiečiai pamatė mano manikiūro žirklutes. Bet pasigailėjo, nes gi buvo likę tik namo parskrist. Patiko, kad juodkalniečiai leidžia skristi su skysčiais. Visi lietuvaičiai prieš patikrinimą sąžiningai krovė prie šiukšlinių savo vandens butelaičius, nors prieš nosį ryškiai švietė užrašas, kad galima iki 2 litrų skysčio. Mes išdidžiai nešėmės savo vandenį.
Man atrodo, kad ne plonumas, o medžiaga svarbu. Kad nebūtų metaliniai. Nors mano patirtis vežtis mezginį - tik vienas kartas.
Mes tada skridom į Italiją. Specialiai nusipirkau bambukinius mezgimui lėktuve, bet megzdama su mediniais visada labai nesaugiau jaučiuosi, nes galiu sulaužyti, tai įsidėjau į atiduodamą bagažą ir savo įprastus virbalus. Nuskridusi pasikeičiau ir mezginį visada turėjau rankinuke. Nuvežė mus į Romą, ėjom į šv. Petro aikštę, kai buvo popiežiaus bendroji audiencija ir ups... - aikštės prieigose patikra, kaip į oro uostą. Jau širdyje apraudojau savo virbalus, bet praėjau ir niekas nieko nesureagavo. Tai nežinau, kaip ten tuos virbalus aptinka. Ar į metalą sureaguoja., ar ten skenuodami pamato ką nors įtartina, tada prašo parodyti, o gal į aikštę kitokie saugumo reikalavimai, nei į lėktuvą. Beje, tie virbalai buvo aliuminiai. Gal tokius irgi galima.
Yra labai gražus animacinis filmukas, skirtas visai mažiems vaikams, bet net ir dideliam labai gražus žiūrėti. "Mano kaimynas Totoro". Mes turėjom diską, tai vaikai mėgo. O pirštinės maždaug tokios https://www.ravelry....-totoro-mittens
Ačiū Kerpena, prisiklausinėjau... Dabar turiu vieną kandidatę, kuri pasirodo filmuko dar nematė, bet buūtinai žiūrės, o pirštinės būt gerai čia ir dabar🙈
O tu kuriam iš saviškių mezgi, ar dovaninės?
Jau rašiau, kad mano mažutė, beveik 20 metų mergaitė užsimanė. T.y. vyresnioji dukra.
O mažoji, kadangi yra šiaip pasimaišius ant visko, kas japoniška, pamatė, ką mezgu, ir sušuko - o pirštinės su Totoro. Bet neprašė, nes turi tobulas medžių pirštines.
O šiaip jie turi net marškinėlių prisisiuntę su Totoro ir kitais Miyazakio herojais. Čia antras sūnus ir abi dukros.
Matyt Kerpena, kažką praskaičiau apie tavo mažutę😁
Bandysiu atsispausdinti aprašą, neisivaizduoju, kas, kaip ir su kuo, dar niekad jokių pirštinių nemezgiau, išskyrus kūdikiui kažkada, kažkokias išgalvines🙈
Išties dabar norėčiau eiti megzti, deja laukia balandėlių gamyba, ryt tiesiai po darbo varau pasitikti pargrįštančio vyriškio.
O darbe irgi niekaip neišjudu iš mirties taško, o turiu gi planų penktadienį stipriai susitrumpinti darbo dieną, net nežinau, kokio ten stebuklo reikia melsti, kad ryt pagaliau viskas eitų pagal... ir virš plano.
.......4 vyrai namie. 3 augantys. Puodai- kasdienybė darosi.
Vakar: išpjovos troškinys ir kepta keptuvėj lydeka gabaliukais man. Plius pomidorai su grietine.
Šnd - dvi keptuvės kotletų, pupelių mišrainė. Dviem mažesniems- lietiniai su varške (mama maxima padėjo).
Ryt tikiuosi išeiginės. Optimistiškai.
Prisėdau kelias eilutes pamegzt ir dar su drauge eisim vakariniu šiltu oru pasidžiaugt.
Planavau ir aš eiti miškan,bet auksinę valandą jau pražiopsojau,o dabar temsta,tai ant sofkės lauke naują Santos Monteriore knygą skaitau
Šią savaitę turėjau iššūkį- paveiksluoti gaminius su deimantais.Pradžioj net rankos drebėjo, kad kokio nepamesčiau...
Šiandien ryte vyro eilė buvo vaikus vežt,o ryt jis miegos-mano eilė bus
Mezginys dulka, bet neverkia
Labas
Sveikos,
O tai kur irgi persikraustei kažkur?Ar čia vasarinės migracijos kokios nors (sodyba?) liekamieji reiškiniai? Mezgi vienu metu 2 megztukus, ar jau vieną turi? Koks modelis - ar išgalvinis?
Gražūs nagai, Lace .
Nežinau, kada pradėsiu megzt. Gal šiandien? Taip viliuosi kiekvieną dieną, bet vis kas nors pasikeičia...
Po remonto daiktus išpakuoju. Supakuot buvo lengviau 🙈🙈🙈🙈