Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kitas ketvirtadienis, 03.09 d - planuojamas pasibarškinimas virbalais pas mane :) durys atviros kiaura diena. Kiek musu daugiau? Dirbanciu ar vaikus auginanciu? Vienas laikas- nuo 12, kai Emilis eina miegot. Arba po darbu- nuo 17 (antras jo miegas) 

Aš norėč 12 :) bet nežinau, ar spėsiu susisukt iš darbo :unsure:  Oficialiai būsiu po budėjimo, realiai priklausys,  kiek globojamų vaikų turėsiu skyriuj ir kokia bus jų siuacija. Kaip greit galėsiu viską sutvarkyt ir palikt budinčiam. To niekada negaliu nuspėt, deja....

Atsakyti

Galiu pietus padaryt pagal pageidavima- arba kugeli. Arba upetaki ir paukstiena :)  

Atsakyti

Galiu pietus padaryt pagal pageidavima- arba kugeli. Arba upetaki ir paukstiena :)

Oho, kaip viliojančiai ir prabangiai skamba :)

Atsakyti

Abelo, as busiu visa diena, man nesvarbu laikas. Tik praeita karta Saulemeile atleke per pietus nuo 12. 

Emilis pvz miega dabar :D tai tas laikas yra spejamas, kad apie 12. Man paciai jis netrukdo. Nes nelenda i akis ir galiu laisvai bendraut su zmonem.

Atsakyti

Gal kuri po ranka turit Abelo saldumyno receptą? Labai sunku per telefoną ieškot. O reikia nusipirkt produktus, ryt gi kazys mokykloj :B 

Sriuboj nebūsiu :unsure:​ 

Atsakyti

Ne prabangiai. Atradau Lidle upetaki. O skonis kaip lasisos. Tik pigesnis :) as kadangi zuvies beveik nevalgau, tai radau, ka pati valgau :) 

Atsakyti

Nekepti šokoladiniai-avižiniai sausainukai

120g sviesto (tik ne Ventos ar Žvaigždutės, nes nesukietėja normaliai, arba tada kepinių margarino)

2 stiklinės cukraus (gali būt ir rudas, gali būt mažiau, jei saldumo buvo per daug)

8 valgomi šaukštai pieno (arba 6 š. vandens)

4 kupini valgomi šaukštai kakavos (arba jos šiek tiek mažiau ir papildomai dėt šokolado, kuris užsilikęs spintelėj  cepelinuose ragauti buvo tik su kakava)

Viską dedam išvardinta eile į puodą ir kaitinam pamaišydamos ant vidutinės/silpnos ugnies, kol užverda ir visiškai ištirpsta cukrus. Tuo metu galima netoli puodo pamegzt arba indus susiplaut 

Kai ištirpsta ir burbuliuoja tokia klampi masė, priberiam 2,5-3 stiklines avižinių dribsių, smulkesnių (ragauti buvo su 5min virimo dribsnias), viską išmaišom ir ilgai nelaukę (nes pradeda stingt) dėliojam arbatiniais šaukšteliais ant skardos (atsargiai, nes Žiauuuuriai karšta!). Slepiam nuo šokolado skėrių kol atvės ir sustings (kelios valandos arba per naktį) ir ragaujam. Skanaus! 

Dabar dar apie dribsnius. Išbandyta su visokiausiais, tai tie stambūs nespėja prigert tos klampios masės, mano nuomone, ir būna tokie traškūs, bet aš kartais jų pamaišau prei tų smulkesnių. Taip pat galima dėt vietoj pusės stiklinės avižų, kokių riešutų ar sėklų: išbandyta su daug kuo, mums skaniausi su lazdynais ar saulėgražom (šįkart saulėgražų neturėjau, tai buvo tik avižos), bet čia eksperimento ir skonio reikalas  

Atsakyti

Nuo vakar iki pirmad., berods, ir maxej akcija upėtakiui, 3,99. Aš vakar parsitempiau ko ne 3kg kaip skaniai prikirtom su salotom, vos ne iki blogumo :D dar liko ir dar užšaldžiau pusė.

Atsakyti

Sveikos,

aš galiu Panoramoj atsirasti jau 17 val. Ar būtų daugiau tokių ankstyvų? Jei ne - pasivaikščiosiu po prekybos centrą. Man GanBei tinka. :D

Atsakyti

Pinta, sveikinimai  :wub:  :wub:  :wub: 

Graži Liniukos balerina  :wub:  :wub: 

Ristinos margumynai  :wub: 

Abelo  :wub: 

Įsireikė ir man tų sausainių :( oh... mintyse pagalvojau, kad šokolado namie nerasta, o čia gi kakava :D nu ką... einu gamint..

Kaziukui prašė KAŽKĄ pagamint.. Kaip mane nervina tokios nesamonės... nei žinau ką gamint, nei noro turiu, o reikia..

Galėtų gi su vaikais ką pagaminti ir patiems smagiau būtų.. Svarbiausia mokytoja sako - gi parneš pinigėlių :D nu nu :D

Žuvis iki šiol tik toks produktas, kurį valgau per Kūčias  :blush-anim-cl:  Nu silkės dažniau norisi, bet kitos tai visai ne..  Na lašišą dar retsykiais pripažįstu, kaip žuvį :D 

Mytas vilioja, bet tai aš su savo bose visur... tai jau gali būt daugokai aliarmo :(

Atsakyti

Nuo vakar iki pirmad., berods, ir maxej akcija upėtakiui, 3,99. Aš vakar parsitempiau ko ne 3kg kaip skaniai prikirtom su salotom, vos ne iki blogumo :D dar liko ir dar užšaldžiau pusė.

O kaip kepei? Receptuka kokį prašom :)

O likučius šaldei ar šviežią pjaustei gabaliukais?

Atsakyti

aš kažkada esu kepusi rankovėj. šalia bulvių i vidų citrinos riekelėm, biškį druskos, krapų, skanesnius pietus sunkiai atsimenu

Skaičiuojamės:

1. Kerpena

2. Nitė

3.Lace

4. qqte

5.

6.

....???

dėl Kaziuko kol kas rami, pas mus mokykloj pirmokai stebėtojai ir pirkėjai :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 02 kovo 2017 - 11:15