Neturiu recepto, bet dariau iš akies labai paprastai. Supyliau į puodą miltus, įdėjau druskos cukraus ir sausių mielių . Ant pakelio buvo parašyta, kad skirta 0,5 kg miltų. Iš akies, tai maždaug tiek miltų ir buvo, bet pagalvojau, kad ne bulkas kepsiu, tai mielių maždaug pusę sudėjau. Išmaišiau viską sausai, įmušiau kiaušinį, įpyliau šiek tiek pieno, o tada pasiėmiau vandens iš šaukštu ėmiau maišyti tuos miltus ten, kur skystis. Kai tik jau pasidaro per sausa ir nebesimaišo, vandens kiek įpilu . Ir taip maišiau pilstydama, kol gavosi tokia tiršta blynų tešla. Palikau nakčiai pusę puodo, ryte radau pilną.Aišku turbūt užtenka kokią valandą palaikyti, ar kiek ten, kol pakyla, bet aš pagalvojau, kad ryte neturėsiu kada kildint.
Turbūt galima daugiau visko pridėt - kiaušinių, pieno, bet aš mėgstu tokius paprastus. Tik cukraus mieliniams būtinai reikia įdėt, nes be jo tokie beskoniai būna. Ir nelabai saldumas jaučias, matyt mielės suvalgo.