Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

:D nepadėjai apsispręst.

Ką tik baigiau pakuot florentinus Gyčio Kaziuko mugei. Gamybos 10 min. Pakavimo vos ne valanda  :oh: :D

Ryt užgavėnės. Laiškas iš mokyklos: ... ir nepamirškit atsinešt blynų 2-3 draugams. Nueinu į darželį: ir nepamirškit atsinešt blynų- švęsim nuo ryto su diskotekom..

Nu ok.. kelsiuos 6, kad prikepčiau kalną blynų visoms įstaigoms.

Atsakyti

Cha Niuma:)

aš irgi buvau pasiruošus rankoves raitotis ir kepti blynus visoms įstaigoms, bet iškviete mažius iš daržo- tipo tempa... ir jauciu tik de to kad paprasiau pastebeti :) nes pati savaitgali bandziau pasveikti- savijauta kaip ir gera, tik va vakarop gerkle labai pradeda skaudeti...

bet kad jau taip, tai pabus namie iki savaites galo - man maziau blynu kepti :) 

dabar beliko spurgos :) sakiau ir bendradarbius palepinsiu :)

Atsakyti

Abelo- ir as apie tas avietines rankoves pasvajoju :)

Atsakyti

Labas

Nu ir as blynu kepimui kaupiuosi

Nors reiketu turbut torta kept ir siulu MB gimtadienio proga pasidovanot  :rolleyes: 

Bet seima nubalsavo uz blynus

Pradejau siandien kasmyriniu zvyneliu megztuka, pabaigtas dziusta bright

Ir dar su kolegem i ryga savaitgalio kelione suplanavom balandi  :B​ 

Atsakyti

Blynus aš irgi ryt planuoju kepti iš pat ryto, reikia mažei į mokyklą atsinešti. Tuo pačiu gal dar kam įdėsiu, jeigu liks po pusryčių. Neapsisprendžiu ar amerikietiškus iš Beatos bandyti ar šituos: https://www.sauletav...VBXqikrtjJ-F3vA.Šiandien kaip tik abu pamačiau, o man ką naujo išbandyt visada rūpi :). Su dviguba Cloer keptuve čirvinius blynus kepu gana dažnai, nes vienas malonumas.

Vieno serialo vieną seriją pažiūrėjau, kito - kitą ir lūžtu... Tai turėsiu naują kolegę - pirmakursę panelytę, kuri tokia smagi ir juokingai juokiasi, kad ir dabar išsišiepiu prisiminus jos kikenimą. Taip ir kikensim abi viena prieš kitą sėdėdamos :D.

Atsakyti

Nuo ką 37,3. Šeštadienį žinosiu apie cepelinų galimybę. Sušalom vakar susirinkime. It turim salę- amžinai ten šalta.

Kepu. Nuo 6 atsikėlus.

Atsakyti

Restar, randu, kad su nuolaida ji apie 55 eur kainuoja? reiketu ir man kokios cirvines, nes neturiu jokios.

Prikepiau trim vaikams blynu. Du issinese. Vienas pamirso. Pasiemiau i darba.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niuma: 05 kovo 2019 - 07:53

Labas rytas,

Aš irgi blynus kepiau. Jokių mandrų receptų nenaudoju. Vieną kartą per metus, per užgavėnes, kepu mielinius blynus. Iš vakaro užsimaišiau tešlą, kad pakiltų. Ryte taip sunkiai kėliausi, kad išlindau iš kambario tikrai dar neatsibudusi ir užuodžiu kažkokį kvapą - lyg duonos, bet tokį silpną, nes kai duona kepa tai visi namai kvepia stipriai. Galvoju, iš kur čia? Lyg ir nekepiau ir nemaišiau jokios duonos. Paskui tik prisiminiau, kad blynus užsimaišiau.

Prisimenu dar tuos laikus, kai irgi visiems reikėdavo neštis.  Tada irgi dažnai dar tuos širdelinius kepdavom įsidėjimui. Dabar tai, kad būčiau pati neprisiminus, tai niekas ir neprašė kept. :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 05 kovo 2019 - 08:11

Labas rytas,

Aš vakar vos neišmečiau čirvinės keptuvės ir visos tešlos per langą  :B Sugalvojau gi tų morkinių su varške išsikept, kur berods Limit receptą davus. Esu kepus ir labai patiko, bet vakar kažkokia šuduva gavosi, grandžiau 2k keptuvė su peiliu ir dantų šepetuku, tada dar pabandžiau pataisyt tešlą ir kept paprastoj keptuvėj, bet irgi ne kažką,....skonis geras, bet vaizdas...Trečiu bandymu užmaišiau paprastus čirvinius ir iškepiau 3keptuves Dž į daržą. Prastovėjau virtuvėj 2h, tai net dūmai iš ausų rūko, o nugara į žemę sulindo... :(

Mielinių labai norėčiau, Kerpena, gal receptą gerą turi? :)

Atsakyti

aš savo firminius čirvinius kepiau, vaikis pusryčiams valgė, į mokyklą įsidėjo, ir aš dar keletą širdučių prie kavos darban įsidėjau. MB laikosi, nevalgo.

Vakare bulvinius kepsiu :)

Atsakyti

Neturiu recepto, bet dariau iš akies labai paprastai. Supyliau į puodą miltus, įdėjau druskos cukraus ir sausių mielių . Ant pakelio buvo parašyta, kad skirta 0,5 kg miltų. Iš akies, tai maždaug tiek miltų ir buvo, bet pagalvojau, kad ne bulkas kepsiu, tai mielių maždaug pusę sudėjau. Išmaišiau viską sausai, įmušiau kiaušinį, įpyliau šiek tiek pieno, o tada pasiėmiau vandens iš šaukštu ėmiau maišyti tuos miltus  ten, kur skystis. Kai tik jau pasidaro per sausa ir nebesimaišo, vandens kiek įpilu . Ir taip maišiau pilstydama, kol gavosi tokia tiršta blynų tešla. Palikau nakčiai pusę puodo, ryte radau pilną.Aišku turbūt užtenka kokią valandą palaikyti, ar kiek ten, kol pakyla, bet aš pagalvojau, kad ryte neturėsiu kada kildint.

Turbūt galima daugiau visko pridėt - kiaušinių, pieno, bet aš mėgstu tokius paprastus. Tik cukraus mieliniams būtinai reikia įdėt, nes be jo tokie beskoniai būna. Ir nelabai saldumas jaučias, matyt mielės suvalgo.

Atsakyti

aš irgi mielinius kepu vieną kartą metuose,vietoj razinų dedu džiovintas spanguoles.bet pati jų nevalgau...man blynų gali nebūti (apart žemaičių ir lietinių su varške ). Nojui mokykloj blynų nereikia,tik Luknei ir vyrui :D bet šiemet jis komandiruotėj per blynų dieną,tai Luknei amerikoniškų prikepiau :)

Atsakyti