o tai čia mašina megzti megztukai? aš galvojau virbaluoti
o tai čia mašina megzti megztukai? aš galvojau virbaluoti
Pirmas tikrai mašininis
Labos
Qqšk, aš iš bėdos esu pirkus maximoj permatomą celofaninį dovanų popierių, būn suvyniots į tūtą kaip ir tie margi ar vienspalviai. Tai su dukra susikarpydavom gabaliukais, apgaubdavom tuos sausianius ir surišdavom su liniu siūlu ar juostele.
Aš vaikams pasiūliau tinginį gamintis. Tik galvojau irgi arba į celofaną vyniot, arba supjaustyt į dėžutę ir su dantų krapštukais pasmeigt gabaliukus, nes nebuvo pas mus reikalavimo suvyniot, tiesiog pati galvoju dėl higienos.
tai mokytoja vaikams išaiškino apie tai kad nehigieniška taip paprastai pardavinėt neįvyniojus
nežinau ar čia toks reikalavimas ar jinai savo iniciatyva, bet tai ir gerai
Kitas klausimas po kiek tokius visokius maistus pardavinėt kad pirktų nu ir bent eurą kitą gautų žmogus
Ai, maniškiai dažniausiai kainas nusistato patys. Aišku, jie dažniausiai nori didesnes sakyt, bet sakaut, jūs ir patys nenorit daug mokėti už kitų vaikų dalykus. Namie prisiruošia kainų po 50, 30, 20 cnt ir pradedant nuo didžiausių galiausiai baigiasi ir mainais. Sakau, darykit, kad būtų smagu, o produktus superku pati. Neskaičiuoju šitoj vietoj atsiperkamumo.
Įpakavimas manau ne vien dėl higienos, man vaikai paragavimui parnešdavo namo, tai jei nebus įpakuota kaip jam parsinešti? Pas dukrą klasėj jie visi susinešdavo kas ką pirko, auklėtoja aisydavo arbatos ir visi viską sukirsdavo patenkinti .O jei ir neparnešt namo, tai kiek tam vaikui į delniuką tilps tų plikų pyragėlių ar sausainių arba viską pirkt ir valgyt paeiliui einant kad nereikėtųrankų mozotis .
Qqšk, gal jo paties paklaust reik kiek jis už juos mokėtų ir tegu maždaug už tiek parduoda, arba tegu pasižiūri kiek aplink draugai už panašius parašo tegu tiek ir jis prašo. Įvertint tai labai sunku. Čia daugiau viskas simboliskai vyksta, biznio jokio musiau nebus . Aš pamenu riešines kai nešiau, tai galvojau kad 10 eur labai brangu, bet žinojau kad tikslas buvo surinkt lėšas sergančiam vaikui, o ir tarp klasių buvo konkursas kuri daugiausiai eurų surinks, tad ir mezgiau krūvą ir žinojau kad tam tikslui tikrai jas pirks pačios mokytojos. O finale gavos kad dukra gavo kelt kainą iki 15 nes ir mokytojos ir vaikai tarp savęs pradėjo "peštis" kurios kuriam ir už kiek turėtų atitekti .
mokykla ne pelno siekianti organizacija, vaikai taip pat, jokių patentų neturi ir jei vaikai pelnus nori gauti, tai reikėtų juos ir sudeklaruoti ir pajamų mokesčius susimokėti
Čia atėjo Katukas ir tašką padėjo . Dar pasakyk, kad kokį higienos pasą išsiimti reikia . Nemanau, kad išeina koks pelnas iš tiesų, kai viską suskaičiuoji (sulaksčiau iki Roksetos LUkšio g., ten pirkau maišelių, popierinių nedidelių lėštučių). Bet smagu gaminti/pirkti/parduoti - šiokia tokia verslumo pamoka, biškį matematikos dar . Mano dvyniai kai buvo kartu, tai viens prekiavo, kitas pinigus skaičiavo, nes pardavėjai tai sunkiau su matematika. Mažoji tai pati viena nepėsčia, tai ramu.
Restar, aš apie kainų nustatymus, kad nereikėtų galvot tokioj vietoj, kaip čia pinigą užsidirbt.
tiesiog reikalas smagume, pardavei, čia pat nusipirkai kitą ir biznis baigtas. gerai, jeigu dar šiek tiek ir smegenų skaičiavimuose patreniravai.
yra tų renginių vizijos, misijos ten visokios, kažin ar ten kalba eina apie finansus.
tiesiog šiandien darbines tokias visokias durnas problemas sprendžiu sprendžiu, jau galva kvadratinė, o neišsprendžiu. ir nėr su kuo pasitart, kaip visada.
tai dėl to ir keisti man jūsų pasvarstymai.
Aš vaikams pasiūliau tinginį gamintis. Tik galvojau irgi arba į celofaną vyniot, arba supjaustyt į dėžutę ir su dantų krapštukais pasmeigt gabaliukus, nes nebuvo pas mus reikalavimo suvyniot, tiesiog pati galvoju dėl higienos.
vaikų mokykloje draudžiama maistu ir visokiais šamarliakais prekiauti,tuo džiaugiuosi.savaitgalį kažką meistrausim ir mes