Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

O žinokit maniškė stebuklingi prisikėlė. Nežinau, kaip ilgam.

Tada ketvirtadienį, aš ryte sudėjau tamsius skalbinius ir paprašiau sūnaus, kuris ėjo į paskaitas vėliau nei aš, kad kai mašina baigs užstatytų papildomą skalavimą. Mat to sūnaus prašymu ir sudėjau skalbinius, nes jis kelionei ruošėsi. Jis man skambina į darbą ir sako - įjungiau mašiną, po kokios minutės pasigirdo keistas garsas  ir daugiau nebeįsijungia.  Tai tada aš ir vyrui parašiau, pasiguodžiau, ir jums parašiau, kad apie mašinas papasakotumėt.  O vėliau paaiškėjo, kad tiesiog išmetė elektros saugiklį.Kadangi ant to saugiklio yra tik virtuvės viryklė ir pora rozečių prie virtuvės komplekto, tai sūnus nei nepagalvojo apie saugiklį, šviesa nedingo.  Tik vėliau pamatėm, kad viryklės laikrodis užgesęs. Tai nežinai, kaip ten buvo. Gal tai mašinai vis tiek kažkas negerai, jei jau saugiklį išmetė, bet penktadienį dar vieną reisą išskalbė.  Vyras sako, gal kas užstrigo tuo metu skalbiant ir todėl saugiklį išmetė.

Bet pasisakymus išsaugojau, gali greitu laiku praversti.

Atsakyti

Mūsų LG skalbimo mašinos. Funkcijų man pakanka. Pagrinde skalbiu, kur valandos laiko programa, tik temperatūrą iš 60 iki 40 pamažinu. Yra trumpoji 30 min, vilnos, medvilnės (patalynei), sportos kūdikių rūbų, ... iš viso 12 programų.A+++ klasė (čia turbūt elektros sąnaudoms klases žymi).

Atsakyti

sveikos,

Šarange, sveikatos  :4u:  viskas bus gerai  :) 

Lace na visai gražiai aprengei lėlę :) smalsu bus pamatyt kaip veidą išsiuvinėsi ;) 

gerai megztelėjau traukiny  :wub: mažoji knygą skaitė tai aš sau ramiai pameditavau ;)

penktadienį kepiau iš Beatos virtuvės laidos Jonį. Nerealus  :wub:  labai skanus gavosi. Išnyko per 15 min  :D 

uošvis mano drakių penktadienį aptiko balkone. Naudojos proga kol mūsų nėr tai pračekino visur  :oh:  nu žmogui šokas nuo siūlų kiekio  :D o jų tik pora lentynų.. pagailo žmogui sūnaus su tokia išlaidžia žmona  :blink:  

su vyru jau naują vietą drakiui ruošiam, rakinamą  :huh2:​ 

Atsakyti

sveikos,

Šarange, sveikatos  :4u:  viskas bus gerai  :)

Lace na visai gražiai aprengei lėlę :) smalsu bus pamatyt kaip veidą išsiuvinėsi ;) 

gerai megztelėjau traukiny  :wub: mažoji knygą skaitė tai aš sau ramiai pameditavau ;)

penktadienį kepiau iš Beatos virtuvės laidos Jonį. Nerealus  :wub:  labai skanus gavosi. Išnyko per 15 min  :D

uošvis mano drakių penktadienį aptiko balkone. Naudojos proga kol mūsų nėr tai pračekino visur  :oh:  nu žmogui šokas nuo siūlų kiekio  :D o jų tik pora lentynų.. pagailo žmogui sūnaus su tokia išlaidžia žmona  :blink:  

su vyru jau naują vietą drakiui ruošiam, rakinamą  :huh2:​ 

:D kokiu tikslu? kad pas kitą mezgėją nepabėgtų,ar kad uošviui imparpuolio nevarytų :D

Atsakyti

drakius slepiamas nuo uošvio :hihihi:

Rakinamas...

Oi, mano uošviui tai mano drakiai nesukeltų šoko, nes niekas neprilygsta anytos drakiamas :rolleyes:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 17 vasario 2019 - 21:09

kad nelandžiotų kur nereik  :rolleyes:​ 

Atsakyti

Kerpena, tai kokius drakius anyta užsiveisus? :) 

Pradėjau trečia pirštinę šiandien. Noriu nusimegzti kiek išeis po vieną, kad kelionėj ar vakare viešbutyje turėčiau pavyzdį, pagal kurį po antrą megsiu.  Sesėms tai beveik vienodos išėjo, gerai, kad bent stulpelį skirtingą padariau, nes kitaip sunku būtų atskirti.  Filmų peržiūrėjau nemažai... Atostogos tai tik vaikams, o aš taip įsijautus, kad ir pati norėčiau :).

Atsakyti

Anyta kaupia viską.  Keli pavyzdžiai.

Pvz. nemezganti moteris turi siūlų drakių. Daug esu iš jos gavus, bet dabar jau daug kas ten kandžių suėsta ir seniai jau ką besiūlė. 

Nėrimo siūlų iriso maišais pas ją. Ir šiaip kažkokių neaiškių siūlų . Nerti tai ji kažkiek nerdavo.  

Audinių drakius nemažas.

Kartą prireikė vąšelio neilgam. Paprašiau, tai kai atsinešė savo atsargas, vos nuo kėdės nenukritau. Aišku daug pasenusių, kotai plastmasiniai nuo laiko aptrupėję, bet kiekis įspūdingas. Vargu ar kuri iš mūsų tiek turi.

Senų drabužių drakius.

Kambarinių gėlių. Visokių apvytusių, nuaugusių, bet neleidžia išmest, ar atnaujint.

Stiklainių, visokių vienkartinių pakuočių, dėžučių, indelių.

Žodžiu kaupia viską, kas įmanoma. Kažkada matyt pradėjo dėl sunkių laikų, nes buvo našlaitė, daug vargo patyrusi, o paskui tarybiniais laikais gaudavo nusipirkti, ko ne visada kiti gaudavo, o paskui jau įpročiu tapo.

Na žmogui gyvenant visko prisikaupia, kartais pagaili ko išmesti, nes turi minčių kur pritaikysi, bet kraustantis tai jau tikria atsikratai, ko daug metų nepanaudoji. Tai va, kai jie prieš 15 metų persikraustė, ir kraustymasis ne į kaimyninį namą, o toks gana tolimas buvo, už 150 km., į vieną reisą turėjo susitalpinti, - aš tą pirmą vasarą džiausčiau palėpėje skalbinius ir žiūriu koks tai ryšulys. Smalsumo pagauta pažiūrėjau kas ten, pasirodo senas suplyšęs gobelenas nuo sofos, kurią praeitame bute prieš kelis metus pervilko.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 17 vasario 2019 - 23:45

Labryt, oho, anyta...Tikra kaupikė. Bet gi viskas eina velniop saugojama ir nenaudojama.... 

Visą chebrytė namie ir dar kaimynės mergaitė ateis atostogaut... 

Atsakyti

Restar, tai  ji dabar name bent vietos turi.  O kai gyveno bute, tai pvz miegamajame buvo tik lova ir takelis iki jos neapkrauta, o visa kita, kaip didžiulis sandėlys. Aš netgi, kad spinta yra tenai sužinojau tik po kelių metų nuo ištekėjimo, jos tiesiog nesimatė.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 18 vasario 2019 - 08:48

Kantrus jos žmogus. Nors iš dalies galiu suprasti, pati kažką pakaupiu, tik mastai toli gražu ne tie  Nebent siūlų :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 18 vasario 2019 - 09:01

Labas rytas, 

Prajuokino Waidaw... O ka uošvis ppas jus veikia? Gyvena ar svečiuojas? Ar ne per daug sau leidžia? :D

Kerpena, mano močiute buvo lb taupi, bet kad kažką kauptų nepasakyčiau, tiesiog nieko nemesdavo, gailedavo, nors tada buvo tokie laikai, galima suprast...

Ačiū už palaikymą, atrodo, antibai veikia ir situacija gereja, tikiuos, kad tai tik kazkokie uzdegimai, nors savaite vistiek nusimato draugystes su baltais chalatais.... 

Atsakyti