Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Nu čia iš tos serijos kaip man tėtis kai prašiausi į muzikos mokyklą pasakė kad aš klausos neturiu ir manęs ten nepriims

bet tas visai netrukdė kai svečių būdavo pastatyt prieš visus ir liept dainuot :D

būtų pasakęs kad nėra galimybių vežiot ir t.t. būčiau visai supratus

ko gero tas ir su Kerpenos mama, medžiagos, siūlai kainavo, o čia jei dar vaikas paklaus kaip ar ką, tai teks rodyt aiškint, paprasčiau gi pasakyt kad ai sugadinsi nė nepradėk...

o paskui stebimės iš kur tiek nepasitikinčių savim, kompleksuotų...pas mus mentalitetas neleidžia savo vaikais girtis ir didžiuotis, patikėt kad jie kažką sugeba..liūdnos man tokios istorijos labai

atsimenu buvo kaimynė tokia, 7 vaikus turėjo, geri jos tie vaikai, ir fiziškai ir finansiškai padėdavo bet vis skundžiasi, bėdavoja, keikia

ir kita kaimynė katra vis giriasi saviškiais

kad va o mano tą ana ten daro, ten išvažiavo, ten šoko, ten laimėjo ir t.t.

tai mano mama vis tą kur giriasi taip pašiepdavo, o ta kur vis peikia tai jau normaliai viskas :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 14 vasario 2019 - 08:42

Siūlau temą šiai dienai. :P

Kadangi ką tik atgyvenusi 19 metų paskutinį kvapą išleido mūsų skalbimo mašina, tai gal papasakosit kokios mašinos šiais laikais geros.

Man atrodo, kad kažkada buvo aptarta šita tema, bet negi dabar surasiu.

Atsakyti

aha gera tema, mano dar neišleido kvapo, bet jau laikas jai i pensija :)

Atsakyti

Siūlau temą šiai dienai. :P

Kadangi ką tik atgyvenusi 19 metų paskutinį kvapą išleido mūsų skalbimo mašina, tai gal papasakosit kokios mašinos šiais laikais geros.

Man atrodo, kad kažkada buvo aptarta šita tema, bet negi dabar surasiu.

O ką reiškią geros? :D

Jos visos skalbia, bet nė viena  iš pirktų dabar ar prieš 5 metus neskalbs 20 metų :rolleyes:

Atsakyti

Tai va ir nežinau, ką reiškia geros.

Tada kai mes pirkom šitą, tai Whirpool buvo vienos geriausių. Paskui kai po kokių 10 metų mamai padėjom išsirinkt, tai mus net konsultantas atkalbėjo nuo whirpool'o, nes sakė lenkai perėmė gaminimą ir visiškai suprastėjo kokybė.

Ir šiaip technologijos patobulėjo per tą laiką, nežinau į ką reikėtų atsižvelgt renkantis. Kokios ten funkcijos džiugina, o kokios gal visai nereikalingos.

Atsakyti

Tai va ir nežinau, ką reiškia geros.

Tada kai mes pirkom šitą, tai Whirpool buvo vienos geriausių. Paskui kai po kokių 10 metų mamai padėjom išsirinkt, tai mus net konsultantas atkalbėjo nuo whirpool'o, nes sakė lenkai perėmė gaminimą ir visiškai suprastėjo kokybė.

Ir šiaip technologijos patobulėjo per tą laiką, nežinau į ką reikėtų atsižvelgt renkantis. Kokios ten funkcijos džiugina, o kokios gal visai nereikalingos.

Funkcijos reikalingos pagal poreikius, o poreikiai pagal šeimos įpročius - drabužių ir kitų skalbinių vartojimo :rolleyes: vis tiek pačiai teks domėtis ir spręst  :P 

Jei kam įdomu, tai pas mane Siemens, 5 metų senumo, tai turbūt irgi jau pasenusi  :lol: 

Atsakyti

Kerpena, žiūrėk pagal skalbinių svorį, nes turbūt tas aktualu? Aš berods po 6 kg abi nudipirkus vienodas. Yra 7 kg. Dar žiūrėjau apsukas ir temperatūras. 

Būgnams dabar duodama ilgesnė garantija, nei pačioms skslbimo mašinoms.

Atsakyti

Labas rytas

apie skalbiankių firmas tai ne itin daug žinau, bet visai nebloga ir kokybe ir finansais mano nuogirdomis yra AEG, yra ir jungtinė AEG-Electrolux, ta irgi nebloga, bet tipo ta ana biškį geresnė :D

mano meistriukas senais laikais siūlė nesirinkti kokių nors super duper aukštų technologijų, vien dėl to, kad tai nėra iki galo patikrinta, dėl to gali būti visokių neaiškių gedimų ir panašiai. geriau rinktis kokio nors senesnio modelio.

o apie funkcijas, tai tokie patarimai:

kadangi šeima nemaža, rinktis didesnės talpos. bet tokiu atveju dažnai būna ir didesnių gabaritų, tai žiūrim kas ten svarbiau.

man labiau patinka pusiau elektroninė, t.y. kai ekraniukas yra, bet programas renkamės ratuku, o ne mygtukais.

man labiau patinka atidaroma iš šono, bet čia vėlgi, gal mažesnėse patalpose yra patogiau iš viršaus.

inverteriniai būgnai - jų blogybė ta, kad jei sugenda, tenka keisti visą būgną su viskuo, o tas brangiai atsieina. bet užtat tyliau veikia.

kas dar

žiūrėti, kad būt vilnos skalbimo programa :D

ir kad būt trumpa kokia nors programa ekstra atvejam.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuks: 14 vasario 2019 - 09:34

ai, nu jei patirtim dalintis, tai maniškė AEG -Electrolux stovi nuo 2011 metų. bet aš ją dar laikau visai nauja :D  tfu tfu tfu, problemų dar nebuvo jokių, nors būgnas tai inverterinis. ir kažkuriuo momentu jau buvo mintis, kad užsilenks, nes kažkokie barškėjimai buvo gręžiant. bet nusprendėm kad koks nors svetimkūnis ne vietoj :D

Atsakyti

Su ta talpa tai cirkas :D pas mane tipo 7kg, bet 7 kg tik tai programai kur gali sukišti patalynę, rankluosčius ir pan. nu gal dar džinsus. Visos kitos skalbimo programos 3,5 kg :P o pas mane per savaitę prisirenka vien juodų marškinėlių kokių 20, jau nekalbu apie kitą tamsią trikotažinę smulkmę :rolleyes:

Atsakyti

Ačiū, katuk, labai daug informacijos surašei

Atsakyti

nu yra dabar ir 9 kg :P dukros draugas tokia ismania  kazkokia pirko pries pora savaiciu. vaziavom su vyru pas dukra jos prijungt. paskui instrukcijas ziurejo. kad vos ne darbe bunant gali telefonu ja paleist ir t.t.  svarbiausia tas 9  kg :) dviems su suniu. tai juokemes, kad dabar reikes  seima didele turet, kad tokia  pirko . paskui klausiau  dukros, kaip skalbia. tai sake, "vistiek viska skalbiu kai su senaja, medvilnes rezimu"  :)

mes savo  gorenje , pilnametystes sulaukusia pakeitem i bosh.. skalbia :)  tik vyras dejavo, kad kojines nusiburbuliave., su senaja taip nebudavo. :D  tai  vat klausimas, ar  cia ji persmarkiai  makaluojasi , ar kojines ne tokios  kokybiskos pasidare :)

Atsakyti