Labas rytas,
Ta diskusija dėl apsimokėjimo labai jau rimtai įsivažiavo, taigi viskas kaip ir aišku, kas kaip nori, iš ko nori ir kiek nori, tiek ir mezga
Man asmeniškai megzti vaikams gaila ne siūlų, o laiko, jei nenešioja, va dabar su mašina kai galiu, tai kitas reikalas. Bet vėl gi, jei yra noras dėl sportinio intereso kažką numegzt tai ir mezgu, bet tik ne todėl, kad vaikas neturi kuo rengtis.
Mano 4metis darže eina su 5mečiais ir moka tikrai jau labai nemažai. Gal tiesiog gabus vaikis Bet jau skaičiuoja ir pažysta skaičius iki 20, nemažai raidžių moka, moka savo vardą parašyt be klaidų, daug piešia, lipdo su kinetiniu smėliu ir pan, Yra muzika, sportas, keramika... Jau yra pratybos ir programa darželyje, kuri prasideda, jei nepameluosiu nuo 3mečių, per susirinkimą sakė ir rodė, pratybas ką tokio ir tokio amžiaus turi vaikas mokėt.
Teisingai Lietutis pastebėjo, gal pas mus mažiau ataskaitas duoda kasdien ką jie veikia, bet kad veikia tai tikrai, jau LT švietimo sistemą perspjauti turbūt būtų labai sunku
Kompus ir telikus, aišku reikia ribot, bet raštingumo irgi reik mokytis, gal ne daržely, bet reikia. Su Lukne ir IT nėr jokių bėdų, nes ji tiesiog neturi tam laiko, bet matyt, niekada ir nebuvo ligonė, tačiau dailyraščio, bei tvarkingumo dar ir kaip reikia mokytis.....
Kukulis ir IT sunkiau atskiriami dalykai, bet stengiuosi irgi kokių loginių žaidimų pakišt, tai puikiausiai varo užduotėles 6-7m vaikams.
Dar kai laukiausi, Luknei tada buvo 5m, ji sakė, kad nori sesės, nes iš brolio nebus jokios naudos, jis tik kompo norės ir viskas, ir ji buvo teisi
Ligvita, skaros kaip skaros, gražios, bet šiuo metu aš abejingoka skaroms, bet kaip jau ir rašiau R, suoliukas koks............