Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labas rytas,

Ta diskusija dėl apsimokėjimo labai jau rimtai įsivažiavo, taigi viskas kaip ir aišku, kas kaip nori, iš ko nori ir kiek nori, tiek ir mezga :)

Man asmeniškai megzti vaikams gaila ne siūlų, o laiko, jei nenešioja, va dabar su mašina kai galiu, tai kitas reikalas. Bet vėl gi, jei yra noras dėl sportinio intereso kažką numegzt tai ir mezgu, bet tik ne todėl, kad vaikas neturi kuo rengtis.

Mano 4metis darže eina su 5mečiais ir moka tikrai jau labai nemažai. Gal tiesiog gabus vaikis  :rolleyes:  Bet jau skaičiuoja ir pažysta skaičius iki 20, nemažai raidžių moka, moka savo vardą parašyt be klaidų, daug piešia, lipdo su kinetiniu smėliu ir pan, Yra muzika, sportas, keramika... Jau yra pratybos ir programa darželyje, kuri prasideda, jei nepameluosiu nuo 3mečių, per susirinkimą sakė ir rodė, pratybas ką tokio ir tokio amžiaus turi vaikas mokėt.

Teisingai Lietutis pastebėjo, gal pas mus mažiau ataskaitas duoda kasdien ką jie veikia, bet kad veikia tai tikrai, jau LT švietimo sistemą perspjauti turbūt būtų labai sunku  :B

Kompus ir telikus, aišku reikia ribot, bet raštingumo irgi reik mokytis, gal ne daržely, bet reikia. Su Lukne ir IT nėr jokių bėdų, nes ji tiesiog neturi tam laiko, bet matyt, niekada ir nebuvo ligonė, tačiau dailyraščio, bei tvarkingumo dar ir kaip reikia mokytis.....

Kukulis ir IT sunkiau atskiriami dalykai, bet stengiuosi irgi kokių loginių žaidimų pakišt, tai puikiausiai varo užduotėles 6-7m vaikams.

Dar kai laukiausi, Luknei tada buvo 5m, ji sakė, kad nori sesės, nes iš brolio nebus jokios naudos,  jis tik kompo norės ir viskas, ir ji buvo teisi :D

Ligvita, skaros kaip skaros, gražios, bet šiuo metu aš abejingoka skaroms, bet kaip jau ir rašiau R, suoliukas koks............  :wub:  :wub:  :wub:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarangė: 23 vasario 2017 - 08:12

Labas rytas,

Qqute, labai gražu. Gaila, kad iš nugaros tokia padūmavus nuotrauka, tai norėjau iš arčiau apžiūrėt, kaip ten tas ilginimas atrodo, bet nieko neįžiūrėjau. Gal tiesiog nieko ir nesimato :)

Atsakyti

Dėl nuotraukų apvertimo, aš atradau vieną paprastą būdą, kad neguldytų - reikia atsidaryti nuotrauką Paint programoje ir ją išsaugoti. Tokią įkelia nebeapverstą. :mirksiukas:

qqute, fainas ir labai qqutiškas megztukas :wub:

O Telefone nezinai kaip? 

Atsakyti

Ziojasi susegimas nors ne siauras daigtas, 

Platesnes atnara pagelbet gali. 

Atsakyti

Šarange, tikrai bernai žymiai labiau prie kompų limpa. Dėl žaidimų tai su bernais nuolat derybos, ribojimai  būdavo, o vyresnioji dukra pažaisdavo, bet net mažiau nei būtume leidę. Dabar gal labiau visokie facebookai ar serialai įtraukia. Tiesa mažoji, kiek daugiau linkusi prie kompo, bet ji netgi deklaruoja, kad užaugusi bus programuotoja. Tai vyras, kai pamato žaidžiant, sako - o mūsų programuotoja jau programuoja. :)

Vaikams mezgiau. Nelabai daug, bet mezgiau ir nejaučiau, kad neapsimoka. Aišku mano laikais dar nebuvo ir tų labai brangių siūlų. Man anyta nemažai iš savo atsargų buvo davus, dar visokių pigesnių nusipirkdavau. Prisimenu kažkokie lietuviški vilnoniai siūlai buvo, net dabar pavadinimo neprisimenu, bet labai nedaug kainuodavo, normaliai nešiodavosi ir spalvų nemažai buvo.

Turėjau du kūdikiškus kombinezonus, vilnonius. Vienas naujagimiui, o kitas iki 6-7 mėn. Paskui turėjo megztukus. Juos daugiausiai rengdavosi į lauką, ar į svečius einant.  Kažkaip likdavo vienam nuo kito, bet tikrai nebuvo nenaudojami. Po pora sezonų atnešiodavo, kol išaugdavo.T uos kūdikiškus kombinezonus dar ir ne vienas draugės kūdikis atnešiojo.

Be to nebūtina, kad ten kūdikiui būtų kažkoks super švelnus siūlas už super kainą. Juk tam kūdikiui nerengi ant nuogo kūno.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 23 vasario 2017 - 08:33

Labas rytas :4u:

Qqčiuk, nu koks gražuolis tas tavo dryžiukas :wub: Toks pastelinių spalvyčių, švelnutis, prie tavo plaukų dera labai, ir dailiai numegztas, niekas čia tau nesižioja, neprisigalvok :wub: 

Dar ji sako bijau rodyti, nu klausyk, šnekute, tikrai labai dailiai atrodo :wub:

Dėl apsimokėjimo megzti, čia aš iškėliau klausimą ir gal net retorinį, kad kokia turi būti kaina jei užsakyminius mezgi prabangiais siūlais ir dar už darbą paskaičiuoji, Tai žmogui turėtų akys ant kaktos iššokti išgirdus kainą :)

Sau ar savo šeimai aš niekada neskaičiuoju, va pvz siunčiau net kelis sagų variantusn dryžiui, kol galiausiai radau, kiek bereikalingų eu. subėgioja, sau aišku neskaičiuoji, aš irgi mėgstu iš prabangesnių megzti, bet va siūlo galo tvidas manęs net nesužavėjo, gal kad viengubu mezgiau?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nuosirdi: 23 vasario 2017 - 08:38

Niuma bet prie šitų sagų jau ir taip atnara per plati

ai kolegė sakė viskas gerai, nieko ten nekliuva

gal dar jei sagos tankiau būtų irgi stabdytų kažkiek

Lace aš tiesiai iš planšetės kėliau, ravelry ir visur kitur nesivarto kažkodėl, o va sm guldo :)

Kerpena žinok nugaroj nesimato to ilginimo, jis po pažastim nueina, jei kada norėsi galėsiu gyvai parodyt

iš viso, bręstu sriubai kokiai podarbinei

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 23 vasario 2017 - 08:41

Nuoširduk dėl kainų tai rusaitės kurios mezga pagal užsakymus siūlo visiškai atskirti kainas mezgimo ir siūlų, ta prasme pasiūlai siūlus nusipirkti klientui o sakai tik numezgimo kainas ir tiek, sako kartais būna kad siūlai brangesni už numezgimą išeina

siūlo galo tvidą ir aš viengubą mezgiau, jei neskersuotų būtų fainas

Atsakyti

Labas rytas  :) 

Aš mezgu tikrai ne iš vargo ar būtinybės, kai renkuosi siūlus, "apsimoka-neapsimoka" nėra tarp vertinimo kriterijų. Dabar tiek gražių rūbų, ypač vaikams, gali siųstis iš tolimiausių užsienių, susirasti dizaineriškų variantų už normalią kainą. Būtinybės megzti nėra jokios. :mirksiukas: 

Aš mezgu vaikams iš būtinybės  :)  Nes niekur pas mus nemačiau vaikams pirkti vilnonių megztinių, medvilninių dar yra, bet vilnonių ar bent pusvilnonių  :mmm:  Visur akrilas  :mmm:  Gal ne tose parduotuvėse lankausi... Ir tiesa, visiškai nedraugauju su rūbų siuntimu iš užsienio  :) 

Taigi mezgu vaikams viską nuo iki  :) 

Atsakyti

Aha, skersuoja tas tvidas, liemenė numegzta sėkmingai guli spintoje :B

Tai taip, rimtos mezgėjos taip ir daro, čia aš iškėliau tokį klausimą, nes mėgstu kažką naujo leliukiško išbandyt ir tik tada parodyt viešai, o kai žmogus paklausia kainos, tai niekada nepasako kad pigiai :) Kad ir pledukus kur numezgus buvau, nors jie iš paprastos NZ vilnos, bet darbo įdedi daug, ai, žodžiu, čia skaitykit kad šiaip garsiai pamąsčiau :)

Atsakyti

vat todėl aš kai man kažkas lyg tarp kitko užsimena ar nemezgu pagal užsakymus atsakau jei megzčiau būtų brangu

Atsakyti

Na aš gaudau kaifą kažką naujo sukurdama, išmėgindama, man čia savotiškas kūrybos procesas, paskui kai reikia žmogui kainą pasakyt... ir fsio. Mezgu vakarais, saikingai, negaliu įvertinti ar tai dienos, ar savaitės darbas :) Tai pradedu mėtytis, ne kartą ir profių prašiau pagalbos :)

Atsakyti